KROŽNA TURA PO KORZIKI

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 4
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: PRI PRODAJI TEGA ARANŽMAJA RELAX TURIZEM D.D. NASTOPA KOT POSREDNIK. ORGANIZATOR BRAVO PUTOVANJA D.O.O.

Cena vključuje:

Prihranek do 40 EUR po osebi za zgodnje prijave

PAKETNA CENA  PO OSEBI = 705 €

Paketna cena vključuje:

  • letalski prevoz Zagreb-Bastia-Zagreb
  • letališke pristojbine
  • namestitev v hotelu 3 * v sobah 1/2 s storitvijo nočitev z zajtrkom
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Fesch 3 * v mestu Ajaccio
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Costa Salina 3 * v mestu Porto Vecchi
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Port Toga 3/4 * v Bastiji
  • transfer na Korziki
  • ogledi po programu
  • vodenje v hrvaškem jeziku
  • osnovno zavarovanje, organizacijske stroške in prodajo
     

Program Potovanja:

 

Krožna tura po Korziki; vse od severa do juga Napoleonovega otoka !

Korzika, Napoleonov rodni otok. Otok neskončnih geografskih raznolikosti, dih jemajočih plaž, neverjetno okusne kulinarike in  slikovitih vasic. Otok se ponaša z značajem, ki prevzame prav vsakega obiskovalca.  Imenujejo ga tudi biser Sredozemlja. Leži  zahodno od Italije, jugovzhodno od celinskega dela Francije in severno od otoka Sardinija, in spada v eno izmed francoskih regij.

Program potovanja:

1. dan  ZAGREB -  BASTIA – CORTE - AJACCIO

Zbor potnikov na letališču Franja Tuđmana v Zagrebu za chech-in 07:30 uri. Let na redni letalski liniji do Bastije ob predvidoma 09:30 uri. Predviden prihod v Bastijo ob 10:50 uri. Vožnja skozi gorato pokrajino do nekdanje prestolnice otoka in geografskega središča Korzike, Corte. Notranjost Korzike je znana po kostanjih, ki so bili stoletja najpomembnejša korziška hrana. Kostanjevo moko so uporabljali za pripravo hrane, danes pa se uporablja za odlične kostanjeve marmelade, različne torte, peciva, polente in dobro znano kostanjevo pivo. Za mnoge korzičane je Corte še danes "srce otoka", ki je povezano z življenjem Pasquala Paolija, politikom, generalom korziške narodnosti. Sprehod skozi mesto in ogled ozkih mestnih ulic v staro mestno jedro, v cerkev Anonation, ogled glavnega trga Paoli in Citadela. Nadaljevanje poti skozi notranjost do prestolnice Korzike, Ajaccio. Nastanitev v hotelu. Ogled mesta Ajaccio, glavnega mesta Korzike in rojstnega kraja Napoleona Bonaparta. Stari del mesta, imenovan Borgo, je danes sodobno nakupovalno območje s cono za pešce, sprehajališčem ob pristanišču. Staro mestno jedro z ozkimi ulicami imajo svoj čar za prelepe večerne sprehode.  V tem mestu je vse v znamenju Napoleona - od spomenikov, trgov in ulic do spominkov! Možnost ogleda Napoleonovega rojstnega kraja, katedrale, mestne hiše, spomenika Napoleona in pristanišča. Povratek v hotel in nočitev.

 

2. dan  AJACCIO – BONIFACIO – PORTO VECCHIO

Zajtrk v hotelu in nato odhod proti južnemu delu otoka. Vzdolž doline Valinca skozi očarljiva obalna mesta, ki se nahajajo nad morsko obalo. Ogled ribiškega mesteca Propriano, ki je zdaj turistično naselje z lepimi plažami. Nato ogled pobočja nad dolino Rizzanesse, ki pričara čudovito pokrajino. Ogled slikovitega mesta Sartene, ki ima visoke granitne hiše. Prihod v Bonifacio, najjužnejše otoško mesto. Mesto ima čudovito slikovito pokrajino na skali ob morju. V starem mestnem jedru je moč doživeti vzdušje genovskega srednjega veka. Trdnjava spodaj na skali, leži že v novejšem delu mesta s pristaniščem, in je bila v srednjem veku glavna utrdba. Ogled utrdbe po imenu Etentard, pristanišča za jahte in promenade na pomolu Comparetti, kraju, ki je znan po izdelavi koralnega nakita. Sledi prosti čas za kosilo in oglede po lastnem izboru. Vožnja proti vzhodni obali Korzike do Porto Vecchio, ki je obkrožena z najlepšimi plažami Korzike. Sprehod po mestu Porto Vecchio, ki je bilo v preteklosti zaradi trgovine znano ali belega zlata.  Nastanitev v hotel v Porto Vecchiji in nočitev.

 

3. dan  PORTO VECCHIO – ALERIA – BASTIA

Zajtrk v hotelu in odhod po vzdolžni obali Korzike, ki je znana po edinstvenih pokrajinah, kjer se gore iz notranjosti dotikajo neokrnjenih plaž. Na vzhodni obali so že v antiki imeli prve rimske kolonije in pomembno trgovsko središče za celoten otok. Aleria je bila glavno mesto rimske province s strani cesarja Dioklecijana. Mesto je bilo del rimskega imperija, Dioklecian pa prvi rimski vladar na Korziki. Trdnjava  Fort de Matra, ki leži ob ustju reke je bila v rimskem času pomemben vir dohodka.  Panoramska vožnja po vzhodnem delu obale z krajšimi postanki na najlepših panoramskih krajih, ki bodo zaokrožile vtis o Napoleonovem otoku. Gorata strma pobočja so se na tej strani spremenila v najlepše Korziške plaže in zanimivo, šarmantno naravo, ki prikazujejo čudovito lepoto Mediterana. Nastanitev v hotelu v Bastiji in nočenje.

 

4. dan BASTIA – ZAGREB

Zajtrk v hotelu in sprehod skozi Bastij, ki je bila nekoč majhno ribiško mestece, danes pa je eno najpomembnejših središč. Bastija je bila skozi zgodovino mnogokrat osvojena. Ženevci so v Bastiji zgradili zapor na območju današnjega Bastiona in ga poimenovali "bastili", po čemer je esto dobilo današnje ime.  Sledi ogled mesta. Starega pristanišča z visokimi tipičnimi hišami in ozkimi ulicami - Square Place St. Nicolas, najlepše promenade s spomenikom Napoleona Bonaparte - Mestna hiša - cerkev sv. Janez Krstnik, največja cerkev na Korziki - okrožje Terra Vecchia. Sledi prosti prosti čas za kosilo in oglede po lastnem izboru. V popoldanskih urah odhod proti letališču in odhod proti Zagrebu ob predvidoma 17:15 uri po lokalnem času. Prihod na letališče Franja Tuđmana v Zagrebu ob predvidoma 18:35 uri.

Doplačila:

  • doplačilo za enoposteljno sobo: 135 EUR
  • vstopnice za muzeje in kulturne in zgodovinske spomenike (informativne cene nekaterih vstopnic, ki se lahko spremenijo): rojstna hiša Napoleona Bonaparte 7 EUR, muzej Fesch Palace v Ajacciju 8 EUR, arheološka najdišča in arheološki muzej v Aleriji 2 EUR
  • dodatni stroški, ki niso predvideni v programu, stroški osebne narave (pijače, dodatne obroke, telefon, vozovnice za javni prevoz itd.)
  • potovalno zdravstveno zavarovanje
  • troposteljn e sobe (rezervacija dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem je možna po redni ceni)
  • Stroški posredovanja 18 EUR na prijavnico (voucher).
  • obvezno zavarovanje z asistenco v tujini (CORIS, Europäische Reiseversicherung AG).
  • odpovedni riziko
Popusti: