MISTERIOZNI MJANMAR

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 9
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Galileo 3000 d.o.o.

Cena vključuje:

  • letalske prevoze v ekonomskem razredu (odhodno letališče Yangon, Yangon-Bagan, Bagan-Heho, Heho-Mandalay, Mandalay-odhodno letališče)
  • letališke in varnostne pristojbine na dan izdelave programa (293,99€)
  • vse prevoze v klimatiziranih turističnih avtobusih po programu
  • vse transferije,
  • 7x nočitev z zajtrkom v hotelih 4*/4* superior v dvoposteljnih sobah
  • 6 večerij
  • vse oglede po programu
  • vse vstopnine oz. pristojbine za oglede po programu
  • vožnjo s čolni po jezeru Inle
  • križarjenje ob sončnem zahodu v Baganu
  • angleško govorečega vodnika na vseh ogledih
  • strokovno vodenje v slovenskem jeziku
  • organizacijo potovanja z asistenco lokalne agencije na potovanju
  • nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov

CENA: pri najmanj 20 potnikih: 2450,00€

             pri najmanj 15 potnikih: 2520,00€

             pri najmanj 10 potnikih: 2690,00€

OPOMBE: Čas za prijavo do 10.02.2017 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene aranžmaja zaradi spremembe v menjalniškem tečaju ali sprememb v terifah prevoznikov, kakor tudi pravico do spremembe dneva, časa ali kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali pa zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (spremeni vozni red, elementarne nesreče, nezanesljiv položaj na nekem območji ipd.). Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanjav primeru premajhnega števila prijavljenih. 

Program Potovanja:

1. DAN:  ODHODNO LETALIŠČE-YANGON
Zbirališče na odhodnem letališču v Zagrebu ali Ljubljani. V primeru poleta z drugega letališča bo organiziran prevoz na letališče. Polet z vmesnim prestopom proti Majnmaru.

2. DAN: YANGON
Pristanek sredi rodovitne delte južnega Mjanmara, v Yangonu. Vožnja do hotela, zajtrk. Nastanitev. Popoldne nas pričakuje »Zlata skrivnost«. Shwedagon velja za eno od čudes sveta. Prisluhnili boste legendi o osmih laseh Bude. Ogled najbolj svetega prostora burmanskih budistov in opazovali kako darujejo vodo, sveče, cvetje. Obiskali bomo kolonialno središče, kjer stoji pagoda Botataung, ki je ime dobila po tisoč vojaških poveljnikih, ki so pred 2.000 leti spremljali relikvije Bude, ki so jih prenesli iz Indije. Sule Pagoda prestavlja osrednje mesto centra Yangona. Ustavili se boste pred 70 m dolgo podobo slonečega Bude v templju Chaukhtatgyi. Obisk bazarja na tržnici Bogyoke. Večerja dobrodošlice in nočitev v hotelu, nočitev. 

3. DAN: YANGON-BAGAN
Po zajtrku prevoz na letališče polet proti Baganu. Slava najlepšega mesta se  je začela v 11. stoletju, s prihodom kralja Anawrahte. Bil je začetnik gradnje templjev in stup, katerih število je skozi naslednja stoletja naraslo na 4446. Marco Polo je mesto opisal z besedami: »Stolpi so iz  kamna, na njih pa za prst debela zlata prevleka, ki sije, kot da bi bili iz zlata… na vsem svetu še nisem videl kaj tako lepega..« Na lokalni tržnici boste opazovali vsakdanje življenje. Ogled najveličastnejšeje pagode Shwezigon, zgrajene pred slabim tisočletjem, z namenom, da bi njej hranili eno od štirih replik Budinega zoba iz Kandyja na Šri Lanki. Njen zvonast vrh je postal kasnejši model za gradnjo stup v celotni Burmi. Na zunanji fasadi templja Htilominlo boste občudovale najlepšo še danes ohranjeno rezbarijo na kamnu. Po kosilu nadaljeveanje ogledov: stenska poslikava iz 11. stoletja v templju Gubyaukgyi. Ananda tempelj – mojstrstvo rezbarije v kamnu, Nathtaukkyaung – samostan izgrajen iz tikovine, Manuha Tempelj z ogromnimi podobami Bude, Dhamayangyi tempelj, največji tempelj v Baganu, Sulamani tempelj itd. Večerja. Nočitev. 

