ANGLIJA IN WALES

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 9
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: TA SAJKO d.o.o.

Cena vključuje:

  • 5 x nastanitev z zajtrkom v hotelih ***,
  • 4 x večerjo,
  • 2 x nočitev z zajtrkom na trajektu na relaciji Hoek van Holland v notranjih kabinah 1/2 TWC, 
  • vse oglede po programu, 
  • prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom, 
  • vse davke, 
  • cestnine in parkirine, 
  • slovensko vodenje in organizacijo.
  • Vključene vstopnine: Stonehenge, grad Cardiff, grad Caernarfon, vzpon z gorsko železnico na Snowdon, grad Warwick, rojstna hiša W. Shakespearja (skupaj v višini cca. 150 EUR).

CENA:

Pri najmanj 40 potnikih 1.090 EUR.

Pri najmanj 30 potnikih 1.190 EUR

OPOMBA: Pridržujemo si pravico prerazporeditve ogledov po dnevih, če bi nam to narekovale okoliščine, vsebina programa pa se ne bo spremenila. 

Na željo je možno organizirati tudi letalski polet iz Ljubljanje do Londona in nazaj ter se pridružiti skupini na avtobusu v Londonu. Na koncu je možno skupino pustiti v Cambridgu in se od tam z vlakom  (ali avtobusom) vrniti do letališča. Doplačilo za povratni letalski je odvisno od razpoložljivosti v času rezervacije. Informativne cene je možno dobiti v naših poslovalnicah. 

Program Potovanja:

1. DAN: Odhod avtobua iz Maribora ob 20. uri zvečer. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubjani. Potovanje preko Karavank, mimo Beljaka proti Salzburgu. Nočna vožnja. 

2. DAN: Prestop v Nemčijo in vožnja na relaciji Munchen-Nurnberg-Frankfurt. Opoldanski sprostitveni postanek v KOLNU za krajši panoramski ogled in obisk znane katedrale. Vožnja na Nizozemsko in večerni prihod mimo Rotterdama v pristanišče HOEK VAN HOLLAND. Vkrcanje na ladjo-trajekt, namestitev v kabinah ter nočna plovba proti Angliji. 

3. DAN: Zajtrk na ladji in jutranji pristanek v pristanišču HARWICH. Vožnja do angleške prestolnice LONDON ter osnovni panoramski ogled: trdnjava Tower, Tower Bridge, katedrala sv. Pavla, nabrežje Temze, parlament, Westminister, Knightsbridge, Hyde park, palača Buckingham. Sprehod od trga Piccadily do trga Trafalgar in krajši prosti čas. Nastanitev v hotelu v mestu ali v okolici in nočitev.

4. DAN: Po zajtrku vožnja v STONEHENGE, najslavnejše prazgodovinsko najdišče na Otoku. V bližini postanek v srednjeveškemu mestu SALISBURY z najstarejšo gotsko katedralo. V kapitlju hranijo original dokumenta Magna Charta Libertatum  (velika listina svoboščin). Nadaljevanje v zdraviliško mesto BATH, zbirališče angleške visoke družbe v 18. in 19. stoletju. Po ogledu potovanje proti CARDIFFU, kulturnem središču Valižanov in glavnemu mestu Walesa. Nastanitev  v hotelu, večerja in nočitev. 

5. DAN: Po zajtrku panoramska vožnja in ogled znamenitosti: mestna hiša, pokrita tržnica, arkade, Univerza. Sledi ogled srednjeveškega gradu. Prosto za kosilo in popoldansko nadaljevanje ob južni obali proti zahodu do slikovitega mesteca ST. DAVIS, ki je dobilo ime po zavetniku Walesa. Krajši postanek in še vožnja proti severu do obmorskega univerzitetnega središča ABERYSTWITH med hribi in peščenimi plažami. Nastanitev v hotelu na tem območju, večerja in nočitev. 

6. DAN: Po zajtrku nadaljevanje poti skozi čudovito in divje območje Nacionalnega parka SNOWDONIA. Prihod v CAERNARFON in ogled gradu, kjer ustoličijo prestolonaslednika, ki pridobi naziv "Prince of Wales". Sledi eden od vrhucev potovanja-vožnja z gorsko železnico po nacionalnem parku Snowdonia na 1085 metrov visoki vrh SNOWDON, najvišjo točko Walesa. Z vrha se v lepem vremenu odpira nepozabni razgled na večji del Walesa. Po spustu nadaljujemo pot v CONWY, ki še danes z obzidjem ustvarja vtis srednjeveškega mesta. Večerna vrnitev v Anglijo in prihod v CHESTER, eno najstarejših mest v Angliji. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

7. DAN: Po zajtrku ogled mesta s srednjeveškimi ulicami imenovanimi "rows". Nadaljevanje poti mimo Birminghama v WARWICK in ogled enega najmogočnejših angleških gradov. Nastanitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev. 

8. DAN: Zajtrk. Vožnja v bližnji STRATFORD, rojstni kraj Williama Shakespeara. Ogled slikovitega starega mestnega jedra, obisk dramatikove rojstne hiše in cerkve sv. Trojice, kjer je dramatikov grob. Sledi potovanje v CAMBRIDGE, univerzitetno mesto s številnimi kolidži. Po krajšem ogledu nadaljevanje nazaj na vzhodno  obalo. Do pristanišča HARWICH. Vkrcanje na trajekt, namestitev v kabine in nočna plovba. 

9. DAN: Zajtrk. Jutranji pristanek v  HOEK VON HOLLAND. Po izkrcanju krajša panoramska vožnja skozi ROTTERDAM, nato povratek preko Nizozemske, Nemčije in Avstrije proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah. 

Doplačila:
  • Za sobo 1/1 v vseh hotelih = 160 EUR, 
  • za kabino 1/1 na ladji  (v obe smeri) = 120 EUR, 
  • za zunanjo 1/2 kabino na ladji  (v obe smeri) = 70 EUR/osebo. 
Popusti: