KENIJA

odhod:
št. dni: 9
prevoz:
cena: že od 1590.00 €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM d.d.

Cena vključuje:

 • letalske prevoze po programu z vključenimi letališkimi pristojbinami in taksami
 • transferje po programu
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah (1/2 TWC) v hotelih 3*-po programu
 • oglede po programu-brez vključenih vstopnin za notranje oglede (muzeji ipd.)
 • spremljavo oziroma vodenje v slovenskem jeziku
 • organizacijo in izvedbo potovanja
 • cena vključuje vse transferje, vstopnine, zajtrk, kosilo in večerjo po programu, nočitev v dvoposteljni sobi v lodgu (najmanj 3*)

OPOMBE: potovanje se izvede ob minimalnem številu 15 prijav. Za državljane Republike Slovenije je viza obvezna. Za odobritev vize potrebujete potni list najmanj 6 mesecev pred potekom veljavnosti, v katerem sta dve strani popolnoma prazni. Cepljenje proti rumeni mrzlici ni obvezno, je pa priporočljivo. Čas za prijavo 45 dni pred odhodom. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja  zaradi sprememb v menjalnem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, kot tudi pravico do spremembe dneve dneva, časa  in kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali pa zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (spremenjen vrstni red, elementarne nesreče, nezanesljiv položaj na nekem območju ipd.). Pridržimo si pravico do odpovedi v primeru premajhnega števila prijavljenih.

Program Potovanja:

1. DAN: EVROPA-KENIJA

Zbirališče potnikov na enem od bližnjih letališč. Check-in prtljage, ureditev formalnosti (dovoljena teža na potnika je 20 kg+1 ročna prtljaga max. 5kg). Polet proti Keniji (Mombasa)

2. DAN: MOMBASA

Pristanek na letališču Moi International Airport, Mombasa, Kenija. Po ureditvi carinskih in mejnih formalnostiprevoz do hotela, ki se nahaja ob plaži. Prosto za osvežitev, kopanje, masaže itd. V popoldansih urah informativni sestanek (koristni nasveti, menjava denarja,...). Večerja. Nočitev.

3.DAN: MOMBASA-NACIONALNI PARK TSAVO WEST

Po zajtrku prosto za uživanje na plaži, za kopanje, sončenje in sprehode. Proti doplačilu fakukaltivni izlet Safari Tsavo West in Amboselli. V tem primeru sledi po zgodnjem zajtrku približno 3-urna vožnja proti nacionalnem parko Tsavo, ki z 22.000 km2 velja za njavečji park v Keniji in je tudi eden največjih na svetu. Zaradi gradnje železnice od leta 1947 delijo na vzhodni in zahodni del. Obiskali bomo Tsavo West (zahodni del), ki je bogat nacionalni park s sloni , nosorogi, lepardi in levi. Kosilo. Po celodnevnem safariju nočitev v lodgu. Večerja.

4. DAN: TSAVO WEST-AMBOSELLI

Po zgodnjem zajtrku začnemo z ogledom izvirov Mzima. Občudovali bomo afriški sončni vzhod in uživali ob pogledu na divje živali. Sledi vožnja proti parku Amboselli, v katerem bomo med drugimi srečali povodne konje, krokodile, eksotične ribe in različne vrste ptic. Kosilo. Popoldan safari. Na poti bo tudi možnost za panopramsko fotografiranje, odprl se nam bo tudi pogled na znamenito goro Kilimanjaro, ki zagotavlja čudovito ozadje za nepozabne fotografije. Nočitev in večerja v lodgu.

 5. DAN: AMBOSELLI-TSAWO EAST

Po zajtrku ogled sončnega vzhoda in še zadnjič pogled na sveto goro Kilimanjaro. Vožnja po parku in nato približno 7 urna vožnja proti hotelu. Vmes postanek za kosilo na točki s pogledom na vzhodni del parka Tsavo  (Tsavo east Plains). Povratek v hotel, večerja, nočitev v hotelu.

6. DAN: MOMBASA

Prosto za ko kopanje, sončenje na plaži prekrasne obale Indijskega oceana. Možnost fakultativni izlet na otok Wasini, ki vključuje snorklanje (potaplanje) in razgled na čudovite koralne grebene. Cena vključuje tudi kosilo. Povratek v hotel pozno popoldan. Večerja. Nočitev.

7. DAN: MOMBASA

Prosto za kopanje, sopnčenje na plaži prekrasne obale Indijskega oceana. Možnost fakultativnega izleta v stari del mesta Mombasa in ogled največjega pristanišča v Afriki. Obiskali bomo trdnajvo oz. muzej Fort Jezus, ki so ga zgradili Portugalci v 16. stoletju. Sprehodili se boste tudi  po zanimivem labirintu ozko tlakovane ulice, navdušila vas bo tudi starodavna mošeja in slikovite zgradbe, nekaj spominkov, pa boste zagotovo kupili tudi na tržnici. Povratek v hotel. Nočitev. 

8. DAN: MOMBASA, LETALIŠČE, EVROPA

Po zajtrku odhod iz hotela in transfer do letališča. Ureditev letaliških in carinskih formalnosti, polet proti Evropi.

9.DAN: PRIHOD V SLOVENIJO

Prihod v Evropo oz. na eno izmed bližnjih letališč. Po letaliških formalnosti odhod proti domu.

Doplačila:
 • za enoposteljno sobo 239 EUR
 • za fakultativni izlet Safari Tsavo West in Amboselli 390,00 EUR/osebo
 • doplačilo za enoposteljno sobo 90 EUR
 • fakultativni izlet na otok  Wasini  (celodnevni) 120 EUR/osebo
 • fakultativni izlet v stari del mesta Mombasa 29 EUR/osebo
 • stroški vize 50USD (cca 49 EUR)
Popusti: