Jesen v Parizu in gradovi ob Loari

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 5
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Turistična agencija Palma d.d.

Cena vključuje:

  • letalski prevoz Dunaj – Pariz – Pariz – Benetke z ročno prtljago (vključena je ročna prtljaga 56x45x25cm (vključeni ročaji in kolesa), 
  • letališke in varnostne pristojbine, 
  • Transfer na letlaišče Dunaj in z letališča Benetke, 
  • vstopnina na razstavo Leonarda da Vincija, 
  • avtobusni prevoz v Parizu letališče - hotel - letališče, 
  • štiri nočitve z zajtrki v hotelu 3* (Ibis la Defense) , 
  • zunanje oglede, stroške spremstva in organizacije potovanja. 

Program Potovanja:


1. DAN: SLOVENIJA - PARIZ
nočitev

Zbor potnikov v Ljubljani ob 10.00 uri in transfer na letališče na Dunaju. Po opravljenih letaliških formalnostih polet na letališče Charles de Gaulle v Parizu. Ob prihodu transfer v hotel ter prenočevanje.  


2. DAN: PARIZ
Crème de la crème: umetnine svetovnega slovesa

Zajtrk in nato pričetek ogledov z vodnikom.  Edinstveni pariški joie de vivre - uživaški življenjski stil – nas  bo prevzel že na začetku potovanja. Nadaljevali bomo peš in z metrojem. Prijeten sprehod po Elizejskih poljanah ali ob Seni. Zvečer si bomo privoščili križarjenje po Seni in vzpon na Eifflov stolp. Večer bomo preživeli na Montmartru. Prenočevanje


3. DAN: PARIZ
Paris, je t΄aime: pariški užitki

V jutranjih urah se bomo napotili skozi znamenito stekleno Piramido v Louvre. Piramida je mojstrovina nedavno preminulega arhitekta Leoh Ming Pei-ja, ki je imel odličen čut za geometrijo in svetlobo.Ogled razstave Leonarda da Vincija, nato sledi najljubša pariška aktivnost: flâner - pohajkovanje. To pot vas bo navdušil levi breg, t.i. Latinska četrt, tradicionalno zbirališče izobraženske elite vse od 12. stoletja, kamor sega ustanovitev danes ene najbolj priznanih evropskih fakultet Université de Sorbonne. Odkrivali bomo najljubše kotičke Parižanov. Med njimi je na prvem mestu kultna četrt Saint Gérmain des Près, polna kavarn in intimnih koncertnih kleti, kjer so se v prejšnjem stoletju srečevali najslavnejši misleci, pisci in glasbeniki - od Sartra do Hemingwaya. Nočitev.


4. DAN: PARIZ
po želji za doplačilo: Gradovi ob Loari: Amboise – Chenonnceau

Zajtrk in po želji izlet na gradove ob Loari. Lahko se boste odločili za vožnjo gradu Amboise, kjer naj bi bil v bližnji kapeli pokopan Leonardo da Vinci, samo mesto pa je eno najstarejših ob Loari. Ogled gradu in kapele. Nekaj prostega časa v slikovitem mestecu.Sledil bo ogled elegantnega ženskega grad na reki  Chenonnceau, ki ga obdajajo vrtovi kraljice Katarine de Medici in kraljeve ljubice Henrika II. Diane de Poitiers. Vožnja proti Parizu in nočitev.


5. DAN: PARIZ - SLOVENIJA
Au revoir, Paris!

Po zajtrku prosto za samostojne potepe ali pa bomo z vodnikom obiskali še kakšen skrit kotiček. Sledi povratek v hotel, kjer bomo prevzeli prtljago in se napotili do letališča. Poleteli bomo z letališča Orly na Benetke, od koder bo organiziran prevoz do Celja.
 

Doplačila:

Enoposteljna soba 164 EUR.

Izlet na Loaro (brez vstopnin) 89 EUR (min. 25 potnikov), 119 EUR (min. 15 potnikov).

Doplačilo za oddano prtljago na tem letu je 25 EUR za 23 kg oddane prtljage.

DOPLAČILO PO ŽELJI NA LICU MESTA: vzpon na Eifflov stolp 25 EUR, posamezne vstopnine v muzeju 5 - 15 EUR, vožnja z metrojem 15 EUR (10 vstopnic).

DOPLAČILO ZA MANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: za manj kot 30 prijavljenih 20 EUR.

 

Zaradi priljubljenosti in izjemnega števila turistov v Parizu, ne moremo vedno zagotoviti rezervacije termina in nakup vstopnic predhodno. V tem primeru je potrebno počakati v vrsti za nakup na dan ogleda.Cene se lahko spremenijo.

Pomembno: vrstni red ogledov se lahko spremeni.

Popusti: