SREDNJA AMERIKA - 6 DRŽAV

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 18
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: TA SAJKO d.o.o.

Cena vključuje:

  • letalski polet iz Benetk v Gvatemalo in iz Paname v Benetke
  • dva notranja leta (Gvatemala - Flores in San Jose - Panama City)
  • vse letališke pristojbine v višini cca. 460€
  • transfer iz Maribora do letališča in nazaj
  • prenočevanje v hotelih 3* in 4*
  • vse obroke po programu
  • vse lokalne prevoze, vse oglede po programu
  • lokalne vodnike, kjer so potrebni
  • odličnega slovenskega vodnika
  • celotna organizacija

pri najmanj 25 potnikih cena 4450,00 €

pri najmanj 15 potnikih cena 4550,00€

pri najmanj 10 potnikih cena 4750,00€

OPOMBE: V času objave programa še niso bili potrjeni vsi poleti, zato je možna sprememba odhodnega letališča ter zamik potovanja za dan ali dva, zaradi česar je možna prerazporeditev ogledov. Vsebina potovanja se ne bo spremenila. Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista.

Program Potovanja:

1.DAN: Transfer iz Maribora do letališča Benetke. Polet preko enega izmed evropskih letališč v Gvatemalo, največje mesto v istoimenski srednjeameriški državi. Namestitev v hotelu. Nočitev.

2.DAN: Zajtrk. Vožnja v Antiguo, eno najlepših mest z ohranjeno kolonialno arhitekturo (UNESCO). Ogled katedrale, cerkve svetega Frančiška, palače kapitanov ... Kosilo in prosto. Namestitev v hotelu.

3.DAN: Zajtrk. Vožnja do jezera Atitlan, ki je z vodo napolnjen ugasli ognjenik. Srečanje avtohtonih prebivalcev v tradicionalnih nošah. Vožnja z ladjico po jezeru, globokem 320m. Prihod v Panajachel, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4.DAN: Zajtrk. Vožnja v vasico CHICHICATENANGO za obisk slikovite indijanske tržnice. Še ogled cerkve svetega Tomaža, ki jo domačini porabljajo tudi za stare rituale. V kraju imajo dvojno vlado, majvesko in gvatemalsko. Kosilo pri eni od lokalnih družin. Popoldanska vrnitev v prestolnico Gvatemalo. Nočitev.

5.DAN: Po zajtrku letalski polet do Floresa, nato pa avtobusna vožnja skozi pragozd Vtikal, eno najlepših in najpomembnejših majevskih mest, ki je na višku svoje moči štelo preko 100.000 prebivalcev. Tu najdemo številne grobnice, templje, skulpture, kompleks poimenovan Izgubljeni svet. Kosilo. Vrnitev v Flores in nočitev.

6.DAN: Zajtrk. Potovanje proti jugovzhodu, spust s čolni po slikoviti reki Rio Dulce. Reka povezuje jezero Izabal z Atlantskim oceanom, na njeni 42km pa uspeva bujna tropska vegetacija, tu so slapovi in termalni vrelci. Postanek v Livingstonu, živahnem mestecu ob Karibskem morju. Nastanitev, večrja in nočitev.

7.DAN: Zajtrk. Obisk arheološkega parka Quirigua, kjer najdemo najvišje majevske stele, stebre, visoke tudi več kot 10 metrov. Sledi prestop v Honduraz, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8.DAN: Po zajtrku ogled ene najpomembnejših majevskih naselbin Copan, ki je tudi na seznamu UNESCA. Tu so Maji živeli neprekinjeno preko 2000 let. Ohranjene so stele, templji, stopnišča, trgi, drugo največje igrišče za majevsko igro z žogo. Nato prestop v državo Salvador in vožnja do istoimenske prestolnice. Večerja in nočitev.

9.DAN: Zajtrk. Ogled drugega največjega mesta Srednje Amerike: katedrala, spomenik svobode, spomenik svetega odrešitelja sveta (San Salvadorja), knjižnjica, gledališče. Nato ogled še enega UNESCO-vega spomenika - majevskega arheološkega parka Joya de Ceren, srednjeveških Pompejev, saj jih je prekril pepel bližnjega vulkana in tako ohranil mnoge skrivnosti nekdanjih časov. Vožnja po Salvadorskem podeželju in postanek v manjših krajih. Večerja in nočitev.

10.DAN: Po zajtrku nadaljevanje poti in prestop v Nikaragvo. Večerni prihod v kolonialno mesto Leon. Nastanitev, večerja in nočitev.

11.DAN: Po zajtrku ogled mesta z bogato zgodovino, vožnja ob jezeru Managva s čudovitimi pogledi na ognjenik Motombo. Vožnja mimo prestolnice Managve in vstop v NP Masaya, do slavnega kraterja Santiago, ki je še zelo aktiven. Postanek v mestecu Catalina, od koder je krasen pogled na okoliško pokrajino. Večerni prihod v Granado. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

12.DAN: Zajtrk. Lepo kolonialno mestece  je najstrejša španska naselbina v Nikaragvi. Sprehod po pisanih ulicah in obisk spomenikov, katedrale, samostana svetega Frančiška, škofovske palače. Po ogledu vožnja do romantičnih otočkov, ki ležijo nedaleč stran ob jezeru Nikaragva. Bilo naj bi jih 365, nastali pa so kot posledica izbruha bližnjega vulkana Mombacho. Vrnitev v Granado, večerja in nočitev.

13.DAN: Zajtrk in potovanje ob jezeru Nikaragva. Prestop v Kostariko in vožnja do vasice La Fortuna ob vznožju spektakularnega ognjenika Arenal, ki je še vedno živ. Popoldansko kopanje v vročih vulkanskih vrelcih. Nastanitev, večerja in nočitev.

14.DAN: Po zajtrku obisk tipične domačije, kjer bodo domačini predstavili svoj način življenja. Pokazali bodo kako se delajo tortilije, obisk vaške šole, otroci bodo zaplesali nekaj tradicionalnih plesov. Kosilo tega dne bo v podeželjskem slogu na kmetiji. Nočitev v hotelu.

15.DAN: zajtrk in vožnja v Kostariško prestolnico San Jose. Ogled jedra mesta z znanim gledališčem, glavno avenijo Colon, številnih restavracijah in barih. Transfer na letališče in polet v Panamo. pristanek na letališču, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

16.DAN: Zajtrk. Ogled fascinantne prestolnice Panama City, zgrajene že leta 1519: bančna četrt, stari del mesta, ki je zrasel iz ribiške vasice, tržnica z ročnimi izdelki indijancev, predel Casco Antigua s predsedniško palačo in katedralo. Kosilo. Vožnja do znamenitega Panamskega prekopa, ki predstavlja pravi gradbeni čudež in sedaj povezuje dva oceana. Z razgledišča se vidi kako delujejo zapornice in jezovi in kako velike ladje premagujejo eno najpomemnejših transportnih poti na svetu. Nočitev.

17.DAN: Zajtrk. Vožnja z vlakom po zgodovinski železnici od Panama Cityja do Colona, ki vodi skozi pragozd in ob Panamskem kanalu. Sledi še obisk pristaniškega Portobela, nekoč zbirnega mesta za odvoz Inkovskega zlata v Evropo. Povratek do prestolnice in transfer na letališče. Let proti Evropi.

18.DAN: Popoldanski pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevalni polet v Benetke. Še organiziran prevoz od Ljubljane do Maribora, kamor se vrnemo v večernih urah.

Doplačila:

OBVEZNA DOPLAČILA: Obmejne in izhodne takse na licu mesta (skupaj približno 60 USD).

MOŽNA DOPLAČILA: Pričakovane napitnine = 50 USD (vodniku na poti), za enoposteljno sobo = 590€, za vstopnine na licu mesta = cca. 60 USD

Popusti:

/