Apulija - skrivnostna južna Italija

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 5
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Turistična agencija Palma d.d.

Cena vključuje:

  • letalski prevoz Benetke - Bari - Benetke;
  • v ceni letalskega prevoza je 1 kos ročne prtljage max mere 56 x 45 x 25 cm (prtljaga, ki se odda je ob doplačilu);
  • letališke in varnoste pristojbine;
  • avtobusni prevoz po programu;
  • cestne in ostale pristojbine;
  • štiri polpenzioni v hotelu 4*, ( tri polpenzioni v hotelo Cico Boutique hotel v Torre Santa Sabina, 1 x polpenzion v hotelu Svevo 4* v Gioia del Colle);
  • zunanje oglede po programu;
  • organizacija potovanja.

Program Potovanja:


1. DAN: (LJUBLJANA) - BENETKE - BARI - POLIGNANO - MONOPOLI - TORRE SANTA SABINA
večerja, nočitev

Zbirališče potnikov na letališču v Benetkah. (Po želji in za doplačilo prevoz iz Ljubljane). Prijava na jutranji let proti Bariju. Po pristanku  panoramski avtobusni ogled mesta in nato vožnja po slikoviti obalni cesti italijanskega škornja proti  Polignanu in  nato Monopoliju. Ogled simpatičnih južnoitalijanskih mestec in nadaljevanje  poti do našega začanega doma – hotela CICO v letoviškem mestecu Torre Santa Sabina. Večerja in po želji sprehod po obalni promenadi in spoznavanje  z letoviškim mestecem.

2. DAN: TORRE SANTA SABINA - OSTUNI - MARTINA FRANCA - TORRE SANTA SABINA
zajtrk, večerja , nočitev

Po zajtrku vožnja do bližnjega "belega mesta" Ostuni, ki je poznan po belih fasadah hiš v mestnem središču. Ogled: mestni trg, katedrala, Karmeličanski samostan, cerkev Sv. Marije Magdalene z barvno kupolo. Nekaj prostega časa in nato nadaljevanje poti do Martine France, nekoč pomembnega trgovskega središča regije s števlnimi elegantnimi palačami, ki še vedno pričajo o blagostanju srednjeveškega mesteca. Prosti čas za kosilo ma čudoviti piazzi, kjer predlagamo da sledite svojemu nosu in si privoščite kavo  in vzdušje katere od kavarn oz. okrepčevalnic.Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 
3. DAN: TORRE SANTA SABINA - po želji izlet v LOCOROTONDO in ALBEROBELLO
zajtrk, večerja, nočitev

Prosti dan letoviškem mestecu. Po želji in za doplačilo  celodnevni izlet do Alberobella in Locorotonda.

Vožnja po notranjosti do Alberobella, vasico pod zaščito UNESCOa, ki se nahaja v regiji Murge, na »peti« italijanskega škornja. Kraj je poznan po posebno oblikovanih kamnitih hišicah s kupulastimi strehami, poznanimi pod imenom »trulli«. Ob sprehodu skozi vasico bomo lahko občudovali res nenavaden kraj, in si ogledali nenavadno cerkev Sv. Antonia, ki nima primere na svetu. Popoldne nadaljevanje poti do Locorotonda, romantičnega mesteca s številnimi umetnostno - zgodovinskimi zakladi. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN: TORRE SANTA SABINA - MATERA - ALTAMURA
zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku pot do Matere. Ogled zanimivih jamskih bivališč. Globok kanjon s številnimi jamami in impresivnimi stenami je bil idealen prostor za naselitev takratnega človeka. Lahko je živel v jamah, ki jih je lahko širil v notranjost, kanjon pa mu je dajal zavetje pred različnimi nevarnostmi. To je prostor kjer si lahko prikličemo zgodovino vse od paleolitika do mestnih naselij »Civita« in »Sassi«. Podzemno mesto se je širilo in danes se lahko sprehodite med več kot 120 cerkvami z bizantinskimi freskami, številnimi obnovljenimi hišami, danes spremenjenimi v hotele in restavracije. Veliki filmski umetniki so tu posneli filme, tudi »Kristusov pasijon«. Zaradi svoje izjemnosti je mesto že od 1993 pod zaščito UNESCA. Postanek še v Altamaturi za ogled in nato nadaljevanje proti Bariju. Nastanitev v hotelu, Večerja in nočitev.

5. DAN: CASTEL DEL MONTE - BARI - BENETKE (LJUBLJANA)
zajtrk

Po zajtrku vožnja do  Castel del Monte - citadele in gradu iz 13. stoletja, ki se nahaja na hribu nad mestom Bari in predstavlja  edinstveni primer srednjeveške vojaške arhitekture, ki je uspešna mešanica elementov iz klasične antike, islamskega orienta in severnoevropske cistercijanske gotike. Po ćelji ogled notranjosti. Popoldne vožnja v Bari in prosto popoldne za samostojne oglede ali nakupe. Prevoz na letališče in prijava na večerni let proti Benetkam. Po želji in za doplačilo prevoz do Ljubljane.
 

Doplačila:

DOPLAČILO za manjšo skupino:
- na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 30 EUR.

DOPLAČILA na poti:
- vstopnine ribl- 35 EUR.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- 1 kos oddane prtljage do 23 kg: 70 EUR;
- enoposteljna soba 90 EUR;
- prevoz iz Ljubljane do letališča v Benetkah in nazaj: 58 EUR;
- izlet 3. dne do Alberobella in Locorotonda: 30 EUR.

Popusti:

POPUSTI ob prijavi:
- otrok 2 - 12 let na dodatnem ležišču - 15% (popuste se obračuna ob rpijavi 2 odraslih oseb in otroka).