NORMANDIJA IN BRETANIJA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 7
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko turizem d.o.o.

Cena vključuje:

  • 1 x nočitev z zajtrkom + 4 x polpenzion v hotelih**/*** v sobah 1/2 TWC, 
  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • vse cestnine in parkirnine,
  • slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu. 

Program Potovanja:

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane proti Karavankam. Vožnja preko Avstrije mimo Salzburga proti Nemčiji. Vmes postanki in malica na poti. Popoldanski prihod v Francijo in naprej mimo Strassbourga proti Metzu. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja po Franciji (Metz–Reims-Amiens). Popoldanski prihod v Normandijo, prihod na atlantsko obalo in v mestece Etretat. Postanek za sprehod do znamenitih pečin FALAISE D’AVAL. Nato pa vožnja mimo mesta Le Havre in preko Pont de Normandie – mostu, ki sodi med izjemne dosežke sodobne arhitekture. Proti večeru prihod v CAEN in nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku najprej ogled slovitih tapiserij iz 11. stoletja v BAYEUXU. Sledi ogled znamenitosti in krajev, ki so igrali glavno vlogo pri izkrcanju zaveznikov leta 1944 (dan D). Vožnja ob obali zavezniškega izkrcanja, COTE D’NACRE skozi Lounges sur-Mer (ohranjeni nemški bunkerji), Arromanches … Obisk Memorialnega centra v Caenu: filmski prikaz izkrcanja, ogled muzeja. Večerna vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja do ene največjih znamenitosti Francije, mogočnega samostana MONT ST. MICHEL. Obisk granitnega otočka, ki se dviga iz morja. Po ogledu nadaljujemo pot v BRETANIJO do pristaniškega in ribiškega mesta ST. MALO. Panoramski ogled in krajši postanek. Nadaljujemo ob bretanski CÔTE D’EMERAUDE (smaragdni obali), kjer bomo občudovali plaže in pečine, ki se dvigajo visoko iz morja: Fort la Latte, Cap Frehel … Nastanitev v hotelu v okolici. Večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku vožnja preko St. Brieuca do Morlaixa. V okolici obisk ene izmed cerkva z za Bretanijo značilno »Kalvarijo«. Vožnja preko nac. parka PARC D’ARMORIQUE, mimo mesta Quimper in popoldanski prihod v CARNAC. Postanek pri enem najpomembnejših nahajališč megalitskih kamnov. Še vožnja proti Nantesu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk in panoramska vožnja skozi mesto NANTES: grad bretanskih vojvod, katedrala … Sledi vožnja po dolini Loire na relaciji Tours–Orleans. Povratek preko Burgundije in zvečer prestop meje skozi predor Mt. Blanc ali Frejus. Nočna vožnja.

7. dan: Nadaljevanje vožnje po Italiji in dopoldne prihod v Slovenijo. Vrnitev preko Ljubljane proti Mariboru.

 

CENA: 635 EUR pri najmanj 40 potnikih 

               695 EUR pri najmanj 30 potnikih

Doplačila:
  • za sobo 1/1 = 120 EUR.
Popusti: