DALMATINSKA TURA

odhod:
št. dni: 8 - zagotovljen odhod
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

 • prevoz z Relaxovim avtobusom turistične kategorije z vključenimi taksami in cestninami (hd, klima WC, video)
 • trajektne prevoze po programu
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Zadru
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) na otoku Hvaru
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Korčuli
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Neumu
 • izlet na Kornate z vključenim »fish piknikom«
 • degustacijo drniškega sira in pršuta v Pakovem Selu
 • ogled solin in obzidja ter porcijo školjk v Malem Stonu
 • obisk oljarne in degustacijo olivnega olja v Veli Luki
 • degustacijo peljeških vin v Potomju
 • ogled Dubrovnika, Mostarja in Medžugorja
 • oglede po programu (brez vstopnin za oglede, ki niso vključeni v program)
 • organizacijo, izvedbo, spremljavo in vodenje

Program Potovanja:

1.DAN: SLOVENIJA–ZADAR

Odhodi avtobusov z različnih vstopnih postaj v Sloveniji.

AVTOBUS ŠT. 1: JESENICE (avtobusna postaja)-1.00, LESCE (avtobusna postaja)-1.15, RADOVLJICA (avtobusna postaja)-1.20, KRANJ (avtobusna postaja pred hotelom Creina)-1.45, LJUBLJANA (avtobusna postaja peron 29)-2.25, NOVO MESTO (avtobusna postaja)- 3.25, ČATEŽ (počivališče Grič)-4.05.

AVTOBUS ŠT. 2: DRAVOGRAD (avtobusna ostaja)-1.00, SLOVENJ GRADEC (avtobusna postaja)-1.15, VELENJE (avtobusna postaja)-1.45, ŽALEC (avtobusna postaja)-2.15, CELJE (avtobusna postaja)-2.45, RIMSKE TOPLICE (avtobusno postajališče Šmarjeta)-3.00, BOŠTJAN (atobusna postaja)--3.20, KRŠKO (bencinska postaja OMV)-3.45, ČATEŽ (počivališče Grič)-4.00.

AVTOBUS ŠT. 3.: MURSKA SOBOTA (avtobusna postaja) – 1.15, RADENCI (avtobusna postaja) – 1.30, GORNJA RADGONA (avtobusna postaja) – 1.45, LENART (avtobusna postaja) – 2.10, MARIBOR (nova avtobusna postaja, peroni 1–5) – 02.40, PTUJ (izpred trgovine Mercator, Zagrebška ul. 4)-3.05.

Vožnja s krajšimi postanki po avtocesti mimo Zagreba in Karlovca do Zadra. Namestitev v hotelu 3*. V popoldanskih urah ogled Zadra. Večerja. Nočitev.

2. DAN: ZADAR–KORNATI

Po zajtrku izlet z ladjo na Kornate. Križarjenje po enem najlepših otoških arhipelagov na Mediteranu. V enem izmed zalivov »fish piknik« z vključeno pijačo (vino in voda neomejena). V popoldanskih urah vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

3. DAN: ZADAR–PAKOVO SELO–SPLIT–OTOK HVAR

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja do Pakovega Sela v bližini Šibenika. Postanek za ogled dalmatinske domačije »Etnoland« v dalmatinskem zaledju, kjer se na posebej zanimiv način prepletata zgodovina in sedanjost. Pokušina drniškega sira, pršuta in dalmatinskega kruha izpod peke. V popoldanskih urah vožnja do Splita. Sprehod po Splitski rivi in slikoviti tržnici ter zunanji ogled Dioklecijanove palače. Prevoz s trajektom do Starigrada na otoku Hvar. Namestitev v hotelu 3* v Jelsi. Večerja. Nočitev.

4. DAN: OTOK HVAR

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode itd. Proti doplačilu izlet z ladjo na otok Brač z vključenim »fish piknikom« v bližini znamenite plaže »Zlatni rat«. Vrnitev v hotel. Večerja.

5. DAN: OTOK HVAR–PELJEŠAC–OTOK KORČULA

Po zajtrku vožnja po slikoviti panoramski cesti mimo Jelse do trajektnega pristanišča Sućuraj in dalje po jadranski magistrali mimo Neuma do Malostonskega zaliva (vzgajališča školjk). Postanek v Malem Stonu. Ogled Solin in malostonskega obzidja ter postanek v eni izmed restavracij (porcija školjk). Nadaljevanje vožnje po polotoku Pelješac do Orebiča. Prevoz s trajektom do Korčule. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

6. DAN: OTOK KORČULA

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, sprehode itd. V popoldanskih urah izlet po otoku do Vele Luke. Postanek v eni izmed oljarn. Degustacija odličnega velaluškega olivnega olja in možnost nakupa. Vrnitev v hotel. Po večerji ogled in sprehod po rojstnem mestu svetovnega popotnika Marca Pola. Nočitev.

7. DAN: OTOK KORČULA–PELJEŠAC–DUBROVNIK

Po zajtrku prevoz s trajektom na relaciji Dominče–Orebič in nadaljevanje poti po polotoku Pelješac. Postanek v Potomju, kjer uspeva vino dingač. Pokušina peljeških vin, slane ribe in sira. V popoldanskih urah vožnja do Dubrovnika. Postanek za sprehod po Stradunu in obzidju. V poznih popoldanskih urah prihod v Neum. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

8. DAN: NEUM–MOSTAR–MEDŽUGORJE

Zajtrk. Ob 7.30 odhod iz hotela. Vožnja po dolini reke Neretve do Mostarja. Krajši postanek za ogled znamenitega mostu. Nadaljevanje poti do svetovno znanega romarskega središča Medžugorje. Dveurni postanek za samostojne oglede in sprehode. Predvidoma ob 12.30 odhod iz Medžugorja. Vožnja po hrvaški avtocesti mimo Splita, Zadra in Zagreba do Slovenije. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

 

OPOMBA: POGOJ ZA IZVEDBO POTOVANJA JE NAJMANJ 40 POTNIKOV.

Doplačila:
 • Za dodatno zdravstveno zavarovanje.
 • Za posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher).
 • Za enoposteljno sobo 140 EUR.
 • Za izlet na otok Brač z vključenim "fish piknikom" približno 45 EUR.
 • Za oglede, ki niso vključeni v program (doplačilo na lokaciji).
Popusti: