KUBA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 10
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Turistična agencija Sajko d.o.o.

Cena vključuje:

  • letlski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana - Carigrad - Havana in Havana - Carigrad - Ljubljana
  • letališke pristojbine, vse prevoze o programu v klimatiziranih avtobusih
  • 7 nočitev na osnovi "all inclusive" v izbranem hotelu 4* (lokalna klasifikacija) v dvoposteljnih sobah
  • 2 celodnevna izleta na Kubi s kosilom
  • ogled muzeja ruma z degustacijo ruma
  • spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jezku na izletih
  • vodnika v slovenskem jeziku
  • organizacija potovanja
  • nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov

CENA

2.155 EUR pri najmanj 20 potnikih

2.265 EUR pri najmanj 15 potnikih

2.375 EUR pri najmanj 10 potnikih

OPOZRILA: letališke in varnostne pristojbine so obračunane n dan prijve programa (2.12.2016 - 339,23€). V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku. V času priprave programa je bil tečaj 1 USD = 0,94€.

VIZUM: Državljani RS za vstop na Kubo potrebujejo vizum - tarjeta turistica. 40 dni pred nastopom potovanja je potrebno na agenciji oddati veljaven potni list.

CEPLJENJE: Za Kubo ni obvezno nobeno cepljenje. Strokovnjaki pa priporočajo cepljenje proti hepatitisu A in B za vsa potovanja izven Evrope, Severne Amrike in Avstralije. Prosimo vas, da se o podrobnostih pozanimate na Zavodu za zdravstveno varstvo.

Program Potovanja:

1. DAN: LJUBLJANA - ISTANBUL - HAVANA

Zbirališče potnikov na letališču J. Pučnika/Ljubljana. Po razdelitvi potnih dokumentov in opravljenih carinskih formalnosti polet proti Carigradu.

2. DAN: CARIGRAD- HAVANA - VARADERO

Nadaljevanje poleta proti Havani. Pristanek v jutranjih urah na letališču Jose Marti po lokalnem času. Obroki med poletom. Organiziran prevoz do hotela v Varaderu. Le 140km od Havane se nahaja turistični resort z najdaljšo turistično tradicijo - Varadero. Ponaša se s 24km bele peščene plaže in predstavlja najpopularnejšo počitniško destinacijo na Kubi. Ponuja široko paleto hotelov in nastanitvenih kapacitet od zelo preprostih do astronomsko dragih. Za vsakogar se najde nekaj. Storitev all inclusive. Nočitev.

3. DAN: VARADERO - HAVANA - VARADERO (celodnevni izlet)

Zajtrk. Vožnja do Havane (La Habana - največje mesto Karibov z 2 milijona prebivalcev). Ogled moderne in stare Havane. La Habana Vieja je prepletena s kulturnimi spomeniki, ki so že od leta 1982 pod zaščito UNESCA. Začetek ogledov na Plazi de la Catedral in dalje katedrala San Cristobal de la Habana, Palacio de los Marqueses de Aguas Claras, Plaza Vijeja. Na trgu Armas se nahaja nekdanji sedež španskega vice guvernerja - Palacio del Segundo Cabo in najstrejša kolonialna utrdba na ozemlju obeh Amerik - Castillo de la Real Fuerzo. Trg sv. Frančiška Asiškega, centralni park, hotel Ambos Mundos, kjer je Hemingway začel pisati roman " Komu zvoni". Kapitol, ki je bil nkoč sedež kubanskega parlamenta, mestno gledališče, ki predstavlja eno najbolj impresivnih stavb v starem mestnem jedru. Organizirano kosilo v tipični kubanski restavraciji. Habana Moderna. Trg revolucije, univerza, četrt Miramar in Vedado. Na koncu obisk muzeja kubanske žlahtne kapljice - ruma, kjer je vklučena tudi degustacija. Vrnitev v Varadero. Koriščenje all inclusive storitve. Nočitev.

4. DAN: VARADERO

Storitve all inclusive. Dan naj bo namenjen počitku, sončenju in kopanju v valovih turkizne barve toplega karibskega morja ali zunanjih bazenih. Možnost koriščenja vodnih športov. V hotelskih kompleksih se izvja kvaliteten animacijski program. All inclusive stroitev. Nočitev.

5. DAN: VARADERO - TRINIDAD - CIENFUEGOS - VARADERO (celodnevni izlet)

Po zajtrku izlet proti centralnemu in južnemu delu Kube, ki je prava zakladnica zgodovinske in kulture dediščine tega impresivnega otoka. Najprej postanek in srečanje s Trinidadom. Ogled mestnih znamenitosti. V mestu, kot da se je ustavil čas iz kolonialnega obdobja. Plaza Mayor je obkrožena s čudovirimi palačami, ki so pripadale baronom sladkorne industrije. Večina teh je danes spremenjena v muzeje. Palacio Brunet je danes npr. Museo Romantico. Posebnost glavnega trga je tudi cerkev sv. trojstva s podobo počivajočega Kristusa. Organizirano kosilo v tipični restavraciji. Trinidad je poznan tudi po posebni pijači, imenovani Canchancara. Proti doplačilu pokušina tega znamenitega cocteila, ki je sestavljen iz ruma, medu, limone, vode in seveda dodatka t.i. "skrivnosti hiše". Še postanek v Cienfuegosu. Najznamenitejša stavba je gledališče, Teatro Tomas Terry, ki je bil leta 1895 odpt z uprizoritvijo Verdijeve Aide. V njem so nastopali številni znani umetniki, kot je Caruso, Ana Pavlova, Sarah Bernhardt. Trg Jose Marti, katedrala, vladna palača... V večernih urah vrnitev v Varadero. Večerja. Zaključek dneva s koktejlom ob karibskih ritmih salse.

6. DAN: VARADERO (proti doplačilu izlet s katamaranom in kopanje z delfini - celodnevni izlet)

Storitve all inclusive. Dan naj bo namenjen počitku, sončenju in kopanju. Dan namenjen druženju. V hotelskih kompleksih se izvaja  kvaliteten animacijski program, ki bo nedvomno pritegnil veliko ljudi. Proti doplačilu možnost izleta s katamaranom in kopanje z delfini. Postanek na koralnem grebenu. Možnost za snorkljanje v kristalno čistem morju.  V nadaljevanju pristanek na otočku Cayo Blanco, kjer bo organizirano bifejsko kosilo, ki bo vključevalo tudi odprt bar vse do odhoda. Pred odhodom prosto za kopanje in sončenje. Vrnitev v hotel. Po večerji zabavno animacijski program.

7. DAN: VARADERO (proti doplačlu fakultativni izlet v NP Montemar - celodnevni izlet)

Storitve all inclusive. Dan naj bo namenjen počitku, sončenju in kopanju. V hotelskih kompleksih se izvaja kvaliteten animacijski program, ki bo nedvomno pritegnil veliko ljudi. Po zajtrku proti doplačilu izlet v NP Montemar. Postanek na polotoku Zapata v Guami. V NP Montemar obisk rekonstruirane aboridžinske vasi, ki je locirana sredi lagune, ki je dostopna zgolj z motornim čolnom. Postanek na farmi krokodilov v Boda de Guama, kjer živi na stotine krokodilov v svojem naravnem okolju. Od malih do zelooo velikih!. Kosilo v kubanski restavraciji. Po kosilu obisk znamenitega zaliva Bay of Pigs. Prosto za kopanje. Zaliv je poznan po tem, da so vanj zapule leta 1961 vojaške sile sponzorirane s strani ZDA in CIA z namenom državnega udara in odstavitve Fidela Castra. Vrnitev v hotel in koriščenje storitev all inclusive.

8. DAN: VARADERO

Storitve all inclusive. Dan naj bo namenjen počitku, sončenju in kopanju v morju ali zunanjih bazenih. Možnost koriščenja vodnih športov. All inclusive storitev. Nočitev.

9. DAN: VARADERO - CARIGRAD - LJUBLJANA

V zgodnjih jutranjih urah avtobusni prevoz v Havano in na letališče. Polet proti Carigradu. Pristanek v Carigradu v dopoldanskih urah naslednjega dne.

10. DAN: CARIGRAD - LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta proti Ljubljani v poznih popoldanskih urah.

Doplačila:
  • Kubanski vztopni vizum "tarjta turistica" - 35€.
  • Izstopne takse na Kubi, ki se plača na mestu samem in trenutno znaša 20 USD.
  • Dodatni fakultativni izleti (izlet s katamaranom, kosilom in kopanje z delfini - 130€.
  • Izlet v NP Montemar s kosilom - 85€.
  • Morebitni dodatnih storitev v hotelu - potapljanje, ribolov, navtični motorni športi...) ter osebnih stroškov.
  • Cena ne vključuje napitnin za vodnike in voznike, ki so na Kubi pravilo (12 USD na izletih in prevozih vključenih v programu) - plačilo vodniku na poti, za posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti: