Smučanje v Franciji Valmeinier - Les Lumieres de Neige 3*

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 7
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Skifun

Cena vključuje:

- 7x najem

- posteljnina

- shramba smučarske opreme

- domača žival (doplačilo na recepciji)

- parkirni prostor (neobvezno doplačilo na recepciji)

Program Potovanja:

Smučišče:

Sodobno družinsko smučišče leži sredi doline Maurienne. Smučišče ponuja 150 km prog, proti doplačilu pa je možno smučati tudi v Val – Thorens- Orelle ( največji del sistema 3 Vallees), Les Sybelles in St. Francois Longchamps.  Poleg smučanja ponujajo številne druge dejavnosti – drsanje na prostem, zimski pohodi, vodene ture s krpljami, sankanje, ledeno plezanje… Največja atrakcija je ponedeljkova jutranja telovadba na 2.400 m nadmorske višine, kjer vas bo animator dodobra ogrel, sledi pogostitev s toplo malico in kozarcem francoskega vina, nato pa sledi spust v dolino. Tako starejši 1500 kot novejši Valmeinier 1800 sta ohranila vzdušje smučarske vasi brez nakupovalnih centrov, saj nudita dovolj trgovinic in dobrih lokalov.

Hotel:

Rezidenca Les Lumières de Neige je sestavljena iz dveh sosednjih stavb v zgornjem delu znanega Valmeinierja in je od središča kraja oddaljena 500 metrov. V stavbi A se nahaja recepcija, v sosednji stavbi C pa soba z biljardno mizo in ročnim nogometom, pizzerija in trgovina ter ski servis. Po bližnjici čez smučišče je sicer pot do središča precej krajša, če pa se krajšemu sprehodu po belih pobočjih do središča želite izogniti, bo za vas poskrbel brezplačni smučarski avtobus, ki kroži na vsakih 20 minut. Postaja je 50 metrov proč, vsekakor pa avtobus priporočamo na povratku iz mesta, ko gre pot navkreber. Rezidenca ima na obeh straneh dostop do smučišča, manj kot 100 metrov vas loči do spusta bodisi do sedežnice Jeux prav v središče Valmeinierja bodisi v dolino in proti Valloire.

LOKACIJA: Immeuble Les Lumières de Neige.

STORITEV:najem.

BAZEN:ne.

INTERNET:wi-fi BREZPLAČNO (na recepciji).

OSTALO:trgovina 50 m, picerija 30 m, center mesta 500 m, avtobusna postaja 50m ( avtobus vozi do centra mesta in nazaj na vsake 20 min.), smučišče 100 m.

APP ZA 4 OSEBE – STUDIO ( 20 m2):dnevni prostor z raztegljivim ležiščem, galerijo s spalnico z zakonskim ležiščem, kopalnico s kadjo, wc, balkon.

APP ZA 5 OSEB ( 24 m2):dnevni prostor z raztegljivim kavčem in raztegljivim enosedom, spalnico z zakonsko posteljo, kuhinjo, kopalnico s kadjo, wc, balkon.

APP ZA 6 OSEB ( 30 m2):dnevni prostor z raztegljivim kavčem, spalnico z zakonsko posteljo, kabinet s pogradom, kuhinjo, kopalnico s kadjo, wc, balkon.

APP ZA 8 OSEB ( 44 m2):dnevni prostor z raztegljivim kavčem, dve spalnici z zakonskima ležiščema, kabinet s pogradom, kopalnico s kadjo, kopalnico s tušem, wc, balkon.