4. DAN: BAGAN
Zajtrk v hotelu in odhod. Lawkananda pagoda s krasnim pogledom na reko, Payathonez templji z zidnimi poslikavami, Nagayon tempelj iz 11. stoletja, Apyayadanar tempelj z zanimivimi stenskimi poslikavami,..... Popoldan pa bomo obiskali vasico Minanathu in se tako seznanili z življenjem domačinov, preprostih vaških ljudi. V času sončnega zahoda pa “highlight” tega dne – vožnja z ladjico po reki Ayeyarwaddy. Vrnitev v hotel, večerja. Nočitev.

5. DAN: BAGAN-HEHO-JEZERO INLE
Po zajtrku odhod na letališče in polet proti Hehu. Vožnja do Nyaung Shwe s postankom za obisk samostana Shanov-Shweyanpye. Prevoz do hotela in nastanitev. Sledi izlet s čolnom po jezeru Inle. Na jezeru je 17 otočko, vasic, kjer živijo domačini v majhnih skupnostih in govorijo svoj poseben jezik. Poznani so po svojih edinstvenih čolnih z ravnim dnom, na katerih z eno nogo stojijo na krmi čolna, z drugo pa se ovijajo okoli vesla in se na ta poseben način prebijajo med rastlinjem. Vožnja ob plavajočih vasicah in vrtovih, ob najbolj čščeni pagodi na jezeru, Phaung Daw, ki hrani pet pozlačenih podob Bude. Postanek za ogled samostana Nga Ohe, ki je poznan po imenih, ki so učili mačke akrobatskih spretnosti, zaradi tega se ga je prijelo tudi ime "samostan skakajočih mačk". Vrnitev v hotel.Večerja. Nočitev.

6. DAN: INLE-MANDALAY
Zajtrk. Celodnevni izlet po jezeru Inle. Obisk pagode In Dein katere ostanki so prekriti z drevjem in grmičevjem, zato vse deluje kot scenografija futurističnega filma. Možnost nakupa ogrlic in nakita iz pravih, a gojenih biserov po zelo ugodnih cenah. Seznanitev s plavajočimi vrtovi, plavajočimi vasi z domalo obrtjo tkanja. Prevoz na letališče in polet proti Mandalayu. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

7. DAN: MANDALAY
Zajtrk. Mandalay je bil zadnje glavno mesto Mjanmara. Še zmeraj velja za enega najpomembnejših kulturnih centrov in hkrati za najbolj burmanskega. Ustanovil ga je kralj Minon Min, v 19. stol., po izgonu njegovega naslednika, grozljivega Thibaw Mina, pa je postal britanski. Vožnja v smeri Amarapure, mesta, ki ga imenujejo "Nesmrtno". Mesto je danes v ruševinah, mogočne zidove so uporabili za gradnjo železnic, cest, večino lesenih palač pa prestavili v Mandalay. Ogled samostana Mahagandaryon, ki predstavlja največji budistični izobraževalni center. Seznanitev z izredno zanimivim življenjem. Postanek v predelovalnici svile in vzpon na hrib Sagaing, od koder je čudovit pogled nad dolino 700 samostanov, ki so nekoč stali tukaj. Vrnitev v Mandalay. Večerja. Nočitev.

8. DAN: MANDALAY-BANGKOK-EVROPA
Zajtrk. Iz razgledne točke na hribu Mandalay bomo občudovali mesto in okolico, zatem se  bomo ustavili ob pagodi Kuthodaw, ki velja za največjo knjigo na prostem na svetu. Na 729 stebrih je vpisan cel budistični kanon oz. Tripitaka. Izračunali so, da bi človek, ki bi osem ur na dan bral ta kanon, potreboval 450 dni, da ga prebere do konca. Postanek pri edinstvenem samostanu Shwenandaw, ki ga imenujejo tudi Zlata palača. Stavba je bila prvotno del kraljeve palače v Amarapuri, ki so jo razstavili ter preselili v Mandalay. V preteklosti je bila močno pozlačena in okrašena s steklenimi mozaiki. Samostan je znan po svojih rezbarijah budističnih mitov v tikovem lesu, ki krasijo njegove stene in strehe. Vožnja na letališče in polet z vmesnim prestopom v smeri Evrope.  

9. DAN: ODHODNO LETALIŠČE
Pristanek v Zagrebu ali Ljubljani. V primeru drugih bližnjih letališč sledi organiziran transfer do odhodnega mesta.

 

Doplačila:

Obvezne napitnine na mestu samem 60 USD. Enoposteljna soba 460€. Stroški vstopnega vizuma 55€. Morebitne dodatne vstopnine, ki niso navedene v programu. Izstopne takse v Mjanmaru - trenutno 10 USD. Zdravstveno zavarovanje z asistenco. Zavarovanje odpovedi potovanja (5% vrednosti celotnega aranžmaja). Posredovanje 18€ na prijavnico (voucher).

Popusti: