POTOVANJE OKROG SVETA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 28
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

  • letalske prevoze v ekonomskem razredu po programu z vključenmi letališkimi taksami in pristojbinami
  • prevoze z letališč do hotelov in nazaj
  • klimatizirane prevoze po programu
  • nočitve z zajtrkom po programu v hotelih 3*/4* (1/2 TWC)
  • oglede po programu
  • spremljavo oziroma vodenje v slovenskem jeziku
  • organizacijo in izvedbo potovnja

CENA: 6.850 EUR  (pri najmanj 10 potnikih)

 

OPOMBE: Čas za prijavo 60 dni pred odhodom. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalinišken tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov kakor tudi pravico do spremembe dneva,časa in kraja odhoda na potovanje,če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja,če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (spremenjen vozni red,elementarne nesreče,nezanesljiv položaj na nekem območju ipd.). Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijavljenih.

Program Potovanja:

 

1.DAN: EVROPA-LOS ANGELES

Zbirališče potnikov na enem izmed evropskih letališč. Predviden polet iz Pariza. Let do Kalifornije. Pristanek na letališču v Los Angelesu (LAX). Po opravljenih carinskih formalnostih (ESTA) vožnja do Los Angelesa. Panoramski izlet mesta angelov. Namestitev v hotelu. V večernih urah sprehod po poslovnem središču Los Angelesa ("Downtown") s postankom pred centrom Staples,kjer domujejo svetovno znane športne ekipe (Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers in Los Angeles Kings). Vrnitev v hotel. Nočitev.

2.DAN: LOS ANGELES-LAS VEGAS

Po zajtrku vožnja s krajšimi postanki čez puščavo Mojave ("Joshua Tree") do Las Vegasa - mesta luči, ki oživi ob sončnem vzhodu in je zgrajeno sredi puščave. Namestitev v hotelu. V večernih urah sprehod po 6 km dolgem Las Vegas Boulevardu, bolj znanem kot "Strip". Tu so eden za drugim nanizani mega hoteli z ogromnimi kazini: Venetian, Luxor, MGM, Mirage, Bellagio, Treasure Beach, NY-NY, Caesars Palace ipd. "Sin City" (mesto greha) in "Lost  Wages" (mesto izgubljenih plač) ponujata raznovrstne zabave s številnimi predstavami, ogromnimi igralnicami, restavracijami, butiki in nakupovalnimi središči, zabavišči, poročnimi kapelicami ipd. Nočitev.

3.DAN: LAS VEGAS-LOS ANGELES

Po poznem zajtrku odhod iz hotela. Postanek za ogled mogočnega Hooverjevega jezu na reki Kolorado, mogočne art deco mojstrovine, ki z električno energijo oskrbuje Las Vegas. V popoldanskih urah vožnja s krajšimi postanki do Los Angelesa. Namestitev v hotelu. Nočitev.

4.DAN: LOS ANGELES

Po zajtrku vožnja do Hollywooda. Sprehod po Hollywood Boulevaedu (Walk of Fame-avenija slavnih, Grauman's Theatre, dvorana Kodak, prizoršče slavnega podeljevanja oskarjev itd.). V nadaljevanju postanek za ogled znamenitega napisa Hollywood in fotografiranje. V popoldanskih urah ogledi (krajši postanki) Venice Beach, Santa Monice, najdražje nakupovalne ulice na svetu Rodeo Drive, Beverly Hillsa z domovanji slavnih itd. Vrnitev v hotel. Nočitev.

5.DAN: LOS ANGELES-TAHITI

Po zajtrku vožnja do Santa Monice. Prosto za sprehode in nakupe ob sloviti promenadi in pomolu, ki je bil prizorišče številnih filmskih kadrov. V večernih urah odhod na letališče (LAX). Nočni let do otoške skupine Tahiti (Francoska Polinezija). Pristanek na letališču Papeete v jutranjih urah. Lokalni polet do otoka Moorea. Namestitev v hotelu. večerja. Nočitev.

6.DAN: TAHITI: OTOK MOOREA

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode ali izlete (doplačilo). Večerja. Nočitev.

7.DAN: TAHITI: OTOK MOOREA

Po zajtrku prosto za kopanje, sprehode ali izlete (doplačilo). V popoldanskih urah odhod na letališče Papeete. Nočni let do Nove Zelandije.

8.DAN: TAHITI-NOVA ZELANDIJA: AUCKLAND

V zgodnjih jutranjih urah pristanek na letališču v Aucklandu. Avtobusni ogled mesta. Namestitev v hotelu. V popoldanskih urah ogled naselja viktorijanskih hišic Parnell Village. Proti doplačilu možnost vzpona na znameniti televizijski stolp. Vrnitev v hotel. Nočitev.

9.DAN: NOVA ZELANDIJA: AUCKLAND-WELLINGTON

Po zajtrku vožnja do Wellingtona. Prihod v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu. Prosto. Nočitev.

10.DAN: NOVA ZELANDIJA: WELLINGTON-ROTORUA

Po zajtrku ogled mesta: parlament Beehive ("čebelnjak"), guvernerjeva palača (največja lesena stavba na južni polobli), muzej Te Papa (Maori) itd. V popoldanskih urah vožnja mimo vulkana Ruapehu do geotermalnega področja Rotorua. Namestitev v hotelu. Nočitev.

11.DAN: NOVA ZELANDIJA: ROTORUA-AUCKLAND

Po zajtrku prosto za samostojne oglede zanimive pokrajine, kjer se odvijajo številni geotermalni procesi. Proti doplačilu možnost obiska ranča ovac. V poznih popoldanskih urah prihod v Auckland. Namestitev v hotelu. Nočitev.

12.DAN: NOVA ZELANDIJA-AVSTRALIJA

Po zajtrku prosto za samostojne oglede in nakupe. V popoldanskih urah odhod na letališče. Polet do Avstralije. Po pristanku na letališču Sydney vožnja do hotela. Nočitev.

13.DAN: AVSTRALIJA: SYDNEY

Po zajtrku panoramski ogled Sydneyja. Vožnja skozi predel Rocks,kjer se nahaja največji znamenitosti mesta: opera in pristaniški most.Postanek. V nadaljevanju vožnja do plaže Bondi, kjer se zbirajo deskarji in čakajo pravi val. V popoldanskih urah prosto za sprehod po osrednjem delu od Darlnig Harbouru. Vrnitev v hotel. Nočitev.

14.DAN: AVSTRALIJA: SYDNEY-ULURU (AYERS ROCK)-KATA TJUTA (OLGAS)

Po zajtrku polet do "rdečega centra" - območje gore Uluru (Ayers Rock). Po pristanku ogled osamelca Uluru in vožnja okoli aboriginske svete gore. V nadaljevanju dneva vožnja do pogorja Kata Tjuta(Olgas), ki ga sestavljajo grebeni nenavadnih oblik. Zaključek dneva z opazovanjem sončnega zahoda, ki skrivnostno spreminja barve osamelca. Vrnitev v hotel. Nočitev.

15.DAN: AVSTRALIJA: ULURU (AYERS ROCK)-SYDNEY

V zgodnjih jutranjih urah vožnja do gore Uluru. Opazovanje spektakularnega sončnega vzhoda. Zajtrk v kulturnem središču plemena Ananga. Pleme skrbi za svete kraje domorodcev. Proti doplačilu možnost sprehoda pod sveto goro z aboriginskim vodnikom. V popoldanskih urah polet proti Sydneyju. Namestitev v hotelu. Nočitev.

16.DAN: AVSTRALIJA: SYDNEY.-BANGKOK

Po zajtrku prosto za samostojne oglede Sydneyja. V večernih urah polet do Bangkoka (Tajska).

17.DAN: AVSTRALIJA-TAJSKA

Pristanek na letališču v Bangkoku. Prevoz do hotela. Namestitev in krajši počitek za osvežitev. V popoldanskih urah ogled mesta. Vožnja s tipično ladjico po reki Chao Phraya, ob kateri se odvija pestro življenje domačinov (prodajalci hrane in spominkov na čolnih, številne restavracije, prodajalne in tržnice ipd.). Ogled ostalih znamenitosti. V večernih urah možnost sprehoda po predelu s številnimi lokali in nočnim bazarjem. Vrnitev v hotel. Nočitev.

18.DAN: BANGKOK-DAMNOEN SADUAK-KANCHANABURI-TEMPELJ TIGROV

Po zajtrku prosto ali proti doplačilu celodnevni izlet Damnoensaduak-Kanchanaburi-Tempelj tigrov. Triurna vožnja do Kanchanaburija, ki leži ob meji z Mjanmarom (Burma). Med vožnjo postanek na kokosovi farmi (ogled postopka pridobivanja kokosovega sladkorja). Po prihodu v Damnuen Saduak vožnja s tipičnimi plovili po reki med najlepšimi plavajočimi tržnicani na Tajskem. V popoldanskih urah prihod v Kanchanaburi. Ogled in sprehod po znamenitem mostu na reki Kwai. Pri izgradnji "železnice smrti" je umrlo več kot 16.000 vojnih ujetnikov. V nadaljevanju ogledov postanek v Templju tigrov (ogled in možnost fotografiranja). V večernih urah vrnitev v hotel v Bangkoku. Prosto. Nočitev.

19.DAN: BANGKOK-PATTAYA (plaža Jomtien)

Po zajtrku ogled Bangkoka:Kraljeve palače z zlatimi templji in pagodami, Chakri Maha Prasad (eden najlepših primerov arhitekture z zlatimi pagodami), Wat Phra Kaeo (tempelj smaragdnega Bude),tempelj Wat Pho (najstarejši in največji tempelj v Bangkoku, z velikim ležiščem Budo, kjer je tudi sedež najbolj znane šole tajske medicine in masaže). V popoldanskih urah vožnja do Pattaye. Namestitev v hotelu na znameniti plaži Jomtien. Nočitev.

20.DAN: PATTAYA (plaža Jomtien)

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje in sprehode. Pattaya je najbolj znana tajska počitniška destinacija s številnimi hoteli in lepo urejenimi plažami, restavracijami, diskotekami, nočnimi lokali in prodajalnami. proti doplačilu možnost večerje v eni izmed številnih restavracij s tajsko hrano. Nočitev.

21.DAN: PATTAYA (plaža Jomtien)

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode in nakupe. Proti doplačilu izlet v notranjost Tajske z vključenim kosilom in jahanjem slonov. Vrnitev v hotel. Nočitev.

22.DAN: TAJSKA (plaža Jomtien)

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode in nakupe. Nočitev.

23.DAN: TAJSKA (plaža Jomtien)

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode in nakupe. Nočitev.

24.DAN: TAJSKA-DUBAJ

V dopoldanskih urah vožnja do letališča v Bangkoku. Polet z letališča v Bangkoku predvidoma v popoldanskih urah. Prihod v Dubaj v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu. Nočitev.

25.DAN: DUBAJ

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje in nakupe v enem izmed najbolj obiskanih nakupovalnih središč (Dubai Mall je eno izmed najbolj obiskanih nakupovlanih središč z več kot tisoč trgovinami in je locirano neposredno ob najvišji zgradbi na svetu, več kot 800 m visokem Burj Kalifa,ki je od aprila 2010 odprt za obiskovalce). V rnitev v hotel. Nočitev.

26.DAN: DUBAJ

Po zajtrku poldnevni ogle Dubaja (stara mesta četrt Bastakiya, dobajski muzej v trdnjavi Al Fahidi,zaliv Creek, vožnja z vodnim taksijem,tržnica (souk) zlata, souk z začimbami, postanek pri hotelu Burj Arab itd.). V popoldanskih urah izlet v puščavo. Vožnja s terenskimi vozili po sipinah in večerja (BBQ) ob beduinski glasbi in trebušnih plesalkah. Vrnitev v hotel. Nočitev.

27.DAN: DUBAJ-ABU DHABI

Po zajtrku izlet v Abu Dhabi, ki je upravno in poslovno središče Združenih arabskih emiratov. Abu Dhabi je eno izmed najmodernejših mest na svetu, kjer imajo sedež številne naftne družbe in svetovne korporacije. vožnja po slikoviti obalni cesti (Corniche). Ogled pristanišča in ladjedelnice, kjer izdelujejo tradicionalne lesene barke (dhow), ki služijo za prevoz tovora po zalivu. Obiskovalce navdušujejo številni parki in vrtovi z vodometi in zelenimi bulvarji, ultra moderne zgradbe, nakupovalni centri in futuristični hoteli. Vrnitev v hotel. Nočitev.

28.DAN: DUBAJ-PARIZ

Po zajtrku prevoz do letališča. Direkten let do Pariza s prihodom v večernih urah.

Doplačila:
  • Vstopni vizum za Avstralijo 115 AUD/osebo (cene vstopnega vizuma se lahko spremenijo).
  • Dodatni izleti,ki niso vključeni v program (na mestu samem).
  • Enoposteljna soba.
  • Letalski prevoz iz Slovenije do letališča v Parizu in nazaj.
  • Napitnine (na mestu samem).
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco.
  • Zavarovanje odpovedi potovanja (5% vrednosti celotnega aranžmaja).
  • Posredovanje 18 EUR za prijavnico (voucher).
Popusti:


Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.