KAPADOKIJA - MESEČEVA POKRAJINA IN POČITNICE OB TURKIZNI OBALI

odhod:
št. dni: 8
prevoz:
cena: že od 919.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

Paketna cena vključuje:

- letalski prevoz Ljubljana - Antalya - Ljubljana, polet letala vsak četrtek od 4.6. do 5.11.2020
- letališke in varnostne pristojbine
- asistenco na letališču
- avtobusni prevozi po programu
- 1 x nočitev s storitvijo POLPENZION v hotelu 3* v Anatalyi
- 2 x nočitev s storitvijo POLPENZION v hotelu 4* v Kapadokiji
- 4 x nočitev s storitvijo ALL INCLUSIVE v hotelu 4* na rivieri Antalya (Alanya, Side, Kemer, Antalya)
- ogledi in vstopnine v Kapadokiji po programu (Mevlanov muzej, podzemno mesto, tkalnica preprog, muzej na prostem Goreme)
- Relaxovega predstavnika v času počitnic v hotelu 4* (informativna ura, asistenca)
- organizacijo, spremljanje in vodenje v slovenskem jeziku

OPOMBA: Pogoj za izvedbo programa je vsaj 15 prijavljenih oseb. Smer vožnje, zaporedje ogledov, ter čas predvidenega poleta letala se lahko zaradi organizacijskih razlogov spremenijo, vendar se program s tem vsebinsko ne spremeni. Ostali fakultativni izleti na mestu samem se izvedejo ob zadostnem številu prijavljenih oseb.

Program Potovanja:

Mesečeva pokrajina z imenom Kapadokija ali drugače Turška pokrajina, ki jo opisujejo kot pravljično deželo »dimnikov«. Ponuja veliko več od kamnitih osamelcev. Je pravljična, navdušujoča in edinstvena destinacija, ki jo je vredno vsaj enkrat obiskati in doživeti njeno čarobnost.

Program vključuje:

4 dni all inclusive + 3 dni polpenzion + letalski prevoz + ogledi po programu + vodenje v slovenskem jeziku

 

1. DAN: LJUBLJANA – ANTALYA

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri pred predvidenim poletom. Polet letala do Antalye. Sprejem gostov na letališču. Prevoz z letališča do hotela 3*, namestitev, večerja, nočitev.

 2. DAN: ANTALYA - KAPADOKIJA – Mesečeva pokrajina

Po zgodnjem zajtrku vožnja preko pogorja Taurus do mesta Konya, ki je bila v času Seldžukov anatolski kulturni center. Ogled Mevlanovega mavzoleja iz 13. stoletja, ki hrani nekaj najpomembnejših relikvij islamskega sveta in kjer je Mevlanova grobnica. Znani teolog Mevlana je ustanovil mistično mohamedansko bratovščino "Plesoči derviši", ki je Konyi pustila močan pečat. Kosilo (ob doplačilu). Popoldan nadaljevanje poti proti Kapadokiji, imenovani tudi Mesečeva pokrajina, ki zaradi svojih geoloških in kulturnih značilnosti privablja turiste iz vsega sveta. Ogled podzemnega mesta, kjer so bile hiše v vasi zgrajene okoli stotih tunelov, ki so povezovali to podzemno mesto. Tuneli se še danes uporabljajo. Štiri nadstropja so odprta za oglede. V nadaljevanju  postanek v delavnici preprog in demonstracija izdelave in tkanja. Namestitev v hotelu 4*, večerja, nočitev. Zvečer možnost ogleda folklorne predstave - turški večer (ob doplačilu).

 3. DAN: KAPADOKIJA

Po zajtrku ogled muzeja Göreme s freskami, ki je muzej na prostem, kjer so živeli menihi. Znane so cerkve s freskami, vklesane v skalo in grajene iz vulkanskih kamnin. Nadaljevanje poti do gorovja Uchisar in naravne trdnjave Uchisar izklesane iz skale (notranji ogled ob doplačilu), ki je najvišja panoramska točka Kapadokije, od koder se odpira pogled na čudovito pokrajino Kapadokijo. Skozi stoletja so vulkani z izbruhi pepela in kamenja izravnali relief, številni tektonski premiki, voda in veter pa so oblikovali značilne oblike pokrajine. Kapadokija velja za eno najbolj slikovitih pokrajin na svetu. Kosilo (ob doplačilu). Ogled keramične delavnice v Avanosu, ki je znan po keramični industriji. Po ogledih nadaljevanje vožnje do hotela, večerja in nočitev.

 4. DAN: – KAPADOKIJA – RIVIERA ANTALYA

Po zajtrku vožnja proti rivieri Antalya. Na poti ogled tipičnega turškega kervasaraya Sultanhami. Kosilo (ob doplačilu). Namestitev v hotel 4* v regijah Alanya, Side, Antalya ali Kemer. Od namestitve dalje koriščenje all inclusive usluge v hotelu.

 5. DAN – 7. DAN: RIVIERA ANTALYA

Prosto za kopanje, počitek, koriščenje usluge all inclusive v hotelu. Možnost samostojnih ogledov in nakupov. Po želji možnost udeležbe na katerem od izletov (Pamukkale, antični Side, ….).

8. DAN - RIVIERA ANTALYA - LJUBLJANA

Po razporedu odhod na letališče Antalya in polet proti Sloveniji.

Doplačila:
  • Za enoposteljno sobo 25%.
  • Za vstopnine v muzeje in določene oglede, ki niso vključeni v program na mestu samem.
  • Za želene fakultativne izlete na mestu samem od zadostnem številu prijav: Turški večer – folklorna predstava cca 30 EUR, polet z balonom v Kapadokiji cca. 180 EUR po osebi (odvisen od razpoložljivosti), ogled predstave plesočih Dervišev cca. 17 EUR po osebi, za ostale oglede, ki niso sestavni del programa na mestu samem.
  • Za kosilo in pijačo v času potovanja v Kapadokijo na mestu samem (kosilo stane cca. 10 EUR po osebi). Za napitnino na mestu samem.
  • Za dodatno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco.
  • Za posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti:
  • Otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču 5%.