ISTANBUL - MESTO DVEH CELIN

odhod:
št. dni: 4
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

PAKETNA CENA  PO OSEBI = 399 €

Paketna cena vključuje:

- povratni prevoz do letališča v Zagrebu iz Maribora, Celja ali Ljubljane

- letalski prevoz na relaciji Zagreb - Istanbul - Zagreb
- letališke in varnostne pristojbine
- avtobusni prevozi po programu
- 3 x nočitev v hotelu Port Bosphorus 4* s storitvijo NOČITEV Z ZAJTRKOM v Istanbulu
- ogledi po programu
- celodnevno spremstvo lokalnega vodiča v srbo-hrvaškem jeziku

 

Zaporedje ogledov in čas predvidenega poleta se lahko spremeni zaradi organizacijskih razlogov, vendar se program ogledov s tem ne spremeni.

Program Potovanja:

Istanbul, nekdaj znan kot Carigrad, Bizanc in Konstantinopel, je danes moderno mestno središče. Mesto leži na stičišču dveh celin, zato je v mestu moč videti in doživeti različne kulture in civilizacije. Danes je mesto možno doživeti kot sožitje sodobnega življenja in bogate kulturne dediščine. Istanbul je mesto, ki vedno preseneti in pravi čas za obisk mesta je »čimprej«.

4 dni nočitev z zajtrkom + letalski prevoz + ogledi po programu + vodenje v srbo-hrvaškem jeziku

1. DAN: MARIBOR - CELJE - LJUBLJANA - ZAGREB – ISTANBUL

Zbor potnikov v Mariboru (železniška postaja pri Stari lokomotivi) ob 03.00 uri, v Celju (parkirišče pri trgovini Merkur) ob 03.45 uri, v Ljubljani (parkirišče Dolgi most) ob 04.45 ur nato sledi nadaljevanje poti proti letališču Franjo Tuđmana Zagreb. Prihod na letališče v Zagrebu dve uri pred poletom, ob predvidoma 7.10 uri. Polet letala na redni liniji Turkish Airlines (TK1054) ob predvidoma 9.10 uri s pristankom na letališču v Istanbulu ob predvidoma 12.25 uri. Transfer do hotela. Prihod do hotela Port Bosphorus 4*, namestitev in kratek počitek. Ob doplačilu sledi križarjenje po Bosporju in ogled Suleymanije. Transfer do hotela in možnost večerje v hotelu (ob doplačilu). Prost večer in nočitev v hotelu.

2. DAN: ISTANBUL

Zajtrk. Ob doplačilu sledi celodnevni ogled mogočnega mesta in najpomembnejših znamenitosti. Ogled Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia, ki je bila dolgo največja krščanska cerkev na svetu in kasneje spremenjena v mošejo, danes pa je eden najbolj znanih muzejev) in palače Topkapi (vstopnine ob doplačilu). Sledi vrnitev v hotel in možnost večerje v hotelu (ob doplačilu). Nočitev.  

3. DAN: ISTANBUL – GRAND BAZAR

Po zajtrku ob doplačilu odhod  iz hotela in transfer do Grand bazarja. Možnost nakupovanja na Grand bazarju in prost čas v starem delu mesta. Postanek v Dolmabahçe palači (vstopnina ob doplačilu). Možen fakultativni izlet s trebušnimi plesalkami in večerjo (ob doplačilu). Vrnitev v hotel in nočitev.

4. DAN: ISTANBUL – ZAGREB - LJUBLJANA - CELJE - MARIBOR

Zajtrk v hotelu in prost dan vse do transferja iz hotela na letališče. Sledi letalski prevoz na liniji Turkish Airlines (TK1055) ob predvidoma 18.10 uri po lokalnem času. Pristanek letala na letališču v Zagrebu ob predvidoma 19.20 uri.

Doplačila:

- vstopnina za cerkev Hagia Sofia in Topkapi palačo 28 € po osebi

- vstopnina v palačo Dolmabahçe 17 € po osebi

- doplačilo za večerjo v hotelu 20 € po osebi na dan

- doplačilo za enoposteljno sobo 100 €

- doplačilo za izlet s trebušnimi plesalkami in večerjo 42 € po osebi

doplačilo 50 € po osebi za voden ogled zgodovinskih znamenitosti mesta (vstopnine ob doplačilu), križarjenje po Bosporju,ogled Suleymanije, ogled plače  Dolmabahçe in shopping center

Popusti:

- za odraslo osebi na dodatnem ležišču 10 €