INDOKINA ZA AVANTURISTE: Tajska - Kambodža - Vietnam

odhod:
št. dni: 17
prevoz:
cena: že od 2890.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

 • letalske prevoze v ekonomskem razredu po programu z vključenimi letališkimi taksami in pristojbinami (Evropa-Bangkok-Evropa)
 • lokalne letalske prevoze po programu z vključenimi letališkimi taksami in pristojbinami
 • prevoze z letališč do hotelov in nazaj
 • klimatizitane prevoze po programu
 • 2 x NOČITEV Z ZAJTRKOM v hotelu 2*/3* v Siam Reapu
 • 2 x NOČITEV Z ZAJTRKOM v hotelu 2*/3* v Phnom Penhu
 • 2 x NOČITEV Z ZAJTRKOM v hotelu 2*/3* v Ho Chi Minh City
 • 3 x NOČITEV Z ZAJTRKOM v hotelu 2*/3* v Hoi Anu
 • 2 x NOČITEV Z ZAJTRKOM v hotelu 2*/3* v Hanoiu
 • 3 x NOČITEV Z ZAJTRKOM v hotelu 2*/3* v Bangkoku
 • 1 x POLPENZION na ladji (1/2 TWC kabine)-izlet z ladjo Hanoi-Halong Bay-Hanoi
 • oglede po programu
 • spremljavo oziroma vodenje v slovenskem jeziku
 • organizacijo in izvedbo potovanja

OPOMBE: Čas za prijavo: 60 dni pred odhodom. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali sprememb v tarifah, prevoznikov kakor tudi pravico do spremembe dneva,časa in kraja odhoda na potovanje,če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali pa zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja,če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (spremenjen vozni red,elementarne nesreče,nezanesljiv položaj na nekem območji ipd.). Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijavljenih.

Program Potovanja:

1.DAN: EVROPA-BANGKOK

Zbirališče potnikov na enem izmed evropskih letališč (Dunaj, Benetke, München itd.). Nočni let s postankom do Bangkoka.

2.DAN: BANGKOK-SIEM REAP (Kambodža)

Pristanek na letališču v Bangkoku v dopoldanskih urah. Po opravljenih carinskih formalnostih vožnja z avtobusom do mesta Siem Reap v Kambodži. Vožnja traja cca. 6 ur, odvisno od prometa na meji med Tajsko in Kambodžo. Po namestitvi v hotelu v popoldanskih urah ogled mesta Siem Reap s tradicionalnim prevozom "tuk-tuk". V večernih urah spoznavanje kulinarike tega zanimivega in vedno živahnega mesta. Nočitev.

3.DAN: SIEM REAP-ANGKOR

Zajtrk. V dopoldanskih urah vožnja s kolesi do starodavnega mesta Angkor (30 min), ki je že v 12.stoletju predstavljalo zelo pomembno mesto v tem delu Azije. Sestavlja ga več kot 30 zelo dobro ohranjenih templjev. Ogled najpomembnejših in najzanimivejših templjev (Angkor Wat, Angkor Thom, Bayon tempelj obrazov, Ta Prohm-prizorišče filmov Tomb Reider in Indiana Jones,...). Med ogledi osvežitev pri prijaznih domačinih s svežim tropskim sadjem. V popoldanskih urah vrnitev v Siem Reap. Zvečer sprehod po slikoviti in vedno živahni glavni tržnici,ki je odlična priložnost za nakup eksotičnih začimb in svile. Zaključek večera na znamenitem Pub Street med številnimi nočnimi lokali. Nočitev.

4.DAN: SIEM REAP-PHNOM PENH

Po zajtrku vožnja do središča starodavnih Khmenskih rokodelskih umetnosti (Artisands D' Angkor) in ogled različnih rokodelskih spretnosti (oblikovanje kovine,restavriranje delov templjev angkor,izdelovanje lončenih izdelkov...). Po ogledu središča vožnja do lokalne farme svile izven mesta in ogled starega načina izdelave svilenih izdelkov z možnostjo nakupa. Po ogledih vrnitev v Siem Reap. V večernih urah prevoz z nočnim avtobusom (cca. 7 ur) do glavnega mesta Kambodže-Phnom Penh. Namestitev v hotelu. Nočitev.

5.DAN: PHNOM PENH

Po zajtrku sledi ogled mesta Phnom Penh. Ogled Nacionalnega muzeja Kambodže, zapora Tuol Sleng,ki je bil med leti 1975-1979 eden izmed zaporov rdečih kmetov,kjer so mučili in ubijali številne domačine, ter kraljeve palače in vrtove. V popoldanskih urah vrnitev v hotel. Nočitev.

6.DAN: PHNOM PENH-HO CHI MINH CITY (Vietnam)

Po zajtrku vožnja z avtobusom (cca. 6 ur) do Ho Chi Minh City. Namestitev v hotelu. V popoldanskih urah ogled veličastne pagode, posvečene cesarju Žada,vojnega muzeja in predsedniške palače, ki je bila domovanje južno-vietnamskih predsednikov vse do leta 1975, ko so sile severnega Vietnama zavzele palačo in je oblast prevzel Ho Chi Minh. Večerni sprehod po mestu in spoznavanje lokalne kulinarike (znamenita juha Pho, spomladanski zavitki ...) ter živahnega nočnega življenja. Proti doplačilu možnost večerje na reko Mekong. Nočitev.

7.DAN: HO CHI MINH CITY

Po zajtrku prevoz do znamenitih Cu Chi  tunelov,ki so jih med vojno gradili vietnamski vojaki. Ogled tunelov, odprtih za javnost, kjer so se nahajale vse potrebne ustanove za preživetje (bolnišnica, komunikacijsko središče, rovi za dobavo orožja ...). Tuneli so služili tudi za zajetje tujih vojakov s posebnimi pastmi. Po vrnitvi v mesto proti doplačilu večerja na ladji na reki Sajgon ali v eni izmed lokalnih restavracij. Nočitev.

8.DAN:HO CHI MINH CITY-DA NANG-HOI AN

Po zajtrku do delte reke Mekong, ki pokriva več kot 39.000 kvadratnih kilometrov ozemlja na skrajnem jugu Vietnama in predstavlja pravi biološki raj,kjer živi več kot 10.000 rastlinskih in živalskih vrst. Izlet z ladjo in ogled zanimive pokrajine v številnih rokavih delte, plavajoče tržnice in tovarne za pridelavo riža (riževo žganje, kokosovo mili, sladice ...). Kosilo v restavraciji v enem izmed rokavov delte. Povratek v Ho Chi Minh. Transfer do letališča in večerni let do mesta Da Nang v osrednjem Vietnamu. Vožnja do mesta Hoi An, ki je oddaljeno 30 km. Namestitev v hotelu. Nočitev.

9.DAN: HOI AN

Po zajtrku ogled mesta. Mesto Hoi An slovi kot eno izmed najzanimivejših mest v Vietnamu in je pravi talilni lonec različnih azijskih kultur. Zelo dobro je ohranjeno staro mestno jedro,ki je pod zaščito Unesca. Ogled japonske hiše, čudovitih kitajskih templjev,stare čajnice, kjer lahko občutimo atmosfero Vietnama in slikovitega japonskega mostu iz leta 1590. V večernih urah sprehod po tržnici. Nočitev.

10.DAN:HOI AN

Po zajtrku kulinarični izlet. Obisk lokalne tržnice, kjer domačini predstavljajo sestavine vietnamske kuhinje. Vožnja z ladjico od tržnice do kuharske šole. Ogled zeliščnega vrta in dvourni tečaj priprave tradicionalnih vietnamskih jedi ter nato kosilo, sestavljeno iz jedi, ki jih pripravijo gostje (izdelava riževega papirja, zavitki s škampi in začimbami,zaviti z riževim papirjem, solata z morskimi sadeži ...). V popoldanskih urah uživanje na čarobnih plažah Hoi Ana. Nočitev.

