KENIJA (12 dni)

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 12
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: PRI PRODAJI TEGA ARANŽMAJA RELAX TURIZEM D.D. NASTOPA KOT POSREDNIK. ORGANIZATOR BRAVO PUTOVANJA D.O.O.

Cena vključuje:

• povratni letalski prevoz Zagreb – Mombasa - Zagreb
• namestitev v hotelu Traveller´s Beach 4* s storitvijo polpenzion
• transfer od letališča do hotela in nazaj
• spremljevalca v hrvaškem jeziku

Opomba: Vrstni red ogledov se lahko spremeni glede na spremembe letenja, glede na delovni času obiskanih krajev in vremenskih razmerah. Čas poleta lahko spremeni. Kategorizacija hotela ustreza lokalni kategorizaciji.
 

Program Potovanja:

1. dan Zagreb - Istanbul – Mombasa


Zbor potnikov na letališču v Zagrebu ob 7.00 uri. Let z letalsko linijo Turkish Airlines proti Istanbulu ob predvidoma 9.15 uri. Pristanek v Istanbulu ob predvidoma 12.00 uri po lokalnem času. Po postanku, nadaljevanje leta proti Mombasi ob 20.45 uri. Sledi nočni let.

2. dan Mombasa-(Taita Hills)

Pristanek na letališču v Mombasi ob predvidoma 04.00 uri zjutraj po lokalnem času. Transfer do hotela in zajtrk. Prevzem sobe bo mogoč šele po 10.00 uri. Sledi prosti čas, večerja in nočitev.
Fakultativni izlet: po pristanku, sledi odhod na štiridnevni safari izlet. Najprej v Taita Hills, ki se nahaja na jugovzhodnem delu Kenije. Sledi vožnja po safariju in kosilo, ter namestitev v Sorova Salt Lick Game Lodge. Popoldanski počitek in nato odhod na safari. Sledi večerja in nočitev (ob doplačilu možnost nočnega safarija).


3. dan Mombasa-(Taita Hills-Amboseli)

Po zajtrku, prosti čas za užitek na plaži. Večerja in nočitev.
Fakultativni izlet: skupina na safari izletu, se po zajtrku odpravi na jutarnji safari in nato proti nacionalnemu parku Amboseli. Pot proti parku pelje skozi najlepši del Kenije. Po prihodu v park Amboseli, sledi obisk vasi Masajev (ob doplačilu 10 EUR na mestu samem). Sledi odhod v Amboseli kamp in kosilo, ter popoldanski počitek. Amboseli park se nahaja ob meji s Tanzanijo in se razprostira na 392 km2 površine. Park ponuja številne znamenitosti, kot so bogato živalsko kraljestvo, obisk Masajev in pogled na mogočno goro Kilimanjaro. Po popoldanskem počitku sledi vožnja po safariju in s tem odlična priložnost za fotografije. Večerja in nočitev v kampu.


4. dan Mombasa-(Amboseli-Tsawo East)

Po zajtrku, možnost počitka na plaži, večerja in nočitev.
Fakultativni izlet: skupina na safariju, se po zajtrku odpravi na vožnjo po parku Amboseli in proti nacionalnemu parku Tsawo East. Tsawo East park je največji in hkrati najstarejši park v Keniji, ki se razprostira na 13.747 km2 površine. Poznan je tudi kot naravni habitat levov, bivolov, slonov, gepardov in mnogih drugih divjih živali. Po prihodu v Tsawo East, sledi vožnja in namestitev v Ashill Aruba Lodge, ter počitek. Nato vožnja po nacionalnem parku, večerja in nočitev.

5. dan Mombasa-(Tsawo East)

Zajtrk in prosti čas. Fakultativni izlet: po zajtrku sledi jutarnji safari. Nato odhod proti Mombasi, namestitev v hotelu, večerja in nočitev (kosilo ni vključeno v ceno).

6. dan Mombasa
Zajtrk, počitek ali kopanje na prekrasni obali Indijskega oceana. Sledi večerja in nočitev.

7. dan Mombasa- (ogled Mombase)

Po zajtrku sledi prosti čas. Fakultativni izlet: poldnevni ogled Mombase. Večerja in nočitev.

8.-12. dan Mombasa

Zajtrk in prosti čas. Fakultativni izlet: Možnost fakultativnega izleta na otok Wasini. Izlet vključuje možnost potapljanja na dah in vpogled v podvodni svet prekrasnega koralnega grebena. V ceno izleta je vključeno tudi kosilo. Povratek v hotel v poznih popoldanskih urah. Sledi večerja in nočitev.

13. dan Mombasa
Avtobusni transfer do letališča ob predvidoma 02.00 uri zjutraj po lokalnem času. Polet letala ob predvidoma 04.55 uri zjutraj. Postanek letala v Istanbulu in nadaljevanje leta proti Zagrebu ob 11.55 uri. Pristanek na letališču v Zagrebu ob predvidoma 19.10 uri po lokalnem času.
 

Doplačila:

 

  • doplačilo za enoposteljno sobo – 210 EUR
  • doplačilo za safari izlete (plačilo na mestu samem)
  • kenijska viza; viza se prejme na letališču v Mombasi (cena: 50 USD ili 40 EUR). V potnem listu morata biti vsaj dve prazni strani
  • Stroški posredovanja 18 EUR na prijavnico (voucher)
  • obvezno zavarovanje z asistenco v tujini (CORIS, Europäische Reiseversicherung AG)
  • odpovedni riziko
  • obvezna ureditev Kenijske vize 50 USD/cca 40EUR
Popusti:
  • Odrasla oseba na dodatnem ležišču 100 EUR