HIMALAJSKI TROJČEK (BUTAN, NEPAL IN TIBET)

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 15
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: TA Sajko d.o.o.

Cena vključuje:

  • poleti bližnje letališče-Paro, Paro-Katmandu, Katmandu-Lhasa, Lhasa-bližnje letališče
  • 12 x polpenzion v hotelih ***/****
  • 3 x kosilo v Butanu
  • transferje v Butanu, Nepalu in Tibetu
  • oglede po programu
  • vključene vse vstopnine po programu
  • lokalne vodnike
  • butansko vizo
  • slovensko vodenje, organizacijo

CENA: 4.950 EUR pri najmanj 20 potnikih

5.250 EUR pri najmanj 15 potnikih

5.440 EUR pri najmanj 10 potnikih

POMEMBNO! PRIJAVE so možne do zasedbe prostih mest oz najkasneje do 6.4.2018 zaradi pridobivanja butanske vize. Ob prijavi je nujna oddaja barvnega scana potnega lista. VIZE za Butan in Kitajsko bomo urejali predhodno, nepalska viza in izstopno dovoljenje iz Nepala se bosta urejala na meji; stem namenom je treba s sabo imeti 6 fotografij.
NAMESTITEV bo v peprostih, a urejenih hotelih (kategorizacija je lokalna).

PROGRAM se lahko še deloma spremeni, saj v času objave programa niso bili znani časi vseh poletov. Do sprememb lahko pride tudi zaradi vremenskih razmer.

PRIPOROČAMO predhodno posvetovanje z osebnim zdravnikom zaradi nadmorske višine nekaterih krajev nad 4000 m. Cepljenja ne zahteva nobena od držav.

TREKKING ne zahteva posebne opreme. Zadostujejo športni copati oz. udobni čevlji. Zahtevanost se na licu mesta prilagodi interesu in zmožnostim skupine.

Program Potovanja:

1. DAN: Organiziran transfer na enega od bližnjih letališč. Polet z vmesnimi prestopanji (predvidoma preko Delhija) proti Butanu. Obroki na letalu.

2. DAN: Pristanek v PARU. Ureditev formalnosti, dobrodošlica (khada) in kratka vožnja do butanske prestolnice THIMPU. Nastanitev in večerja.

3. DAN: Po zajtrku ogled trdnjave Trashi Chho Dzong, obnovljene brez uporabe žebljev in načrtov, Mini Zooja, Inštituta Zorig Chusum, kjer se študentje učijjo trinajst tradicionalnih umetnosti, Narodne knjižnice, Inštituta tibetologije, Kraljevega memoriala Chorten ter Muzeja ljudske dediščine. Tipično butansko kosilo. Potovanje do stare prestolnice Butana PUNAKHA. Namestitev in večerja.

4. DAN: Po zajtrku ogled Punakha Dzonga, kjer hranijjo posmrne ostanke ustanovitelja Butana Ngawanga Namgyala. Kosilo. Sledi vožnja po cesti, ki povezuje vzhodni in zahodni del kraljevine. Postanek na 3008 metrov visokem prelazu DOCHULA, z lepim razgledom na butanski del Himalaje. Vožnja proti mestu PARO. Namestitev in večerja.

5. DAN: Po zajtrku vzpon do samostana, kamor je butanski utemeljitelj budizma Guru Padmasambhava po legendi priletel na hrbtu letečega tigra. Ob vrnitvi še ogled "zmagovalne trdnjave" Drugyel Dzong in Kichu Lakhang. Kosilo, popoldne obisk strateško postavljenega Rinpung Dzong ter Ta Dzong z Narodnim muzejem, ki prikazuje vse, kar je značilno za Butan. Večerja in nočitev.

6. DAN: Zajtrk. Vožnja do letališča in polet v nepalsko prestolnico KATMANDU. Ob lepem vremenu razgled na Himalajo iz letala. Pristanek in namestitev v hotelu. Krajša osvežitev in ogled "templja živeče boginje" Kumari Bahal. Sprehod po Hanuman Dhoka Durbarju, ki z mnogimi templji predstavlja srce Katmanduja. Vožnja do budističnega templja SWAYAMBHUNATH, najbolj prepoznavnega simbola Nepala. Nato zunanji ogled glavnega hinduističnega templja PASHUPATINATH in ogled kreaja BODHNATH. Večerja in nočitev.

7. DAN:  Zajtrk in vožnja do mesta BHAKTAPUR. Sprehod do Zlatih vrat  in Palače 55 oken in templja Nyatapola, nato vožnja do mesta v terasah DHULIKHEL z veličastnim razgledom na himalajske vrhove. Popoldan ogled stare newarske vasi PANAUTI. Večerja v hotelu, nočitev.

8. DAN: Po zajtrku vožnja po panoramski cesti do doline POKHARA, kjer jezera napajajo ledeniške vode Annapurne. Ob prihodu ogled templja Bindabasini, tipetanske vasi, soteske Seti in Devinovega slapa. Nato vožnja do bazarja Begnas ter s čolni shikara do jezerskega letoviškega kraja Begnas. Večerja in nočitev.

9. DAN: Zajtrk. Lahek treking do razglednih točk s pogledom na himalajske vrhove Annapurne, Machapuchare in Dhaulagirija. Postanek na tipični kmetiji in spoznavanje načina življenja domačinov. Ogled templja Deurali in nekaj stoletij stare opazovalnice Begnaskote. Povratek v Begnas, večerja in nočitev.

10 DAN: Po zajtrku vrnitev po panoramski cesti proti Katmanduju in obisk "mesta lepote" PATAN ob reki Bagmati. Večerja v tipični nepalski restavraciji. Nočitev.

11. DAN: Zajtrk. Odhod na letališče in polet proti TIBETU, kar bo gotovo spektakularno doživetje, saj koridor poleta vodi prav čez Mt. Everest in okoliške vrhove; z malo sreče se vidijo vrhovi Lhotse, Nuptse, Makalu... Po pristanku na letališču Gonggar vožnja ob reki Yarlung do kraja TSEDANG. Namestirev v hotelu, prosto za aklimatizacijo in večerja.

12. DAN: Zgodnejši zajtrk.. Obisk Yambulakhanga, odlične replike prve kraljevske palače v Tibetu, nato ogled kraljeve grobnice. Na poti v 170 km oddaljeno Lhaso še obisk samostana SAMYE, ki je grajen tako, da predstavlja budistični univerzum. Prihod v tibetansko prestolnico LHASA, nastanitev in večerja.

13. DAN: Po zajtrku sprehod po "strehi sveta", saj Lhasa leži na najvišji planoti na svetu (3650 m). Ogled palače Dalai lame Portala, poletne rezidence Dalai Lame Norbulinka, tempelj Jokhang, nato sprehod po ozkih poteh bazarja Barkhor. Večerja, nočitev.

14. DAN: Po zajtrku še obisk samostana SERA, ustanovljenega v začetku 15. stoletja, ki je imel v zenitu moči tudi do 5000 menihov. Po končanem ogledu vožnja do letališča in polet predvidoma preko enega od kitajskih mest proti Evropi.

15. DAN: Polet z enim vmesnim prestopanjem na enega od bližnjih letališč. Organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.

Doplačila:

DOPLAČILA NA LICU MESTA: kitajska viza in vstopno dovoljenje za Tibet 95 USD, nepalska viza in izstopno dovoljenje cca. 25 USD

MOŽNA DOPLAČILA: soba 1/1 590 EUR

Popusti: