KITAJSKA (11 dni)

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 11
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: PRI PRODAJI TEGA ARANŽMAJA RELAX TURIZEM D.D. NASTOPA KOT POSREDNIK. ORGANIZATOR BRAVO PUTOVANJA D.O.O.

Cena vključuje:


• letalski prevoz ZAGREB – DUBAJ – PEKING IN SHANGHAI – DUBAJ – ZAGREB

· asistenco na letališču

· letališke in varnostne pristojbine na Hrvaškem in Kitajskem

• 7x nočitev v hotelih 4* (z zajtrkom, večerja v lokalnih restavracijah po programu, s vključeno 1 brezalkoholno pijačo)

o 3 x nočitev v Pekingu

o 1x nočitev v Hangzhou

o 1 x nočitev v Suzhou

o 2 x nočitev v Šanghaju

• Vožnja z nočnim vlakom na relaciji Peking-Nanjing

• Transferji po programu

• Vstopnine v skladu s programom, ki so jim priloženi vodiči v angleščini

• Spremljevalec v hrvaškem jeziku

• organizacija in priprava potovanja

Program Potovanja:

1. dan: ZAGREB - DUBAJ
Zbor potnikov s spremljevalcem na letališču v Zagrebu s predvideno prijavo na okencu ob 13:30 uri. Let z letalsko družbo Emirates v Dubaj ob predvidoma 15:25uri. Prihod v Dubaj ob predvidoma 22:55 uri.

 

2. dan: DUBAJ – PEKING

Nadaljevanje leta proti Pekingu ob predvidoma 15.55 uri. Pristanek v Pekingu - "prestolnici Severne Kitajske" ob predvidoma 15:25 uri po lokalnem času. Po opravljenih carinskih formalnosti, transfer do mesta. Prihod na znamenito Wangfujing Street, eno najbolj znanih komercialnih četrti v Pekingu, kjer je veliko trgovin in tržnica z nenavadnimi kitajskimi specialitetami. Ime Wangfujing se nanaša na "izvor cesarske palače", saj so na tem območju bile ustvarjenje prve trgovine, pred več kot 700 leti. Sledi nastanitev v hotelu in večerja, ter nočitev.

3. dan: PEKING

Zajtrk in odhod v Peking. Odhod na največji trg na svetu, Tiananmen - "vrata rajskega miru", ki se razprostirajo na več kot 40 hektarjih zemlje so narodni simbol Kitajske. Trgu Tiananmen je bil ustanovljen za dinastijo Ming leta 1420. Sam trg predstavlja vhod v cesarsko mesto, znotraj katerega se nahaja znamenito »Prepovedano mesto«. Nadaljujevanje ogleda Prepovedanega mesta, ki velja za staro cesarsko rezidenco dinastij Ming in Quing z več kot 9.000 prostori, obkroženimi z visokimi vijoličnimi stenami in zlatimi strehami. To mesto je stoletja veljalo za skrivno mesto in vanj »navadni smrtniki« niso imeli vstopa. Sledi možnost vožnje z rikšo po starem delu mesta (ob doplačilu). Odhod v tempelj nebeškega miru, kraj, kjer so kitajski cesarji žrtvovali bogove. Možnost ogleda poletne palače, ki jo obkroža najbolj ohranjen cesarski vrt na Kitajskem, ki je bil tudi poletna rezidenca dinastije Qing. Sledi večerja in nočitev.

4. dan: PEKING – KITAJSKI ZID – PEKING

Zajtrk in odhod na enodnevni izlet, na Kitajski zid, eno od svetovnih čudes. Na seznam svetovnih čudez je bil uvrščen leta 2007 in leta 1978 na seznam Unescove svetovne dediščine. Kitajski zid je skupina obrambnih zidov s stolpi, zgrajenimi kot obramba pred napadi sovražnikov – nomadskih plemen. Zid je bil zgrajen v 20. stoletju in je dol skoraj 9000 kilometrov. Kitajski zid je največja zgradba na svetu, kar je razvidno tudi iz vesolja. Sledi sprehod po delu znamenitega zidu. Sledi kosilo (ob doplačilu). Po kosilu, vožnja nazaj proti Pekingu. Ogled grobnice dinastije Ming in sprehod po Sveti poti, na kateri so marmorne podobe živali in ljudi, ki bi naj čuvali dinastijo in grob cesarja Ming. Celoten kompleks je dokaz teorije verovanja Feng Shui. Vhod s petimi vrati predstavlja začetek duševne poti, sledijo zgradbe, ki so postavljene vse do Memorial stolpa z grobovi. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: PEKING – nočni vlak NANJING

Zajtrk in obisk budističnega templja Lame, največjega in najbolj ohranjenega templja v Pekingu, okrašen s tibetanskimi slogi, z mnogimi skulpturami bud, demonov in bogov. Tempelj je bil zgrajen konec 17. stoletja kot šolski center za sekto rumenih hiš iz tibetanskega lamaizma. Danes v templju živi 70 duhovnikov (Lama). Najbolj znana skulptura je Maitreya Bude, visoka 18 metrov, ki je izrezana iz enega dela sandalovine in se nahaja v najbolj oddaljeni dvorani. Sledi nekaj prostega časa in nato večerja. Po večerji, odhod do železniške postaje in nakup karte za vlak in odhod v Nanjing. Vožnja z nočnim vlakom turistične kategorije s spalnimi vagoni, brez vključenih obrokov.

6. dan: NANJING – HANGZHOU

Prihod v Nanjing v jutranjih urah. Mesto Nanjing je nekdanje glavno mesto in eno najstarejših mest na Kitajskem, danes pa je znano kot južna prestolnica reke Jangce. Nanjing je postal prva prestolnica Republike Kitajske leta 1912 po propadu imperija. Odhod v hotel in zajtrk. Po zajtrku sledi ogled mesta: mavzolej dr. Sun Yat-sen, revolucionaren gospod in ustanovitelj sodobne Kitajske, ki je imel pomembno vlogo pri propadu zadnje kitajske dinastije Qing. Ogled Konfucijevega templja z barvitim trgom, kjer je moćno najti različne kitajske dobrote in ročne obrti, mavzolej prve dinastije cesarja Minga, starodavne stene, most čez reko Jangce . Sledi kosilo (ob doplačilu). Po kosilu odhod v Hangzhou City. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: HANGZHOU – SUZHOU

Zajtrk in odhod v mesto Hangzhou v provinci Zheijiang, ki se nahaja ob reki Jangce, Marco Polo pa ga je opisal kot eno izmed najlepših krajev na v 13. stoletju. Mesto je poznano po številnih templjih in paviljonih ter najboljšem zelenem čaju na svetu. Ogled pagoda Šest harmonij in obisk tempelja Lingyin. Vožnja po znamenitem West Lake (vključena v ceno). Sledi kosilo (ob doplačilu). Po kosilu odhod v mesto Suzhou, ki se imenuje kitajske Benetke, zaradi številnih kanalov in številnih kitajskih vrtov, od katerih je večina pod zaščito Unesca. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: SUZHOU – ZHUJIAJIAO – SHANGHAI

Zajtrk in obisk enega izmed več kot 60 vrtov mesta Suzhou, ki se nahaja na jugu province Jiangsu na vzhodni Kitajski iz leta 514 in je znan po svojih kamnitih mostovih, zalivih in skrbno izdelanih vrtovih, zaradi česar so vrtovi postala glavna turistična atrakcija. Vrtovi so ostali nedotaknjeni od časa dinastije Sung (960-1279). Leta 2000 so bili dodani na Unescov seznam svetovne dediščine. Sledi vožnja s čolnom in križarjenje vzdolž kanalov mesta, ki se odlikujejo po svojih čudovitih pagodah in kamnitih mostovih. Vožnja v smeri vodne vasi Zhujiajiao - "Šanghajske Benetke" z edinstvenimi starimi mostovi in potoki, ki se raztezajo skozi tradicionalne kitajske hiše. Mesto je bilo zgrajeno pred 1700 leti in še vedno prikazuje tradicionalni način življenja. Kosilo (ob doplačilu). Nadaljevanje vožnje do Šanghaja. Večerja, nastanitev v hotelu in nočenje.

9. dan: SHANGHAI

Zajtrk in ogled mesta: Bund, simbol kolonialne preteklosti v Šanghaju z Hotelom Peace Building, Bank of China, carinsko zgradbo in Nanjing Street, oaza mestnih hiš, napolnjena s trgovinami in nakupovalnimi središči. Kosilo (ob doplačilu). Nadaljujevanje ogleda in odhodom v stari del mesta, ki hitro izgine pod množico nebotičnikov in obisk Vrta Fortune Mandarina Yua in Buda Jade. Večerja. V večernih urah možnost ogleda svetovno znane akrobatske predstave s tujimi igralci, žonglerji in številnimi drugimi zanimivostmi vrtijo ob glasbenih svokih (ob doplačilu). Povratek v hotel, nočenje.

 

10. dan: SHANGHAI DUBAJ

Zajtrk in nadaljevanje z ogledom mesta. Obisk starega mesta in vrta YuYanga, zgrajen pred 450 leti kot oaza miru v številnih mostovih in paviljonih. Skupno kosilo. Nekaj prostega časa in možnost nakupovanja. Sledi transfer do letališča. Možnost lastnega transferja do letališča s slavnim vlakom Maglev, ter 8 minutna vožnja s hitrostjo 425 km/h (ob doplačilu). Prijava za let s prevoznikom Emirates proti Dubaju. Predviden polet ob 00:05 uri zjutraj.

11. dan: DUBAJ – ZAGREB

Predviden prihod na letališče v Dubaju ob 16:55 uri. Nadaljevanje poti proti Zagrebu z letalskim prevoznikom Emirates ob predvidoma 08:30. Predviden prihod v Zagreb ob 12:35 uri.

Doplačila:
  • Enoposteljna soba 260 EUR
  • Viza za Kitajsko
  • Vstopnice v muzeje in kulturne znamenitosti (informativne cene, se lahko spremenijo)
  • Akrobatski show (plačilo ob rezervaciji)
  • Lokalni vodiči (plačilo na mestu samem)
  • Napitnine
  • Stroški posredovanja 18 EUR na prijavnico (voucher)
  • obvezno zavarovanje z asistenco v tujini (CORIS, Europäische Reiseversicherung AG)
  • odpovedni riziko
Popusti:

Popusti: Dvoposteljna soba s pomožnim ležiščem (na vprašanje). Popust 5% za zgodnje prijave do 31.1.2019.