AZORI - OTOK SAO MIGUEL

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 7
prevoz:
cena: že od €/osebo

Cena vključuje:

  • vsi letalski prevozi
  • povratni transfer do letališča
  • 6 x polpenzion v hotelu 4*
  • vse prevoze in izlete in vstopnine po programu
  • slovenskega vodnika in organizacijo

CENA:

  • pri najmanj 25 potnikih 1.220 EUR po osebi
  • pri najmanj 20 potnikih 1.250 EUR po osebi
  • pri najmanj 15 potnikih 1.290 EUR po osebi

Program Potovanja:

Vulkansko otočje sredi Atlantika se ponaša z bujnim zelenjem, milim podnebjem in s čudovitimi plažami, ki jih obraščajo kokosove palme. Tu se je turizem začel razvijati šele v zadnjih desetletjih, zaradi česar otokom ne manjka nedotaknjenih kotičkov s pristno podobo pokrajine. Izstopajo kraterji, ki so se ponekod spremenili v kaldere, in aktivni vulkanski pojavi, kot so gejzirji in fumarole.

1. dan: Jutranji transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane do letališča Marco Polo v Benetkah. Polet proti Lizboni in nato proti Azorom. Pristanek na otoku SAO MIGUEL, v mestu Ponta Delgado. Transfer do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku ogled glavnega mesta PONTA DELGADA: glavni trg, jezuitska cerkev, angleško pokopališče, glavna tržnica, mestna vrata, bogato okrašene fasade cerkva. Prevladujoča črna barva iz bazalta je na Azorih zaradi vulkanskega delovanja pogost gradbeni material. Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja na jugovzhod otoka, do vasi Faial da Terra. Sprehod do vasi Sanguinho, ki je obnovljena, potem ko so jo v 70. letih prejšnjega stoletja prebivalci zapustili. Sprehod po gozdu, po okoliških hribčkih do slapa Salto do Prego. Počitek in po želji kopanje. Vrnitev peš na izhodišče po drugi poti. Popoldne nekaj prostega časa, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku ogled osrednje naravne znamenitosti otočja. Veličastna kaldera SETE CIDADES ima več kot 7 km premera in dve jezeri, eno modre in drugo zelene barve. Obisk istoimenske vasi s tipičnimi hišami, značilnimi za ta kraj. Postanki na razglednih točkah s pogledom na zeleno pokrajino, lagune, ocean in samo kaldero. Popoldne ogled nasada ananasa in različne faze v zorenju sadeža, ki raste kar dve leti, preden dozori. Nekaj prostega časa, večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku obisk proizvodnje keramike, ki je pomemben zaščitni znak Portugalske.  Nato do LAGOA DO FOGO,  ene od najlepših obal Portugalske. Nadaljevanje na severno obalo z endemično favno. Možnost kopanja v termalnem vrelcu. Popoldne peš na ogled najlepših kotičkov mesteca RIBEIRA GRANDE. Postanek v tovarni lokalnega likerja. Vrnitev v Ponta Delgado, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku obisk proizvodnje čaja – na otoku gojijo črni in zeleni čaj. Nadaljevanje do vulkanske doline FURNAS, znane po fumarolah in termalnih izvirih. Tukaj pripravljajo tradicionalni »COZIDO«, enolončnico, ki se kuha na pari vročih izvirov. Sledi obisk botaničnega vrta z gejzirji in vročimi izviri (možnost kopanja). Večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku transfer na letališče in polet s prestopanjem do enega od bližnjih letališč in organiziran prevoz do Ljubljane. 

 

Doplačila:
  • za enoposteljno sobo 140 EUR
Popusti: