BALEARSKI OTOKI: Ibiza, Formentera, Mallorca, Menorca

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: TA Sajko d.o.o.

Cena vključuje:

  • 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih *** v sobah 1/2 TWC,
  • 5 večerij,
  • polet z družbo Easy Jet na relaciji Menorca-Benetke,
  • 1 kos ročne prtljage do 10 kg dimenzij 55x40x20 cm,
  • vse letališke takse,
  • vse avtobusne transferje in prevoze po otokih,
  • vse trajektne povezave po programu,
  • vsi ogledi po programu,
  • povratni transfer iz Maribora do letališča Treviso in nazajiz letališča Benetke,
  • slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

OPOMBA: Del ogledov na otokih se lahko izvede tudi z javnim prevozom. Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo, glede na možnosti trajektnih povezav.
 

Program Potovanja:

1. DAN: Organiziran popoldanski transfer iz Maribora, Slovenske Bistrice, Celja in Ljubljane na letališče Treviso pri Benetkah. Polet  letala nizkocenovne družbe Ryanair ob 21.00. Pristanek na OTOKU IBIZA. Transfer do hotela in nočitev.

2. DAN: Po zajtrku celodnevni izlet po otoku. Prva postaja bo najvišje ležeča gorska vasica SAN JOSE. Sledi vožnja do zaliva SAN ANTONIO, razvitega letovišča z bogatim nočnim življenjem. Nadaljevanje poti do geografskega središča SANTA GERTRUDIS, nato mimo tipične vasice Sant Miguel do PORTINATXA z dvema majhnima plažama in neokrnjeno naravo. Sledi postanek v mestecu SANTA EULALIA, ki ga radi obiskujejo umetniki. Ob vrnitvi ogled starega dela mesta Ibiza s čudovitim razgledom na pristanišče. Večerja in nočitev.

3. DAN: Po zajtrku vožnja s trajektom na OTOK FORMENTERA, najmanjši med Balearskimi otoki. Velika privlačnost otoka so plaže, kristalno čisto morje in spokojnost. Obisk vasice San Francisco, svetilka La Mola z razgledom na ves otok, rta Cap de Barberia in Es Pujolsa. Popoldne vrnitev s trajektom na Ibizo. Postanek v kraju La Salinas z 2500-letno tradicijo pridelave soli. Pozno večer vkrcanje na trajekt in plovba proti OTOKU MALLORCA. Nočni transfer v hotel. Nočitev.

4. DAN: Kasnejši zajtrk. Sledi ogled otoške prestolnice PALME: mestno središče z znamenito katedralo La Almudaina, mestna hiša, pokrita tržnica... Večerja v hotelu.

5. DAN: Po zajtrku vožnja do značilne vasice Inca na severnem delu otoka, nato ribniškega pristanišča Porto Pollensa in slikovitega polotoka FORMENTOR z lepimi plažami in svetilnikom. Nadaljevanje poti po zahodni strani otoka do mesteca SOLLER, ki se nahaja med plantažami pomaranč, limon, oljčnih nasadov... Za konec še obisk kraja VALLDEMOSA, ki ga obdajajo oljčni in mandljevi nasadi, kjer je romantično zimo preživel skladatelj Chopin. Vrnitev v hotel Palmo. Večerja in nočitev.

6. DAN: Zajtrk. Izlet na vzhodni del otoka mesteca PORTO CRISTO, ogled znamenite Zmajeve jame in obisk tovarne biserov v kraju MANACOR. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. DAN: Zajtrk. Prost popoldan za samostojne oglede oz. aktivnosti po izbiri. Nato transfer do pristanišča Alcudia in plovba na sosednji OTOK MENORCA. Transfer do hotela. Večerja in nočitev.

8. DAN: Po zajtrku celodnevni izlet po otoku: čudovite peščene plaže, majhni zalivi in priče bogate zgodovine iz grških, rimskih in bizantinskih časov. Na Menorci stoji tudi najstarejša zgradba v Evropi, Es Tudons. Ogled mesta CIUATEDELLA, Cova d' en Xoroi-v visoko skalno pečino vrezane votline-ter mesta MAHON. Večerni transfer na letališče. Polet letala ob 22.20 in pristanek na letališču v Benetkah ob 23.20. Transfer v Slovenijo, kamor bo prihod v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

Doplačila:
  • Za sobo 1/1 = 195 EUR,
  • za prtljago za oddajo po trenutnem ceniku.
Popusti: