KULINARIČNA TURA PO DALMACIJI

odhod:
št. dni: 8
prevoz:
cena: že od 499.00 €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM d.d.

Cena vključuje:

 

 • Prevoz z Relaxovim avtobusom turistične kategorije s vključenimi taksami in cestninami (hd, klima, WC, video);
 • Trajektni prevozi po programu;
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Starigradu na otoku Hvaru;
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Neumu;
 • 3 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) na otoku Korčula;
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Baški Vodi;
 • Degustacijo drniškega sira, pršuta in vina Babič v Pakovem Selu;
 • Ogled vinske kleti in oljarne v bližini Starigrada na otoku Hvaru – malica med vinogradi in pokušina hvarskih vin;
 • Vožnjo z ladjico po kanalih reke Neretve (tradicionalni brodet iz jegulj in žab in pohani žabji kraki ter pokušina vin Blatina in Žilavka (Mostarsko vinogorje);
 • Pripravo školjk na tradicionalen način (»mušuljada«) v Neumu;
 • Ogled solin in obzidja v Malem Stonu ter kosilo v restavraciji ob morju (stonske kamenice in tradicionalna črna rižota);
 • Izlet z ladjo na otok Proizd s vključenim »fish piknikom«;
 • Obisk oljarne in degustacijo olivnega olja in slanih sardel v Vela Luki;
 • Degustacijo peljeških vin v Potomju in tradicionalna »vinogradniška malica«;
 • Kosilo (soparnik in hobotnica izpod peke) v Omišu;
 • Oglede po programu – brez vstopnin za oglede, ki niso vključeni v program;
 • Organizacijo, izvedbo, spremljavo in vodenje potovanja.

Program Potovanja:

1. DAN: SLOVENIJA – PAKOVO SELO – SPLIT – OTOK HVAR

Odhodi avtobusov iz različnih vstopnih postaj v Sloveniji:

LJUBLJANA (avtobusna postaja, peron 29) – 00.30, ŽALEC (avtobusna postaja) – 01.15, CELJE (avtobusna postaja) – 01.35, MARIBOR (nova avtobusna postaja, peroni 1–5) – 02.35, PTUJ (izpred Mercatorjeve trgovine, Zagrebška ul. 4) – 03.00.

Vožnja s krajšimi postanki po avtocesti mimo Zagreba in Zadra do Pakovega sela v zaledju Šibenika. Postanek v etno naselju »Dalmata«. Pogostitev z odličnim drniškim sirom, pršutom in kruhom »izpod peke« in vinom Babič. Nadaljevanje poti do Splita. Sprehod po splitski rivi. V popoldanskih urah vožnja s trajektom do Starigrada na otoku Hvaru. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

2. DAN: OTOK HVAR

Po zajtrku prosto za samostojne aktivnosti. Ob 12.00 uri sprehod med vinogradi in nasadi oljk na starigradskem polju. Obisk oljarne s pokušino oljčnega olja in predstavitvijo pridelovanja. Malica med vinogradi in pokušina hvarskih vin, ki imajo več kot dvatisočletno tradicijo. Vinsko trto so tja prinesli Grki z otoka Pharos. Zvečer dalmatinska večerja (specialitete z otoka Hvara) in »dalmatinska fešta« z nastopom dalmatinske klape. Nočitev.

3. DAN: STARIGRAD – JELSA – SUČURAJ – DRVENIK – DOLINA REKE NERETVE – NEUM

Po zajtrku vožnja po otoku Hvaru do Sučuraja. Vožnja s trajektom do Makarske rivijere. Nadaljevanje poti do doline reke Neretve. Vožnja s tradicionalnimi ladjicami (»trupice«) po kanalih reke Neretve in kosilo. Domačini bodo postregli s tradicionalni brodetom iz jegulj in žab in pohanimi žabjimi kraki ter pokušina vin Blatina in Žilavka (Mostarsko vinogorje). Nadaljevanje poti do Neuma. Namestitev v hotelu. Pred večerjo »mušuljada« na terasi hotela (priprava školjk na tradicionalen način in pokušina). Dalmatinska večerja ob glasbeni spremljavi. Nočitev.

4. DAN: NEUM – STON – PELJEŠAC – OTOK KORČULA

Po zajtrku prosto. Ob 12.00 uri odhod iz hotela. Vožnja ob slikovitem malostonskem zalivu do Stona. Ogled solin in obzidja ter kosilo v restavraciji ob morju (stonske kamenice in tradicionalna črna rižota). V popoldanskih urah vožnja do Orebiča in dalje s trajektom do otoka Korčula. Namestitev v hotelu v mestu Korčula. Pred večerjo sprehod in ogled rojstnega kraja Marka Pola. Večerja. Nočitev

5. DAN: KORČULA

Po zajtrku prosto za samostojne aktivnosti. V popoldanskih urah razvajanje s tradicionalnimi otoškimi jedmi na terasi hotela. Večerja. Nočitev.

6. DAN: KORČULA – VELA LUKA – OTOK PROIZD

Po zajtrku vožnja do Vela Luke. Izlet z ladjo na otok Proizd in »fish piknik«. Domačini bodo postregli tudi s suhimi smokvami, vinom Postup in travarico, ki jo pridobivajo na tradicionalen način. Pri povratku postanek v oljarni. Pokušina slanih sardel in velaluškega oljčnega olja ter možnost nakupa. Vrnitev v hotel. Dalmatinska večerja (specialitete iz otoka Korčula) in zabavno glasbeni večer. Nočitev.

7. DAN: OTOK KORČULA – PELJEŠAC – MAKARSKA RIVIJERA

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja s trajektom do Orebića. Nadaljevanje poti do Potomja, kjer uspeva eno od najboljših dalmatinskih vin Dingač. Obisk vinske kleti in degustacija. Tradicionalna »vinogradniška malica«. Nadaljevanje poti po slikoviti jadranski magistrali do Baške Vode na Makarski rivijeri. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

8. DAN: BAŠKA VODA – OMIŠ – SPLIT – SLOVENIJA

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja do Omiša. Sprehod in krajši ogled. Za slovo od kulinarične Dalmacije kosilo (soparnik in hobotnica izpod peke). V popoldanskih urah vožnja po hrvaški avtocesti do Slovenije. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

 

CENA velja pri najmanj 40 potnikih.

Doplačila:
 
 • Za oglede, ki niso vključeni v program (na kraju samem).
 • Za dodatno zdravstveno zavarovanje.
 • Za posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti: