RAJSKE PLAŽE FILIPINOV

odhod:
št. dni: 13
prevoz:
cena: že od 1980.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

• letalske prevoze v ekonomskem razredu po programu z vključenimi letališkimi taksami in pristojbinami na relaciji Evropa–Manila–Evropa

• letalske prevoze na notranjih letih po programu

• prevoze z ladjo po programu (transferji)

• prevoze z letališč do hotelov in nazaj

• klimatizirani prevozi na destinacijah po programu,

• 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4* (1/2 sobe) – po programu

• oglede po programu (lokalne vstopnine se doplačajo dodatno)

• angleško govoreče lokalne vodnike po programu,

• spremljavo oziroma vodenje v slovenskem jeziku,

• organizacijo in izvedbo potovanja

Čas za prijavo: 60 dni pred odhodom. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov kakor tudi pravico do spremembe dneva, časa in kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali pa zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (spremenjen vozni red, elementarne nesreče, nezanesljiv položaj na nekem območju ipd.). Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijavljenih.


 

Program Potovanja:

Filipini so dežela tisočerih otokov in čudovitih plaž z bogato kulturno zgodovinsko dediščino ter izredno zanimivo in razgibano pokrajino (riževe terase Banaue, »Čokoladni griči« na otoku Bohol, sanjski otoki…). Ni veliko držav, ki bi obiskovalcem ponujale toliko različnih naravnih lepot ter zanimivih stvari.  Bujna tropska vegetacija, neskončna riževa polja, številni vulkani ter ne nazadnje prijazni domačini ter brezmejna zabava so razlogi, zaradi katerih je treba na Filipine.

 

1.dan: Evropa-Filipini

Zbirališče potnikov na enem izmed evropskih letališč (Dunaj, Benetke, München itd.). Nočni let z vmesnim postankom v smeri otoka Cebu.

 

2.dan:  Evropa-Cebu

V dopoldanskih urah pristanek na mednarodnem letališču Cebu. Po ureditvi carinskih formalnosti prevoz do hotela. Prosto za samostojne aktivnosti, počitek in sprehode. Nočitev.

3.dan:  Otok Cebu-Hagnaya-otok Bantayan

Po zajtrku turna vožnja na sever otoka Cebu do luke Hagnaya. Prevoz s trajektom do luke Santa Fe na otoku Batayan (cca. 30min.). Po prihodu na otok prevoz do hotela. Namestitev. V popoldanskem času prosto za kopanje, sončenje, potapljanje ali samostojne oglede. Proti doplačilu možnost najema kolesa (cca. 6€/dan). Prijazni in vedno nasmejani domačini pa ponujajo najem tricikla s šoferjem. Nočitev.

 

4.dan: Bantayan-Virgin Island

Po zajtrku se odpravimo z lokalnimi čolniči na Virgin Island. Gre za naravni zaščiteni biser, s turkiznimi barvami morja in bogatim podvodnim svetom. Ogled otoka, možnost potapljanja, kosilo (poceni morske specialitete). Popoldan povratek, prosto za kopanje, sprehode. Proti doplačilu ogled plaže Paradise Beach – popolnoma neokrnjene naravne plaže, podzemne jame Octave cage ter tržnice Bantayan market, ki slovi po najcenejših sušenih ribah in sušenih lignjih. Nočitev.

 

5.dan: Bantayan-Cebu- Malapascua island

Po zajtrku se odpravimo do luke Santa Fe in od tam z ladjo nazaj na otok Cebu. Sledi vožnja do luke Maya, kjer se vkrcamo v čolne in odplujemo proti otoku Malapascua.  Nastanitev v hotelu. Prosto za kopanje, potapljanje. Nočitev.

 

6.dan: Malapascua Island-Kalanggaman Island

Po zajtrku se odpravimo na otok Kallanggaman. Možnost potapljanja (snorkling). Po povratku prosto, možnost ogleda čudovite plaže Guimbitayan. Proti doplačilu možnost kosila ali večerje po zelo ugodni ceni. Nočitev.

 

7.dan: Malapascua Island-Cebu-Boracay

Po zgodnjem zajtrku sledi transfer do letališča Cebu, in polet proti letališču Caticlan. Po letaliških formalnostih sledi transfer do otoka Boracay. Namestitev v hotelu. Prosto za kopanje, masaže. Zvečer možnost obiska številnih pubov in zabaviščnih centrov. Nočitev.

 

8.dan:  Boracay

Po zajtrku prosto. Otok Boracay slovi kot otok z osupljivo najlepšimi belimi plažami na svetu. Je majhen in ga je po vsej dolžini praktično možno prehoditi peš. Svetujemo najem kolesa ali skuterja. Ker pa je na nekatere plaže dostop z motornimi kolesi prepovedan, priporočamo tudi najem privatnega čolna za poldnevno turnejo po znamenitih plažah (Puka Beach, Crocodile Beach in Tambisaan Beach...). Najem oziroma vožnja s čolnom običajno vključuje tudi kosilo.  Eden od boljših načinov za spoznavanje otoka pa je vožnja z ladjo »Paraw«, ki pluje vzdolž obale White beach (Bele plaže) vsako popoldne, tik pred sončnim zahodom. Otok Boracay pa je tudi pravi raj za potapljanje, surfanje, jadranje, stoječe veslanje in celo jahanje. Ena od nepozabnih možnosti, kako preživeti dan, je »Parasailing«, celodnevna tura okoli otoka, nato pa romantičnen piknik na plaži s svežo morsko hrano na žaru. Ladja "Paraw" se vrača ob čudovitem sončnem zahodu z nepozabnim razgledom. Nočitev.

 

9.dan: Boracay, Cebu, Bohol, Panglao

Po zajtrku sledi transfer do letališča Caticlan, nato pa polet do mednarodnega letališča na otok Mactan (Lapu-Lapu). Transfer do luke in vožnja z gliserjem do mesta Tagbilaran na otoku Bohol. Transfer do otoka Panglao in nastanitev v hotelu. Prosto za kopanje, potapljanje, sprehode, masaže..Proti doplačilu  možnost kosila ali večerje po zelo ugodni ceni. Nočitev.

 

10.dan: Bohol

Po zajtrku sledi vožnja do znamenitih čokoladnih gričev (Chocolatte hills), ki so eden od svetovnih čudes pod zaščito Unesca. Po ogledu sledi vožnja do kraja Loboc in po želji kosilo na plavajoči restavraciji (Floating restaraunt). Kosilo v katerega je všteta tudi vožnja s plavajočo restavracijo ni v ceni in se plača posebej (menu). Med vožnjo po reki je organiziran še ogled avtohtone Filipinske vasi. Sledi vožnja do parka Tarsierjev, majhnih polopic, ki zrastejo do največ 16 cm. Živali so zelo redke in spadajo v skupino najbolj ogroženih vrst na svetu. Obiskali bomo tudi Bohol Habitat Conservation center, v katerem bo moč videti več kot 160 različnih vrst metuljev. Popoldan povratek v hotel, prosto za kopanje in sprehode. Proti doplačilu možnost kosila ali večerje po zelo ugodi ceni. Nočitev.

 

11.dan: Bohol

Po zgodnjem zajtrku se odpravimo na edinstveno doživetje – plavanje s kitovci vrste Whale-shark's. To je nekaj, kar za vedno ostane v spominu, saj nekateri kitovci zrastejo tudi do dolžine 15 metrov! A brez strahu, so brez zob in človeku prijazni. Možnost fakultativnega potapljanja s kitovci ali zgolj opazovanje iz lokalno vodenih čolničev. Povratek v hotel v zgodnjih popoldanskih urah. Nočitev.

 

12.dan: Bohol

Po zajtrku prosto za uživanje na svetovno znani plaži Aloha beach. Prijazni domačini ponujajo številne za individualne izlete. Proti doplačilu možnost kosila ali večerje po zelo ugodni ceni. Nočitev.

 

13.dan: Bohol-Cebu

Po zajtrku sledi transfer do mesta Tagbilaran, vožnja s hitrim gliserjem do Cebu City in transfer do letališča ter polet proti Evropi.

 

13.dan: Cebu-Evropa

V zgodnjih jutranjih urah pristanek na enem izmed mednarodnih letališč Bližnjega vzhoda. Nadaljevanje poti do Evrope.

Doplačila:
  • Enoposteljna soba 250 EUR po osebi.
  • Prevoz iz Slovenije do letališča (eno izmed evropskih letališč) in nazaj.
  • Fakultativni izleti (na mestu samem).
  • Lokalne vstopnine in letališke pristojbine na notranjem letu.
  • Dodatne pristojbine za prtljago (prevozi z ladjo) – na mestu samem.
  • Letališke pristojbine na letališču Cebu – na mestu samem.
  • Napitnine (na mestu samem).
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco.
  • Zavarovanje odpovedi potovanja (5 % vrednosti celotnega aranžmaja).
  • Posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti:

/