INDIJA - ZLATI TRIKOTNIK

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 7
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Galileo 3000 d.o.o.

Cena vključuje:

Pri najmanj 20 potnikih 1299 EUR

Pri najmanj 15 potnikih 1379 EUR

Pri najmanj 10 potnikih 1539 EUR

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah odhodno letališče-Delhi-odhodno letališče (odhodi iz Zagreda ali Ljubljane)
  • letališke in varnostne pristojbine (291,28 EUR na dan oblikovanja ponudbe)
  • vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih
  • 5 nočitev v hotelih 4*/4* superior v dvoposteljnih sobah
  • 2 večerji in 3 kosila
  • vse oglede po programu
  • vse vstopnine po programu
  • vstopnine po programu (trdnjava Amber,mestna palača,Jantar Mantar-Jaipur,Taj Mahal,trdnjava Agra,Qutab Minar Delhi)
  • ježo slonov do trdnjave Amber v Jaipurju
  • 1 steklenico mineralne vode/osebo/dan v avtobusu
  • spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku
  • strokovno vodenje v slovenskem jeziku
  • organizacjio potovanja
  • nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov

OPOMBE: Čas za prijavo: do 27.1.2017 in 29.7.2017 oz. do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembo cene potovanja zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, kakor tudi pravico do spremembe dneva, časa ali kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali pa zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (spremenjen vozni red, elementarne nesreče, nezanesljiv položaj na nekem področju ipd.). Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijavljenih. Ob prijavi je treba izpolniti obrazec za pridobitev vizuma, imeti potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po izhodu iz države in priložiti fotografijo za dokumente.

Program Potovanja:

1.DAN: EVROPA-INDIJA

Zbirališče potnikov na letališču v Ljubljani ali Zagrebu. V primeru drugih bližnjih letališč bo organiziran prevoz na letališče. Polet z vmesnim postankom proti  Indiji.

2.DAN: DELHI

Pristanek v zgodnjih jutranjih urah na letališču v Delhiju. Transfer do hotela. Tradicionalni indijski sprejem s posebnim obredom v tradicionalnih oblačilih, imenovanim "aarti", kjer goste posvetijo s svetim ognjem in zaželijo čudovito potovanje. Gostje sodelujejo tudi v obredu "tikko", pri katerem na čelo nanesejo rdečo piko. Namestitev v hotelu. Po krajšem oddihu spoznavanje glavnega mesta Indije. Delhi je razdeljen na stari (muslimanski) in novi (britanski) del. Obiskovalce očarajo kontrasti med tradicionalnim življenjem in moderno energijo, bleščečimi palačami in osupljivo revščino. Foto postanek  pri znameniti rdeči trdnjavi. Vožnja z rikšami, na tradicionalen način, skozi stari del mesta. Na najbolj znani ulici Chandi Chowk (Srebrni trg) srečanje s pravim indijskim živopisanim bazarjem. Dariba Kalan, Kinari Bazaar, grob Maulana Azada ter ogled Jama Masjid, najlepše mošeje v Delhiju in največje v Indiji. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3.DAN: DELHI-AGRA

Po zajtrku vožnja do Agre. Mesto je bilo nekoč prestolnica mogulskega imperija. Mogulski vladarji so s svojo strastjo do arhitekture poklonili svetu stavbe,ki predstavljajo sam vrh svetovne umetnosti gradbeništva. Agra je pridobila na pomembnosti, ko jo je Sikandar Lodi proglasil za svojo prestolnico. Po prihodu v Agro sledi ogled trdnjave Agra, ki se v razdalji 2km razteza na obrežju reke Yamuna. Akbar, največji ustvarjalec mogulskega imperija je naročil gradbo utrdbe leta 1565. Njegov vnuk Shan Jahan je nekaj čudovitih stavb iz lokalnega rdečega peščenjaka dal podreti in jih je nadomestil z marmornimi zgradbami. Tradicionalna čajanka na vrtu Taj Khema hotela z brezčasnim razgledom na arhitekturno pravljico, ujeto v bel marmor, Taj Mahal. večerja v hotelu. Nočitev.

4.DAN: AGRA-JAIPUR

Ogled veličastne znamenitosti še pred sončnim vzhodom. Taj Mahal, je še danes simbol brezpogojne in večne ljubezni vladarja Shah Jahana do svoje žene Mumtaz Mahal. Ta "spomenik ljubezni" je približno 20.000 mojstrov iz vse Indije gradilo 22 let. 40 m visoki minareti, v kamen ujete čipke s cvetličnimi in geometrijskimi vzorci, značilnimi za  islamsko umetnost. Vrnitev v hotel. Zajtrk. Vožnja v smeri Jaipurja. Postanek ob jezeru Umaid. Ogled tekme v polu, ki je prilagojen na indijsko "ozračje". Elegantne konje zamenjajo kamele, igralci pola pa so oblečeni v indijska oblačila in turbane. Organizirano kosilo. Nadaljevanje vožnje. Prihod v Rožnato mesto Jaipur, prestolnico države Radžastan, znano po rožnati barvi peščenca iz katerega so zgrajena poslopja. Mesto je ustanovil Maharaja Sawai Jai Singh. Vožnja do hotela in nastanitev. Nočitev.

5.DAN: JAIPUR

Po zajtrku vožnja do le nekaj kilometrov oddaljene trdnjave palače Amber, nekdanje prestolnice pokrajine. Po prihodu potovanje na hrbtih slonov  do mogočne trdnjave. Palača je bila zgrajena na vrhu hriba leta 1592 v času Mana Singha s čarobnim pogledom na jezero Maota. Pravljični spoj mogulske in hindujske arhitekture z mogočnim stopniščem vodi do Diwan-i-Ama,dvorane za zasebne in javne sprejeme, Jag Mandirja,dvorane zmage in Sukh Niwasa, dvorane užitkov. V popoldanskih urah ogled mesta,ki leži na dnu nekdanjega jezera: mestna palača,kjer hranijo kraljeve zaklade,vključno z največjimi srebrnimi posodami na svetu,orožjem,preprogami,čudovitimi oblačili maharadž. Hawa Mahal, palača vetrov, je petnadstropna stavba, ki je simbol mesta in je bila zgrajena 1799.leta zato, da bi kraljeve spremljevalke lahko opazovale vsakdanje življenje in številne procesije ter največji indijski observatorij Jantar Mantar, postavljen leta 1728 z 28 m visoko sončno uro in številnimi ogromnimi napravami za merjenje časa in uporabo astrologij. prosto popoldne za obisk lokalne tržnice. Tematska večerja z lutkovno predstavo. Nočitev.

6.DAN: JAIPUR-DELHI

Po zajtrku vožnja do Delhija. Kosilo. Po prihodu v indijsko prestolnico ogled kompleksa Qutab Minar, 72,5m visok stolp iz 13. stoletja je spomenik muslimanske vere v Indiji. Ob njem stoji železni steber, iz še bolj zgodnjega obdobja, za katerega še danes niso ugotovili, zakaj ni zarjavel. V novem delu mesta ogled Indijskih vrata, slavoloka zmage, ki opominjajo na brezsmiselnost vojne; na 42 m visokem spomeniku je vklesanih 85.000 imen vojakov prve svetovne vojne. Vožnja mimo parlamenta in predsedniške palače.  Vrnitev  v hotel. Večerja. Nočitev.

7.DAN: DELHI-EVROPA

V zgodnjih jutranjih urah prevoz do letališča. Polet do enega izmed bližnjih evropskih letališč. Prestop za polet proti odhodnega letališča Zagreb ali Ljubljana. V primeru drugih bližnjih letališč bo organiziran prevoz do odhodnega mesta.

Doplačila:
  • Prevoz iz Slovenije do letališča (eno izmed evropskih letališč) in nazaj
  • napitnine (v Indiji so pravilo) cca. 40 USD vodniku na poti
  • enoposteljna soba 215 EUR
  • stroški vstopnega vizuma 65 EUR/osebo
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco.
  • zavarovanje odpovedi potovanja (5% vrednosti celotnega aranžmaja).
  • posredovanje 15 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti:

/