11.DAN: HOI AN-HANOI

Po zajtrku prevoz do letališča Da Nang in polet do vietnamske prestolnice Hanoi. Namestitev v hotelu. V popoldanskih urah ogled najpomembnejših znamenitosti mesta: Tempelj literature,prva univerza v Vietnamu iz leta 1070,kjer je poučeval tudi Konfucij,jezero Hoan Kiem s templjem v središču mesta, ker še danes živi najstarejša želva v Vietnamu, ki je po pripovedovanjih domačinov stara več kot 600 let, mavzolej in spominski park,posvečen "stricu naroda" Ho Chi Minh (delovni prostor, zbirke predmetov, predsedniška palača ...). V nadaljevanju ogled zapora za ameriške vojake in politične zapornike v središču mesta. V večernih urah spoznavanje živahnega nočnega življenja in kulinarike na ulicah Hanoia (sveže pivo, ki ga domačini pripravljajo vsak dan sproti, zavitki summer rolls,jajčna kava ...). Nočitev.

12.DAN: HANOI-HALONG BAY

Po zajtrku prevoz  z lokalnim avtobusom do enega izmed najlepših kotičkov sveta Halong Bay. Skrivnostni arhipelag je sestavljen iz več kot 2000 otokov in otočkov iz apnenca. Vožnja z ladjo med otoki. Ogled kraške jame, plavajoče ribiške vasice in pohod na vrh enega izmed otokov,od koder je čudovit razgled. Proti doplačilu pokušina dobrot tradicionalne vietnamske kulinarike. Večerja in nočitev na ladji.

13.DAN: HALONG BAY-HANOI

Po zajtrku izlet z ladjo med otoki in povratek proti obali in prevoz z avtobusom do Hanoi. V popoldanskih urah prosto za samostojne mesta in nakupe. V večernih urah proti doplačilu okušanje lokalnih uličnih prigrizkov. Nočitev.

14.DAN: HANOI-BANGKOK

Po zajtrku prevoz do letališča in polet v Bangkok. Po opravljenih carinskih formalnostih prevoz do hotela. Zvečer ogled živahne nočne tržnice Patpong. Nočitev.

15.DAN: BANGKOK

Po zajtrku organiziran ogled mesta. Vožnja z javnim prevozom do reke Chao Phraya. Vožnja s tradicionalnimi čolni do Tha Thien in obisk tradicionalnega tajskega doma masaž  Wat Pho ter ogled znamenitega ležečega Bude. V nadaljevanju ogled veličastne velike palače in povratek do Thai Champs Elysees Rachadamnoen. Vožnja s tradiconalnim tuk-tukom do znamenitega kanala Saen Saap. Zvečer prosto za samostojne oglede nočnega Bangkoka. Proti doplačilu sprostitev v enem izmed številnih salonov tradiconalne tajske masaže (Khao San Road). Nočitev.

16.DAN: BANGKOK

Po zajtrku ogled ene izmed največjih tržnic na svetu Chatauchak. Prosto za samostojne oglede,nakupe in preizkušanje tradicionalne ulične prehrane. V popoldanskih urah ogled budističnega templja Wat Arun,zgrajenega v začetku 19.stoletja v času vladanja kralja Rama II. in ogled spominskega inštituta kraljice Saovabha. V sklopu inštituta se nahaja tudi zanimiva farma kač,kjer obiskovalci izvedo vse o vzgoji,ravnanju in življenju kač (tudi o tem, kako ulovijo kače, kako iztisnejo strup ...) ter si ogledajo kače v terarijih. Vrnitev v hotel. Nočitev.

17.DAN:BANGKOK-EVROPA

Po zajtrku transfer do letališča Suvarnabhumi. Polet do letališča v Bangkoku,predvidoma v dopoldanskih urah. Prihod v Evropo v večernih urah.

Doplačila:
 • vstopni vizum v Tajsko 35 EUR/osebo (potniki uredijo sami na letališču v Bangkoku:za ureditev vizuma je potrebna fotografija za osebni dokument)
 • vstopni vizum za Kambodžo
 • vstopni vizum za Vietnam
 • najem koles v Siam Reapu
 • prevoz s tuk-tuki na mestu samem
 • enoposteljna soba 480 EUR
 • prevoz iz Slovenije do letališča (eno izmed evropskih letališč) in nazaj
 • vstopnine cca. 250 EUR (na mestu samem)
 • hrana in napitnine (na mestu samem)
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco.
 • zavarovanje odpovedi potovanja (5% vrednosti celotnega aranžmaja).
 • posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti:

/