KROŽNO POTOVANJE PO VELIČASTNI KUBI

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 14
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: PRI PRODAJI TEGA ARANŽMAJA RELAX TURIZEM D.D. NASTOPA KOT POSREDNIK. ORGANIZATOR BRAVO PUTOVANJA D.O.O.

Cena vključuje:

-          letalski prevoz Zagreb – Istanbul – Havana – Istanbul – Zagreb

-          letališko in varnostno pristojbino na Hrvaškem in na Kubi

-          11 x nočitev v hotelih 3*/4* :

o   3 x nočitev v Havani (nočitev z zajtrkom)

o   3 x nočitev v Santiagu s storitvijo polpenzion

o   1x nočitev v Camagueyu s storitvijo na osnovi polpenziona

o   1x nočitev v Trinidadu s storitvijo polpenzion

o   1x nočitev v Cienfuegosu s storitvijo polpenzion

o   2x nočitev v Varaderu s storitvijo all inclusive

-          avtobusni transfer z letališča do hotela

-          lokalnega vodiča na Kubi

-          2x kosilo (Havana in Toa)

-          hrvaškega predstavnika

 

Za Za vstop na Kubo potrebujete vnaprej kupljeno letalsko vozovnico za prevoz v obe smeri, vizum in potrdilo o sklenjem privatnem zavarovanju z asistenco in pokritjem za najmanj 30.000 € (s seboj na poti morate poleg kartončka imeti tudi originalno zavarovalno polico). Vse troje vam lahko izdamo pri Ars longi. Vizum vam lahko posredujemo tudi po pošti, a za izstavitev potrebujemo fotokopijo oz. scan prvih dveh strani vašega potnega lista ter podatke o času predvidenega bivanja na Kubi.

Program Potovanja:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Zbor potnikov na letališču Franja Tuđmana v Zagrebu ob check-in okencu ob predvidoma 07:00 uri. Let na redni letalski liniji Turkish Airlines proti Istanbulu ob predvidoma 09:10 uri. Prihod v Istanbul ob predvidoma 13:00 uri po lokalnem času. Počitek v hotelu in transfer do letališča Ataturk. Nadaljevanje leta proti Havani ob predvidoma 02:25 uri.


2. dan: HAVANA – COJIMAR – HAVANA
Prihod na letališče José Martí v Havani je predviden ob 07:55 URI po lokalnem času. Obisk bližnjega mesta Cojimar z lokalnim vodnikom, kjer je muzej Ernest Hemingway v vili Finca Vigia, v katerem je preživel svoja leta. V pristanišču pa je privezana tudi njegova slavna bark Pilar. Sledi krajši prosti čas za počitek. Nato transfer do Havane, glavnega mesta in največjega pristanišča, kjer bo možen panoramski razgled na novi del mesta - Teatro Nacional, Gran Teatro de Havana, El Capitolio ... Walk of Old Havana, ki je največja zbirka kolonialne arhitekture v Latinski Ameriki pod zaščito UNESCA od leta 1982. Obisk Trga revolucije, katedrale, kultno zbirališče revolucionarjev Bodeguita del Medio . Sledi kosilo v Vista Maru (vključeno v ceno). Nastanitev v hotelu. Možnost sprehoda s spremljevalcem do ene izmed številnih salsa barov na Maleconu. Nočitev.


3. dan: HAVANA – VINALES – PINAR DEL RIO – HAVANA
Zajtrk v hotelu. Možnost prostega ogleda ali sprehoda do Miramarja, nekdanjega stanovanjskega dela mesta z mnogimi palačami in parki. Možnost neobveznega odhoda v dolino Vinales, ki se nahaja v provinci Pinar del Rio, znana po tradicionalni vzreji najvišjega kakovostnega tobaka na svetu. Vožnja skozi čudovite pokrajine najgloblje kubanske regije. Postanek na razgledni točki Los Jazmines, ki razkriva prečudovit razgled na celotno dolino. Glavno mesto regije Pinar del Rio je znano kot center tobačne industrije. Panoramski ogled mesta in obisk tobačne kmetije, kjer bo možno videti proces nastajanja cigar. Sledi obisk znamenite indijske jame, v kateri teče reka, sprehod skozi osvetljen del jame in ogled znamenite murale, naslikane na skalo Mural, ki predstavlja zibelko Kube. Kosilo v lokalni restavraciji ob doplačilu. Vrnitev v Havano in prosti čas. Možnost neobveznega odhoda na prireditev Tropicana (ob doplačilu). Nočitev v hotelu.


4. dan: HAVANA
Zajtrk v hotelu in prost dan za lastna odkrivanja Kube in mesta. Mesto, ki je znano po svoji kulturni in zgodovinski dediščini ter tradiciji proizvodnje tobaka in nakupovanju spominov. Ogled ulic Stare Havane, ki sestavljajo jedro mesta, in so najbogatejša zbirka kolonialne arhitekture v Latinski Ameriki ter so skupaj z utrdbami na seznamu svetovne dediščine UNESCO. V večernih urah predlog ogleda kubanskih klubov z glasbo. povratek in nočitev v hotelu.


5. dan: HAVANA – CIENFUEGOS
Zajtrk v hotelu in odhod iz hotela. Vožnja proti Cienfuegosu. Ogled mesta, ki se nahaja na obali karibskega morja in je znan kot "biser na jugu" in je pod zaščito Unesca. Ustanovili so ga francoski priseljenci in kmalu postavili pomemben nakupovalni center, znani po trgovini s sladkornimi trsi, tobakom in kavo. Sprehod po zgodovinskem delu mesta: centralni trg Plaza de Armas, Parque José Martí, Guvernerjeva palača, Arco de Triunfo - edina nadškofija na Kubi, katedrala, Castillo de Nuestra Señora de los Angeles de Jagua - utrdba 1745, ki so jo postavili Španci. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.


6. dan: CIENFUEGOS – SANATA CLARA – TRINIDAD
Zajtrk in odhod iz hotela. Vožnja z avtobusom v bližnjo Santa Clara, mesto, ki je bilo prizorišče zadnje gverilske vojne pod vodstvom Che Guevara. Panoramska vožnja do revolucionarnega trga z muzejem Che Guevara. Prosti čas za individualni obisk mavzoleja ali lastnih programov. Nadaljevanje vožnje proti Trinidadu. Krajši postanek v dolini Los Ingenios za prelepe panoramske fotografije. Konec 17. stoletja, blizu Trinidada, je v Valle de los Ingenios bilo 56 mlinov, več kot 12.000 sužnjev pa je bilo prisiljenih delati na sladkornih poljih, kar je prineslo njihove tradicije, religije in tradicije, ki so močno vplivale na Trinidadovo identiteto in kulturno bogastvo. Večerja v hotelu in nočitev.


7. dan: TRINIDAD – SANTI SPIRITUS – CAMAGUEY
Zajtrk v hotelu in odhod iz hotela. Ogled Trinidada, ki ga je leta 1591 ustanovil španski kontroverzni Diego Velazquez de Cuéllar. Sprehod do slikovitih ulic mesta, kjer prevladuje neoklasična in baročna arhitektura, katere mesto je pod zaščito Unesca. Po obisku slavne gostilne La Canchánchara, ki je bila poimenovana po glavni pijači iz regije, ki je narejena iz limoninega soka, medu, ruma ali žganja in je postrežena v glaziranih keramičnih lončkih. Nadaljevanje vožnje v središče Santi Spiritusa, mesta, ki je geografsko središče otoka, ki se nahaja na obrežju reke Yayabo, prepoznavno po modrih fasadah in ozkih ulicah z več kot sto dobro ohranjenimi starimi kolonialnimi stavbami. Nadaljevanje poti do Camagueyja. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.


8. dan: CAMAGUEY – BAYAMO – SANTIAGO DE CUBA
Zajtrk in odhod iz hotela. Panoramski ogled znamenitosti Camaguey. Mestno središče velja za najbolj ohranjeno na otoku in pod zaščito Unesca, v letu 2014 pa je bilo povsem obnovljeno za 500. obletnico. Sprehod skozi središče mesta, ki se ponaša z razkošnimi cerkvami in prepletenimi labirinti. Mestne dekorativne značilnosti so tinajones - deževni curki. Sledi vožnja v Bayamo, mesto, ki se imenuje tudi "Zibelka kubanske revolucije". Ogled mesta: La Catedral del Santisimo Salvador, Casa Natal de Céspedes - Hiša, kjer je bil rojen, Carlos Manuel de Cespedes, ki velja z ustanovitelja kubanskega naroda, Museo Provincial, Parque Céspedes ... Nadaljevanje vožnje v Santiago. Glede na to, da je bil Santiago glavno središče proizvodnje kave, ki so jo vzgajali Francozi iz Haitija, je priporočljivo popiti skodelico prave kave, ki je resnično ena najboljših na svetu. Zvečer je možen odhod na tradicionalno afro-kubansko folklorno predstavo. Sledi večerja in nočitev.


