SKRIVNOSTNA KAMBODŽA

odhod:
št. dni: 9
prevoz:
cena: že od 1890.00 €/osebo
organizator: Relax turizem d.d.

Cena vključuje:

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalske prevoze po programu vključenimi letališkimi pristojbinami in taksami 
 • transferje po programu 
 • nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah (1/2 TWC) v hotelih s 3*-po programu
 • oglede po programu-brez vključenih vstopnin za notranje oglede (muzeji ipd.)
 • spremljavo oz. vodenje v slovenskem jeziku
 • organizacijo in izvedbo potovanja

OPOMBE: Čas za prijavo: 45 dni pred odhodom. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, kakor tudi pravico do spremembe dneva, časa ali kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali pa zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (spremenjen vozni red, elementarne nesreče, nezanesljiv položaj na nekem območju ipd.). Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijavljenih. izpolniti je treba obrazec za pridobitev vizuma, imeti morate potni list z veljavnostjo še 6 mesecev po izhodu iz države in priložiti morate fotografijo.

Program Potovanja:

1. DAN: EVROPA-KAMBODŽA
Zbirališče potnikov na enem od bližnjih letališč. Check-in prtljage in ureditev formalnosti (dovoljena teža na potnika je 25kg + 1 ročna prtljaga max 5kg). Polet z vmesnim postankom proti glavnemu mestu Kambodže-Phnom Penhu. 

2. DAN: PHNOM PENH
Predvidoma v dopoldanskih urah pristanek na letališče Phnom Penh International airport. Po ureditvi carinskih in mejnih formalnosti prevoz do hotela, ki se nahaja v centru mesta Phnom Penh. Namestitev v hotelu. Prosto za osvežitev, masaže itd. V popoldanskih urah informativni sestanek  (koristni nasveti, menjava denarja,..). V večernih urah ogled slikovitega centra s številnimi restavracijami in nočnim življenjem. Nočitev.

3. DAN: PHNOM PENH-KILLING FIELDS-WAT PHNOM-CENTRAL MARKET
Po zajtrku vožnja do spomenika usmrčenim Kmerom v času okrutnega režima Pol Pota, katerim je posvečena kostnica v Choeung Ek-u-v ti. Killing Fields (Poljih smrti). Sledi obisk templja Wat Phnom, lociranega na bližnjem hribu, po katerem je Phnom Penh tudi dobil ime. Vmesni postanek še za obisk muzeja Toul Sleng, ki obeležuje spomin na nekdanji razvit spor S-21. Ogled trga Neodvisnosti oziroma trg Kamboško-Vietnamskega prijateljstva. Kosilo proti doplačilu. Nadaljevanje poti do Centralne tržnice, ki slovi po svoji pisanosti in ponaredkih svetovno znanih blagovnih znamk. Možnosti za nakup spominkov. Povratek v hotel. V večernih urah sprehod po obrežju reke (River front), ki slovi po številnih restavracijah s kmerskim pridihom in po želji obisk nočne tržnice z živahnim nočnim utripom. Nočitev.
4. DAN: PHNOM PENH-SIEM REAP
Po zajtrku vožnja (cca 6 ur) do mesta Siem Reap, ki je pravo avanturistično doživetje. Notranjost Kambodže preseneča na vsakem koraku s slikovito in skrivnostno pokrajino. Po prihodu v Siem Reap namestitev v hotelu. Po osvežitvi večerni sprehod po znameniti ulici Pub Street, ki je sinonim za nočno življenje. V rnitev v hotel. Nočitev.
5. DAN: SIEM REAP-ANGKOR WATT
Po zajtrku obisk največjega religioznega objekta na svetu. Ogled starodavnega mesta Angkor Thom oz. templja Bayon, ki slovi po 216 gigantskih kamnitih obrazih Bude. V zpon na vrh templja Baphuon, od koder razproste razgled po čudoviti okolici enega od osmih čudes sveta. znamenita je terasa slonov, katere stene so okrašene z izrezljanimi sloni in mitološkimi ptiči garudami, s katerimi so kmerski kralji nekoč razkazovali svojo moč. Proti doplačilu kosilo v lokalni restavraciji. V popoldasnkih urah obisk templja Angkor Watt, ki je največji in najbolje ohranjen tempelj v arheološkem parku Angkor. Angkor Watt je edini tempelj, koi je obrnjen proti zahodu, zaradi česar tudi v popoldanski svetlobi zasije v svoji pravi luči. V rnitev v hotel. V večernih urah prosto. Nočitev.
6. DAN: SIEM REAP–SIHANOUKVILLE
Po zajtrku vožnja do letoviškega mesta Sihanoukville , znanem tudi kot Kampong Som, ki leži v zalivu Siam na jugu države. Mesto slovi po številnih plažah, ki mejijo naravni park Ris. Sihanukville je peto največje mesto v državi z nekaj manj kot 100.000 prebivalci, poimenovano po nekdanjem kralju Norodom Sihanouku. Po prihodu namestitev v hotelu. Prosto za kopanje, sončenje in sprehode. Nočitev.
7. DAN: SIHANOUKVILLE-MONKEY ISLAND
Po zajtrku prosto za sončenje, kopanje in sprehode. Proti doplačilu izlet s hitrim čolnom med otoškimi arhipelagom in obisk otoka Monkey island, ki po legendi slovi kot dom King Konga , orjaške opice iz Hollywoodskih filmov. Tu je razen idiličnih plaž moč spoznati tudi obsežne vrste eksotičnih rastlin tropov. Možnost potapljanja in pokušine odličnih svežih morskih specialitet. Povratek v hotel. V popoldanskih urah poležavanje na plaži ali obisk lokalne tržnice Phsar Leu z velikim izborom tekstiola in ročnih izdelkov. Zvečer prosto ali možnost skupinski obisk znamenite restavracije Snake house (kačja restavracija), kjer razen pokušine tovrstne kulinarične posebnosti (doplačilo) gostje spoznajo številne vste kač, pajkov in krokodilov. Po želji v večernih urah obisk nočnega življenja v Sihanoukvillu. Nočitev.

8. DAN: SIHANOUKVILLE-PHNOM PENH
Po zajtrku vožnja po slikoviti pokrajini do mednarodnega letališča Phnom Penhu. Po letaliških formalnosti polet z vmesnim postankom proti domu. 

9. DAN: ODHODNO LETALIŠČE
Prihod v Evropo. Po letaliških formalnosti odhod proti domu. 

Doplačila:
 • nastanitev v enoposteljni sobi 160 EUR/osebi
 • lokalne vstopnine po programu cca 50 EUR
 • napitnine
 • vize ob prihodu v višini 40 USD
 • fakultivnega izleta na Monkey Island (na kraju samem).
Popusti: