VZNEMIRLJIVA ŠRI LANKA IN ODDIH NA OBALI

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 10
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: GALILEO 3000 d.o.o.

Cena vključuje:

1.679 EUR    Pri udeležbi najmanj 30 potnikov
1.719 EUR    Pri udeležbi najmanj 25 potnikov
1.759 EUR    Pri udeležbi najmanj 20 potnikov
1.799 EUR    Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

CENA VKLJUČUJE:

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah Ljubljana–Colombo-Ljubljana,
  • letališke in varnostne pristojbine (373,31 EUR na dan oblikovanja ponudbe),
  • vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih,
  • 7 nočitev z zajtrkom v hotelih 4*/4* superior v dvoposteljnih sobah,
  • 7 večerij, 1 kosilo,
  • vožnjo s tuk-tukom,
  • vse oglede po programu, vstopnine po programu (Anuradhapura z ogledom Isurumouniya in drevesa Bo, Dambulla, tempelj zlatega zoba v Kandyju, predstavo folklornih plesov, NP Minneriya, obisk plantaže čaja, Peradeniya, Pinnawela, Polonnaruwa, Sigiriya),
  • 1 steklenica mineralne vode/osebo/dan v dneh potovanja v avtobusu,
  • spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku
  • strokovno vodenje  v slovenskem jeziku,
  • organizacijo potovanja,
  • nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

OPOMBE: Čas za prijavo: do 15.6.2017 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, kakor tudi pravico do spremembe dneva, časa ali kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali pa zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (spremenjen vozni red, elementarne nesreče, nezanesljiv položaj na nekem območju ipd.). Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijavljenih. izpolniti je treba obrazec za pridobitev vizuma, imeti morate potni list z veljavnostjo še 6 mesecev po izhodu iz države in priložiti morate fotografijo.

Program Potovanja:

1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE - COLOMBO
Zbirališče potnikov na letališču v Ljubljani. V primeru drugih bližnjih letališč bo organiziran prevoz na letališče. Polet z vmesnim prestopom proti Šrilanki.

2. DAN: COLOMBO – NEGOMBO – MARAWILA
Popoldanski pristanek v Colombu. Nadaljevali bomo proti severu in prispeli v Negombo. Nekdaj je mesto slovelo kot prestolnica industrije cimeta, ki so jo upravljali portugalski in nizozemski gospodarji, po prevzemu oblasti s strani angleške krone, je posel s cimetom začel usihati. Stara nizozemska trdnjava, zgrajena leta 1672 je spomin na kolonialistične čase. Pot bomo nadaljevali do ribiške vasice Marawile, ki prestavlja  center ribiške skupnosti. Ob obali bomo videli značilne ribiške ladjice, imenovane oruwe, ki jih domačini uporabljajo za ribolov. Skozi stoletja so se tukaj naseljevali tujci, razmahnila se je katoliška vera in zaradi številnih cerkva, zgrajenih tukaj, pravijo temu delu tudi »mali Rim«. Danes je prebivalstvo pretežno ruralno, področje pa zavarovano kot naravni rezervat za številne ptice, ki domujejo tukaj. Prihod v hotel, večerja, nočitev.

3. DAN: MARAWILA – DAMBULLA – NP MINNERIYA
Zajtrk. Odpravili se bomo v osrčje pokrajine Matale, do mesta Dambulla. Tukaj se nahaja največji in najbolj ohranjen kompleks votlinskega templja. Do sedaj so odkrili že več kot 80 votlin, mi se bomo sprehodili skozi najpomembnejše in si ogledali freske, ki pokrivajo okoli 2.100 kvadratnih metrov površine, pod njimi pa se nahaja 153 kipov Bude, 3 kipi šrilanških kraljev, 4 kipi bogov in boginj…. Ne poti do skal nam bodo družbo delale igrive opice, ki se prosto sprehajajo med turisti. Ustavili se bomo pri stadionu Randiri, ki ob priljubljenih tekmah kriketa sprejme 30.000 gledalcev in so ga zgradili v rekordnih 167 dneh. Gore, ki obdajajo Dambullo v svoji notranjosti hranijo tudi največje zaloge »ljubezenskega« minerala roževca. Nadalje proti NP Minneriya, kjer je kralj Mahasena dal zgraditi velik jez, ki je ustvaril umetno jezero. Področje nacionalnega parka zajema 1.600 kvadratnih kilometrov. Popoldanski prihod v  hotel, prosto do večerje. ***Po želji pa se lahko odločite za fakultativni izlet z džipi v osrčje nacionalnega parka, kjer bomo iz varne razdalje lahko opazovali črede makakov, divjadi, množico slonov z vodjem krdela na čelu in tudi kakega leoparda, ki ob sončnem zahodu, ko se malce shladi, prihajajo potešit žejo. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: NP MINNERIYA - ANURADHAPURA – POLONNARUWA
 Zajtrk. Obiskali bomo Anuradhapuro, eno antičnih prestolnic velike civilizacije, ustanovljeno v 4. stoletju pred našim štetjem, ki je svoj status ohranjala vse do 11. stoletja, kot ena najbolj stabilnih in trajnih centrov politične moči na področju južne Azije. Ogledali si bomo ruševine, ki sestavljajo zgodovino edinstvene kulture v podobah stup, bazenov in samostanov. Zvončaste stupe imajo obseg do 340 metrov, in obsegajo področje mesta za 25.000 prebivalcev. Najlepša samostanska palača je Bronasta palača, ki je nekoč blestela v devetih nadstropjih, njeno veličino lahko vidimo v stotinah stebrov, ki so do današnjih dni  ostali. Največja atrakcija je vsekakor Sri Mahabodhi, eno najstarejših figovih dreves na svetu, ki šteje že dobrih 2.200 let. Pot bomo nadaljevali proti Polonaruwi, drugi antični prestolnici otoka, ki je vznikla po zatonu  Anoradhapure. Kralji družine Singhala so ustvarili nepremagljivo trdnjavo, ki je osvajalci iz indijskega podkontinenta niso mogli osvojiti. Zlato obdobje kraljestva je bilo za časa kralja Parakrama Bahu in njegovega naslednjika Nissanka Malle 12. stoletju, o čemer še danes pričajo ostanki in impresivni vodni rezervoarji z namakalnimi sistemi in umetnimi jezeri, ki so omogočali življenje takratnim rodovom. Večerja in nočitev v hotelu.

5. DAN: NP MINNERIYA - SIGIRIYA – MATALE – KANDY
Zajtrk. Začeti jutro na slonjem hrbtu…. Zakaj pa ne. ***Lahko se odločite za ježo na slonih, kjer boste iz malce višje perspektive spoznali njihovo pot, ki jo ubirajo po džungli. Lahko jih hranite, božate, žgečkate, se z njimi fotografirate. Zanimiva izkušnja, ni kaj. Pred nami pa že fascinantna Sigiriya. Trdnjava nad trdnjavami, pol boginja, pol princesa. Na vrhu mogočne granitne skale, monolita, ki se ozira na harmonično podobo nekdanjih vrtov, ustvarjenih v 5. stoletju našega štetja. Od leta 1982 je pod zaščito UNESCA. Strašljiv kralj Kasyapa, eden najmogočnejših vladarjev Šri lanke je zgradil nepremagljivo utrdbo, do katere vozi ozka pot skozi skalo, in ji rečejo tudi levja skala, obkrožena z jarkom, braniki in vrtovi. Največji umetniki tistega časa so delali na njegovem dvoru, iz te ere izhajajo tudi čudovite freske Nebeških deviških deklic iz Sigiriye. Na poti do regije Matale se bomo ustavili v vrtu začimb in od bliže spoznali, zakaj je Cejlon tudi dežela dišavnic. Šrilanka je poznana tudi po čaju. Ustavili se bomo na eni od plantaž, kjer si bomo ogledali kako ga  pridobivajo. Možnost nakupa različnih vrhunskih čajev. Organizirano kosilo na plantaži. Do restavracije v objemu narave se bomo zapeljali s tuk-tuki. Popoldanski prihod v Kandy, ki predstavlja središče tradicionalnih  umetnosti in religiozno središče Šri Lanke. Srce Kandyja predstavlja jezero. Ogledali si bomo mesto. Zvečer si bomo ogledali Tempelj zoba, kjer v sedmih šatuljah hranijo enega od Budinih zob. Po večerji pa si bomo ogledali predstavo tipičnih folklornih plesov.

6. DAN: KANDY – PERADENIYA – PINNAWELA – OBALA
Zajtrk. Več kot 4000 rastlinskih vrst, ogromno teh je endemičnih, se razteza po botaničnih vrtovih Peradeniya, ki najbolj slovijo po orhidejah, ki po številu vrst presegajo vse ostale vrtove v Aziji. Tropska klima daje ugodno podlago za obstanek nešteto vrst endemičnih rastlin. Ko si bomo odpočili oči od bleščeče palete barv številnih cvetov in bujnega zelenja, se bomo odpravili do Pinnawelle, kjer je sirotišnica za slone, v katerem je zatočišče našlo več kot 60 slončkov, ki so jih mamice zapustile v divjini. Najlepše je videti, kako po stekleničkah hranijo čisto majhne slončke in kako se tisti malo večji kopajo v reki. Pot bomo nadaljevali do obale, kjer se bomo nastanili v udobnem obmorskem hotelu. Večerja in nočitev.

7. in 8. DAN: OBALA
Storitev polpenziona. Prosto za predajanje sončnim žarkom, ki vas bodo božali v toplem vetru. Kopanje v oceanu ali v hotelskem bazenu. Lenobni zaključek našega potovanja se bo prav prilegel. Predvidena nastanitev v Cinnamon Bey Resort Bentota.

9. DAN: OBALA – COLOMBO
Zajtrk. Čas za slovo. Odpeljali se bomo proti prestolnici. Colombo iz dneva v dan spreminja svojo podobo. Obzidje s starim parlamentom, številne stare rezidence okoli cimetovih vrtov, budistični, hinduistični templji, mošeje, Nacionalni muzej z knjižnico, ki hrani več kot pol milijona knjig, od tega več kot 4.000 antičnih rokopisov. Poslovno središče okoli novega parlamenta, WTC. Treba bo proti letališču, od koder bomo v večernih urah poleteli proti domu. Polet proti Evropi.

10. DAN: ODHODNO LETALIŠČE
Z vmesnim pristankom bomo pristali v Ljubljani. V primeru drugih letališč sledi organiziran transfer do odhodnega mesta.

Doplačila:
  • Strošek pridobitve vizuma 45 EUR/osebo
  • Morebitne dodatne vstopnine, ki niso navedene v programu
  • Safari z džipi (40 EUR)
  • Jahanje slonov (20 EUR)
  • Enoposteljna soba  398 EUR
  • Napitnine, ki so na Sri Lanki pravilo (40 USD) - plačilo vodniku na poti
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
  • Zavarovanje odpovedi potovanja (5% vrednosti celotnega aranžmaja)
  • Posredovanje 15 EUR na prijavnico (voucher)
Popusti: