Amsterdam z letalom - krompirjeve počitnice

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 4
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Turistična agencija Palma d.d.

Cena vključuje:

  • letalski prevoz z ročno prtljago* (max dimenzij 55x40x23cm kovček),
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • avtobusni transferji po programu,
  • izlet po severni Holandiji,
  • izlet po južni Holandiji (brez vstopnin),
  • tri nočitve z zajtrki v hotelu 3*,
  • zunanje oglede,
  • spremstvo in organizacijo potovanja.

Program Potovanja:


1. DAN: SLOVENIJA – BRUSELJ
Nočitev

Zbor potnikov na letališču JP v popoldanskih urah in polet proti Bruslju. Po pristanku sledi transfer do hotela, nastanitev in nočitev.

2. DAN: BRUSELJ – ROTTERDAM – DELFT – DEN HAAG – SCHEVENINGEN – AMSTERDAM
Zajtrk, nočitev

Po zajtrku se bomo podali proti Nizozemski, kjer bomo pričeli z raziskovanjem Južne Holandije. Najprej sledi obisk Rotterdama, enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali se bomo tudi mestni simbol, 185m visoki stolp Euromast. Na poti do stolpa bomo lahko videli tudi eno največjih pristanišč na svetu – Rotterdamsko pristanišče. Zaključili bomo z največjo znamenitostjo ter arhitekturnim presežkom Markthalom. Pokrita tržnica si je upravičeno prislužila ime roterdamska Sikstinska kapela. Ko bomo zapustili Rotterdam se bomo zapeljali tudi mimo kubične hišice, ki se nahaja ob Markthalu. Nadaljujemo do mesteca Delft, ki je v svetu znan po izdelkih iz keramike. Naslednji na našem izletu je Den Haag, glavno mesto južne Holandije, kjer domuje parlament. Ustavili se bomo tudi pred Palačo Miru, kjer se je nekoč delila Jugoslavija. Za konec še postanek v Scheveningenu, največjem nizozemskem letovišču. Prevoz do hotela v okolici Amsterdama, nastanitev in nočitev.

3. DAN: AMSTERDAM
Zajtrk, nočitev

Zjutraj si bomo (deloma z javnim prevozom in peš) ogledali glavne mestne znamenitosti: glavno železniško postajo, glavni trg Dam s Kraljevo palačo, četrt Jordaan, ki je znana po urejenih hišicah, dobrih barih in trgovinicah. V nadaljevanju se bomo ustavili pred hišo Ane Frank, blizu katere stoji tudi t.i. Zahodna cerkev, kjer je med drugim pokopan Rembrandt. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt, ter Rembrandtov trg, kjer stoji kip tega umetnika in bronasta postavitev njegove umetnine Nočna Staža. Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave, nato pa se po želji zapeljali z ladjico po mestnih kanalih (doplačilo). Popoldne prosto za sprehode in nakupe spominkov. Po želji se lahko sprehodite po glavni nakupovalni ulici – Kalvenstraat, ali pa se odpravite na Muzejski trg in obiščete muzeja Rijksmuseum ali Van Gogh, ali pa se podate v svetovno znano pivovarno Heineken, kjer boste na izredno zabaven in interaktiven način spoznali skrivnost njihovega uspeha. Zvečer povratek v hotel z javnimi prevoznimi sredstvi in nočitev.

4. DAN: NIZOZEMSKA - SEVERNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS, VOLENDAM – BENETKE (SLOVENIJA)
Zajtrk

Po zajtrku bomo obiskali dve tipični holandski vasici: prva, Zaanse Schans je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo. Obiskali bomo coklarno in sirarno, po želji pokukali še v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Popoldne sledi prevoz do letališča v Amsterdamu od koder bomo poleteli proti Benetkam.

Doplačila:

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
- med 25 in 34 potnikoiv 40 EUR;
- med 15 in 24 potniki 65 EUR.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- javni prevozi v Amsterdamu pribl 6 do 8 EUR na smer;
- vožnja z ladjico po kanalih 12 EUR;
- muzeji v Amsterdamu pribl. 13 - 23,5 EUR za muzej;
- Rijksmuseum: odrasli 19 EUR, otroci do vključeno 17. leta brezplačno;
- Rembrandtova hiša: odrasli 13 EUR, otroci 6 - 17 let 4 EUR, otroci do 6. leta brezplačno;
- muzej NEMO 17,50 EUR za odrasle osebe.

Opomba: Zaradi visoke obiskanosti določenih muzejev se priporoča prehoden nakup vstopnic preko spleta. Nekateri muzeji ne prodajajo več vstopnic na licu mesta, vstop je mogoč izključno po predhodni rezervaciji in nakupu karte preko spleta. Primer: Anne Frank muzej in muzej Van Gogh.

DOPLAČILA MOŽNA ob prijavi:
- enoposteljna soba 90 EUR;
- enosmerni transfer Benetke - Ljubljana 29 EUR.

Popusti:

POPUSTI ob prijavi:
- otrok od 2 - 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi dveh odraslih oseb in otroka).