9. dan: SANTIAGO DE CUBA
Zajtrk v hotelu in prosti čas. Santiago de Cuba je bilo glavno mesto Kube in sedež guvernerja do sredine 16. stoletja, ko je to postalo mesto Havana. Santiago je priznano središče afriško-kubanske glasbe, znane po priznanih glasbenih ustvarjalcih, kot so Ibrahim Ferro in Compai Segunda, poznejši člani znamenitega Buena Vista Social Cluba. Sledi obisk znamenitega pokopališča Cemeterio de Santa Ifigenia, kjer se nahajajo grobovi kubanskih voditeljev Joséja Martija in Fidela Castra ter vojašnice Montcada, kjer je potekala prva bitka revolucije. Ogled mesta z avtobusom in peš: katedrala, Mestna hiša, Trg Antonio Antonio Maceo, trdnjava Castillo de San Pedro del Morro, Parque Cespedes, Muzej zgodovine, Trg revolucije, Muzej hiše Velázquez od 16. leta, Spominska soba Bacardi ... Možnost obiska tovarne tobaka. Večerja in sprehod v okrožju Tivoli in mestnim območjem ob Parque de los Cespedesu, znan po pozno-nočni zabavi z glasbo in plesom. Nočitev v hotelu.


10. dan: SANTIAGO – GUANTANAMO – BARACOA – SANTIAGO
Zajtrk in odhod na izlet do območja Toa, znan po kristalno čisti vodi. Med vožnjo sledi postanek za fotografiranje na Guantanamo, vzhodni kubanski pokrajini, ki obdaja Guantanamo Bay. Krištof Kolumb je Guantanamo Bay leta 1494 poimenoval z imenom Puerto Grande, in to je tudi eden izmed najbolj raznolikih območij na Kubi, saj je naseljen s številnimi narodi, ki so zapustili svoj kulturni vpliv. Večji del toka reke Toa spada pod nacionalno biološki rezervat Chuchillas del Toa znan po svoji biotski raznovrstnosti in velikim številom endemičnih vrst na Kubi. Kosilo na ranču Toa (vključeno v ceno). Po kosilu sledi obisk Baracoa in sprehod skozi središče prve kubanske prestolnice, ki so jo osvojili španski konvkistadorji v 14. stoletju. Menijo, da je Krištof Kolumb prvotno pristal v Baracoi, ko je prišel na Kubo. Zaradi svoje geografske izolacije, Baraci je vse do danes uspelo ohraniti videz tipičnega kubanskega mesta. Vrnitev v Santiago, večerja in nočitev.


11. dan: SANTIAGO – CAYO GRANMA – HOLGUIN – HAVANA – VARADERO
Zajtrk v hotelu in odhod iz hotela. Odhod s trajektom na otok Cayo Granma, slikovit otok, kjer bo priložnost videti lesene hiše in pristno staro vasico. Nadaljevanje vožnje do Holguina, četrtega največjega mesta na Kubi in znanih obmorskih letovišč. Prijava za let v Havano in transfer do mesta Varadero. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.


12. dan: VARADERO
Zajtrk v hotelu. Dan namenjen prostemu času in možno sprehajanje po mestu ter obisk nekaterih številnih muzejev ali plavanje v kristalno čistem morju in počivanje na dolgih peščenih plažah. Kosilo in večerja v hotelu, ter nočitev.


13. dan: VARADERO – HAVANA – ISTANBUL
Zgodnji zajtrk in odhod iz hotela. Avtobusni transfer ob predvidoma 05:00 uri in vožnja proti letališču ter let za istanbul. Let na redni letalski liniji s prevoznikom Turkish Airline ob predvidoma 09:00 uri po lokalnem času. Sledi nočni let v Istanbul.


14. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Prihod na letališče v Istanbulu je predviden ob 10:10 uri. Transfer do mesta. Obisk mesta z avtobusom in sprehod. Sledi obisk Sultana Ahmet, Modre mošeje, Velikega bazarja - egipčanskega bazarja. Priporočljivo tradicionalno kosilo v eni od eksotičnih restavracij v bližnjem okrožju Gülhane. Popoldanski transfer do letališča. Prijava na let za redno letalsko linijo z družbo Turkish Airlines. Odhod letala ob predvidoma 19:00 uri. Prihod v Zagreb ob predvidoma 19:05 uri po lokalnem času.
 

Doplačila:

 

  • Doplačilo za enoposteljno sobo.
  • Stroške vodenja na mestu samem 30 EUR.
  • Vstopnine v muzeje 5-10 EUR.
  • Fakultativni izleti Vinales in Pinar del Rio 70 EUR.
  • Tropicana show 105 EUR.
  • Afro-kubanski show 50 EUR.
  • Stroški posredovanja 18 EUR na prijavnico (voucher).
  • obvezno zavarovanje z asistenco v tujini (CORIS, Europäische Reiseversicherung AG).
  • odpovedni riziko
  • obvezna ureditev vstopnega vizuma (cca. 30 EUR) in plačilo izhodnih taks
  • obvezna ureditev zdravstvenega zavarovanja
Popusti: