DUBAJ IN ABU DHABI

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 6
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: TA Sajko d.o.o.

Cena vključuje:

899 EUR    Pri udeležbi najmanj 25 potnikov
975 EUR    Pri udeležbi najmanj 15 potnikov
 

CENA VKLJUČUJE:

  • polet iz Ljubljane preko Istanbula v Dubaj in nazaj, preko Istanbula v Benetke
  • vse letališke takse
  • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu ***v Dubaju
  • transferje iz letališča do hotela v Dubaju in nazaj
  • organiziran transfer iz letališča Benetke do Ljubljane in Maribora
  • vključeni poldnevni ogled Dubaja s kosilom in celodnevni izlet v Abu Dhabi
  • slovensko vodenje in organizacijo

PRIPOROČAMO, da se navedene dodatne izlete rezervira že v agenciji ob prijavi

OPOMBE: Ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja.

V času objave letalski poleti za oktobrski odhod še niso bili potrjeni in se lahko spremenijo.

Program Potovanja:

1. DAN: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob 18.00. Polet letala Turkish Airlines v Istanbul ob 20.05 uri. Takojšen prestop na drugo letalo in nočni polet proti Dubaju. Obroki na letalu.
 

2. DAN:  Pristanek v DUBAJU ob 05.40 zjutraj. Po opravljenih formalnosti krajša jutranja osvežitev. Nato poldnevni krožni ogled mesta: poslovne četrti, ki se prepletajo s številnimi trgovinskimi centri, stara arhitektura v četrti Bastakia se spopada z najmodernejšo v predelih mesta Deira in Bur Dubai ob znamenitem kanalu "Creeku". Vožnja v mondeni predel Jumeriah z veličastnimi zgradbami in hoteli, ki sodijo med najboljše na svetu in postanek pred veličastno mošejo Jumirah. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldanska možnost vzpona na najvišjo zgradbo na svetu (Burj Khalifa 828 m) in čas za samostojne oglede in nakupe v novejšem mestnem jedru (Dubai Mall...). Vrnitev v hotel in nočitev.
 

3. DAN: Zajtrk. Sledi avtobusni izlet v prestolnico Združenih arabskih emiratov ABU DHABI, moderno upravno in poslovno središče države. Panoramska vožnja mimo ambasad, naftnih družb in nebotičnikov. Obisk znamenite mošeje Šejka Zajeda, ki jo lahko obiščejo tudi nemuslimani. Vožnja po slikoviti obalni cesti in po umetno nasutem predelu Breakwater s pogledom na ulico Corniche in na luksuzni hotel Emirates Palace. Postanek ob Marina Mallu ter na otoku Yas z najnovejšim dirkališčem Formule 1. Večerna vrnitev v Dubaj in nočitev v hotelu.
 

4. DAN: Po zajtrku prost dan za različne aktivnosti v Dubaju. Možnost odhoda na plažo ali po nakupih (obisk katerega izmed znanih nakupovalnih centrov, npr. Mall of Emirates, kjer je tudi pokrito smučišče), samostojno odkrivanje mesta... Popoldne po želji izlet s terenskimi vozili na peščene sipine v puščavo (občudovanje slikovite puščave, vožnja mimo oaz, kameljih farm, opazovanje sončnega zahoda in postanek sredi puščave v postavljenem šotoru, kjer bo pripravljena prava arabska večerja. Pozna vrnitev v hotel.) Nočitev v hotelu.
 

5. DAN: Zajtrk. Prost dan v Dubaju oz. po želji izlet v oazo Al Ain (pomembna oaza na poti v Oman z veliko zelenja, ogled muzeja v trdnjavi, obisk kamelje tržnice...). V Dubaju tudi večerna možnost obiska znamenitega hotela Burj al Arab (koktajl ali večerja). Pozni večer transfer na letališče.

6. DAN:  Polet letala ob 02.00 v Istanbul. Takojšen prestop na drugo letalo in polet proti Benetkam, kjer bo pristanek predvidoma ob 08.25 uri zjutraj. Še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.
 

Doplačila:
  • za sobo 1/1 = 220 EUR
  • za izlet z džipi v puščavo (z večerjo) = 70 EUR
  • za vzpon na stolp Burj Khalifa = 40 EUR
  • za večerjo v znamenitem hotelu Burj al Arab (vključen prevoz) = 185 EUR/osebo
  • za celodnevni izlet v Al Ain z vključenim kosilom (min. 15 udeležencev) = 65 EUR/osebo
  • za pričakovane napitnine na poti = cca. 30 EUR
  • za transfer iz Maribora do letališča Ljubljana = 15 EUR/osebo/smer
Popusti: