ČRNA GORA IN ALBANIJA ZA PRVI MAJ ( bus - letalo )

odhod:
št. dni: 5
prevoz:
cena: že od 349.00 €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM D.D.

Cena vključuje:

PAKETNA CENA 349 EUR VKLJUČUJE:

- prevozi z avtobusom turistične kategorije z vključenimi cestninami in parkirninami po programu

- letalski prevoz na relaciji Podgorica - Ljubljana z vključenimi letališkimi pristojbinami

- 1 x POLPENZION ( 1/2 TWC ) v hotelu 3*/4* v Draču

- 2 x POLPENZION ( 1/2 TWC ) v hotelu 3* v Budvi ( Vila Ljubanović )

- sprehod po stari Budvi

- Montenegro Tura: Cetinje - Lovčen - Njeguši - Kotor ( vključena degustacija njeguškega sira in pršuta )

- ogledi po programu

- organizacijo, izvedba in vodenje
 

Program Potovanja:

1. DAN (26.4.): SLOVEIJA - ALBANIJA

Odhod avtobusa iz različnih vstopnih postaj v Sloveniji: MURSKA SOBOTA (avtobusna postaja) -18.00., RADENCI ( avtobusna postaja )- 18.15, GORNJA RADGONA ( avtobusna postaja ) - 18.30., LENART (avtobusna postaja) -19.00, MARIBOR ( nova avtobusna postaja peron 1-5) -19.20, CELJE ( avtobusna postaja) -20.10., ŽALEC ( avtobusna postaja ) - 20.30., LJUBLJANA ( avtobusna postaja peron 29 ) - 21.40., NOVO MESTO ( avtobusna postaja) -22.40., ČATEŽ (počivališče Grič) -23.20. Vožnja po avtocesti v smeri Zagreb.

2. DAN ( 27.4.): ZAGREB - ZADAR - PLOČE - NEUM - DUBROVNIK - BOKA KOTORSKA - PODGORICA - TIRANA - DRAČ

Nočna vožnja s krajšimi postanki po hrvaški avocesti mimo Zagreba, Zadra in Splita do Ploč. Nadaljevanje vožnje po slikoviti jadranski magistrali mimo Neuma in Dubrovnika do Črne Gore. Krajši postanek v Podgorici. Sprehod po centru mesta. Proti doplačilu možnost kosila. Prihod v Albanijo v popoldanskih urah. Postanek v albanski prestolnici Tirana, ki preseneti obiskovalce z mešanico otomanske, socialistične in moderne arhitekture. Ogled znamenitosti: Skenderbegov trg, urni stolp, mošeja, mestna hiša, Nacionalni muzej, bivši mavzolej Enverja Hodže itd. ter sprehod po središču med številnimi prodajalnami in gostinskimi lokali. V večernih urah vožnja do metropole albnaskega turizma Drača. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

 

3. DAN (28.4.): DRAČ-KRUJA-ULCINJ-BUDVA

 

Po zatrku vožnja do nekdanje prestolnice Kruje. Ogled rojstnega kraja albanskega heroja Skenderbega, ki je bil vodja odpora proti Turkom (Skenderbegov muzej). Sprehod po starem bazarju in možnost nakupa tradicionalnih albanskih spominkov. V popoldanskih urah vožnja do Črne Gore. Krajši postanek v Ulcinju. Ogled Velike plaže, Male plaže in sprehod po centru. V večernih urah prihod v Budvo. Namestitev v hotelu. Sprehod po stari Budvi. Črnogorska večerja v restavraciji Zeleni Gaj, na promenadi ob znameniti Slovenski plaži. Nočitev.

4. DAN (29.4.): MONTENEGRO TURA: CETINJE-NJEGUŠI-LOVČEN-KOTOR

Po zajtrku izlet Montenegro tura. Vožnja po slikoviti cesti do Cetinja, najstarejše črnogorske prestolnice. Po krajšem postanku vožnja na Lovčen. Ogled mavzoleja, monumentalne grobnice, kjer je pokopan vladar in pesnik Petar II. Njegoš. Z vrha Lovčena se ponuja čudovit razgled na črnogorsko obalo in notranjost. V popoldanskih urah postanek v vasici Njeguši (pokušina njeguškega sira in pršuta). Nadaljevanje vožnje po znamenitih serpentinah do zaliva Boka Kotorska, ki je zarezan globoko v vznožje strmih planin. Zaliv je eden najbolj slikovitih na svetu in močno spominja na fjorde. Krajši postanek v Kotorju. V poznih popoldanskih urah vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

 

5. DAN (30.4.): PODGORICA-LJUBLJANA

 

Zajtrk. Predvidoma ob 11.00 uri odhod iz Budve. Prevoz do letališča v Podgorici. Letalski prevoz na relaciji Podgorica-Ljubljana. Prihod v Slovenijo v popoldnakih urah.

 

 

OPOMBA:Pogoj za izvedbo potovanja je najmanj 42 potnikov.

Doplačila:

Za enoposteljno sobo 60 EUR. Za TT 1,50 EUR na dan. Za oglede, ki niso  vključeni v programu ( na kraju samem ). Za dodatno zdravstveno zavarovanje. Za posredovanje 18 EUR na prijavnico ( voucher ).
 

Popusti: