NOVO LETO V KAMBODŽI

odhod:
št. dni: 9
prevoz:
cena: že od 1890.00 €/osebo
organizator: Relax turizem d.d.

Cena vključuje:

 • letalske prevoze po programu z vključenimi letališkimi pristojbinami in taksami,
 • transferje po programu,
 • nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* - po programu,
 • oglede po programu - brez vključenih vstopnin za notranje oglede (muzeji ipd.),
 • spremljavo oz. vodenje v slovenskem jeziku organizacijo in izvedbo potovanja.

Program Potovanja:

1. DAN: EVROPA - KAMBODŽA

Zbirališče potnikov na enem bližnjih letališč. Check-in prtljage in ureditev formalnosti (dovoljena teža na potnika je 25 kg + 1 kod ročne prtljage max. 8 kg). Polet z vmesnim postankom proti glavnemu mestu Kambodže - Phnom Penhu.

2. DAN: PHNOM PENH

Predvidoma v dopoldanskih urah pristanek na letališče Phnom Penh International Airport. Po ureditvi carinskih in mejnih formalnosti, prevoz do hotela, ki se nahaja v centru mesta. Namestitev v hotelu. Prosto za osvežitev, masaže, ipd. V popoldanskih urah informativni sestanek (koristni nasveti, menjava denarja,...). V večernih urah ogled slikovitega centra s številnimi restavracijami in nočnim življenjem. Nočitev.

3. DAN: PHNOM PENH - KILLING FIELDS - WAT PHNOM - CENTRAL MARKET

Po zajtrku vožnja do spomenika usmrčenim Kmerom v času okrutnega režima Pol Pota, katerim je posvečena kostnica v Choeung Ek-t - v t.i. Killing Fields (Poljih smrti). Sledi obisk templja Wat Phnom, po katerem je Phnom Penh dobil ime. Vmesni postanek še za obisk Toul Sleng, ki obeležuje spomin na nekdanji razvpiti zapor S-21. Ogled trga Neodvisnosti oziroma Trg Kamboško-Vietnamskega prijateljstva. Kosilo proti doplačilu. Nadaljevanju poti do centralne tržnice, ki slovi po svoji pisanosti in ponaredkih svetovno znanih blagovnih znamk. Možnost za nakup spominkov. Povratek v hotel. V večernih urah sprehod po obrežju reke (river fornt), ki slovi po številnih restavracijah s kmerskim pridihom in po želji obisk nočne tržnice z živahnim nočnim utripom. Nočitev.

4. DAN: PHNOM PENH - SIAM REAP

Po zajtrku vožnja (cca 6 ur) do mesta Siam Reap, ki je pravo avanturistično doživetje. Notranjost Kambodže preseneča na vsakem koraku s slikovito in skrivnostno pokrajino. Po prihodu v Siam Reap namestitev v hotelu. Po osvežitvi večerni sprehod po znameniti ulici Pub Street, ki je sinonim za nočno življenje. Vrnitev v hotel. Nočitev.

5. DAN: SIAM REAP - ANGKOR WATT

Po zajtrku obisk največjega religioznega objekta na svetu. Ogled starodavnega mesta Angkor Thom oziroma templja Bayon, ki slovi po 216 gigantskih kamnitih obrazih Bude. Vzpon na vrh templja Baphuon, od koder se razprostre razgled po čudoviti okolici enega od osmih čudes sveta. Znamenita je terasa slonov, katere stene so okrašene z izrezljanimi sloni in mitološkimi ptiči garudami, s katermini so kmerski kralji nekoč razkazovali svojo moč. Proti doplačilu kosilo v lokalni restavraciji. V popoldanskih urah obisk templja Angkor Wat, ki je največji in najbolj ohranjen tempelj, ki je obrnjen proti zahodu, zaradi česar tudi v popoldanski svetlobi zasije v svoji pravi luči. Vrnitev v hotel. V večernih urah prosto. Nočitev.

6. DAN: SIAM REAP - SIHANOUKVILLE

Po zajtrku vožnja do letoviškega mesta Sihanukville, znanem tudi kot Kampong Som, ki leži v zalivu Siam na jugu države. Mesto slovi po po številnih plažah, ki mejijo na naravni park Ris. Sihanukville je peto največje mesto v državi z nekaj manj kot 100.000 prebivalci, poimenovanopo nekdanjem kralju Norodom Sihanouku. Po prihodu namestitev v hotelu. Prosto za kopanje, sončenje in sprehode. Nočitev.

7. DAN: SIHANOUKVILLE - MONKEY ISLAND

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje in sprehode. Proti doplačilu izlet s hitrim čolnom med otoškim arhipelagom in obisk otoka Monkey Island, ki po legendi slovi kot dom King Konga, orjaške opice iz Hollywoodskih filmov. Tu je razen idiličnih plaž moč spoznati tudi obsežne vrste eksotičnih rastlin tropov. Možnost potapljanja in pokušine odličnih svežih morskih specialitet. Povratek v hotel. V popoldanskih urah poležavanje na plažah ali obisk lokalne tržnice Phsar Leu z velikim izborom tekstila in ročnih izdelkov. Zvečer prosto ali možen skupinski obisk znamenite restavracije Snake House (kačja restavracija), kjer razen pokušine tovrstne kulinarične posebnosti (doplačilo), gostje spoznavajo številne vrste kač, pajkov in krokodilov. Po željiv večernih urah obisk nočnega življenja v Sihanoukvilleu. Nočitev. 

8. DAN: SAIHANOUKVILLE - PHNOM PENH

Po zajtrku vožnja po slikoviti pokrajini do mednarodnega letališča v Phnom Penhu. Po letaliških formalnostih polet z vmesnim postankom proti domu.

9. DAN: PHNOM PENH - EVROPA

Prihod v Evropo. Po letaliških formalnostih odhod proti domu.

 

 

OPOMBE:

 • potovanje se izvede ob minimalnemu številu 20 prijav.
 • čas za prijavo 45 dni pred odhodom.
 • v skladu s splošnimi pogoji si Relax pridružuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalnem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, kot tudi pravico do spremembe dneva, časa in kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali pa zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (sprememnjen vrstni red, elementarne nesreče, nezanesljiv položaj na nekem območju ipd.).
 • pridružujemo si pravico do odpovedi v primeru premajhnega števila prijavljenih.
Doplačila:
 • nastanitev v enoposteljni sobi 160 Eur/osebo,
 • lokalne vstopnine po programu 50 Eur,
 • napitnine,
 • vize ob prihodu v višini 40 USD,
 • fakultativni izlet na Monkey Island (na kraju samem),
 • doplačilo za primer manjšega števila potnikov (10-19) je 140 Eur.
Popusti: