ČRNA GORA IN ALBANIJA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 9
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

  • prevoz z nadstandardnim Relaxovim avtobusom turistične kategorije z vključenimi taksami in cestninami (hd, klima WC, video)
  • 3 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Budvi.
  • 4 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Draču.
  • izlet »Montenegro tura« (Skadarsko jezero–Cetinje–Njeguši– Lovčen z vključeno degustacijo pršuta in sira.
  • izlet v Tirano in Krujo z vključenim kosilom.
  • izlet Apolonija–Saranda–Butrint z vključenim kosilom.
  • oglede po programu brez vstopnin za oglede, ki niso vključeni v program.
  • organizacijo, izvedbo, spremljavo in vodenje potovanja.
     

Program Potovanja:

1. DAN: SLOVENIJA–DUBROVNIK

Odhodi avtobusa iz MURSKE SOBOTE (avtobusna postaja) – 20.00, RADENCEV (avtobusna postaja) – 20.15, GORNJE RADGONE (avtobusna postaja) – 20.30, LENARTA (avtobusna postaja) – 21.00, MARIBORA (nova avtobusna postaja, peroni 1–5) – 21.30, DRAVOGRADA (avtobusna postaja) – 22.30, SLOVENJ GRADCA (avtobusna postaja) – 22.45, VELENJA (avtobusna postaja) – 23.15, ŽALCA (avtobusna postaja) – 23.45, CELJA (avtobusna postaja) – 00.10, LJUBLJANE (avtobusna postaja, peron 29) – 1.10, NOVEGA MESTA (avtobusna postaja) – 2.10, CATEŽA (pocivališče Grič) – 2.50. Nočna vožnja po hrvaških avtocestah mimo Zagreba, Karlovca,
Splita v smeri Dubrovnika.

2. DAN: DUBROVNIK–ČRNA GORA

V jutranjih urah postanek v Neumu. Nadaljevanje vožnje mimo Dubrovnika do Črne gore. V dopoldanskih urah vožnja ob zalivu Boka Kotorska do Kotorja. Krajši postanek za sprehod po starem delu mesta in slikoviti tržnici. Predvidoma ob 14. uri prihod v Budvo. Namestitev v HN SLOVENSKA PLAŽA 3*+. Prosto. V poznih popoldanskih urah ogled Budve. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

3. DAN: BUDVA–SKADARSKO JEZERO–CETINJE– NJEGUŠI–LOVČEN

Po zajtrku vožnja do Virpazarja na obali Skadarskega jezera. Krajši postanek. Nadaljevanje poti do nekdanje črnogorske prestolnice Cetinje. Ogled samostana (rokopisi in original prve tiskane knjige na Balkanu), palače kralja Nikole in muzeja. Po ogledu vožnja do gorske vasice Njeguši. Degustacija njeguškega pršuta in sira. V popoldanskih urah vožnja po panoramski cesti na vrh Lovčena. Ogled Njegoševega muzeja. Vrnitev v hotel. Po večerji sprehod do »Stare Budve«. Nočitev.

4. DAN: BUDVA

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje in sprehode itd. Večerja. Nočitev.

5. DAN: BUDVA–ULCINJ–DRAC

Po zajtrku vožnja do Ulcinja. Krajši postanek za sprehod po starem delu. Nadaljevanje poti do Albanije. Prihod v najbolj znano albansko letoviško mesto Drač v popoldanskih urah. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

6. DAN: DRAČ–TIRANA–KRUJA

Zajtrk. V dopoldanskih urah vožnja do albanske prestolnice, ki preseneti obiskovalce z mešanico otomanske, socialistične in moderne arhitekture. Ogled znamenitosti: Skenderbegov trg, urni stolp, mošeja, mestna hiša, Nacionalni muzej, bivši mavzolej Enverja Hodže itd. ter sprehod po središcu med številnimi prodajalnami in gostinskimi lokali. V popoldanskih urah vožnja do Kruje. Kosilo (tradicionalna albanska kulinarika). Ogled rojstnega kraja albanskega heroja Skenderbega, ki je bil vodja upora proti Turkom (Skenderbegov muzej). Sprehod po starem bazarju in možnost nakupa tradicionalnih albanskih spominkov. V večernih urah vrnitev Drač. Večerja.
Nočitev.

7. DAN: DRAČ

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje in sprehode itd. Večerja. Nočitev.

8. DAN: DRAČ–APOLONIJA–SARANDA–BUTRINT

Po zgodnjem zajtrku celodnevni izlet na jug Albanije. Vožnja po rodovitni pokrajini Fier, nekoc žitnica rimskega cesarstva, do razvalin pristaniškega mesta Apolonija, kjer se je začela slovita Via Egnatia, ki je povezovala zahodni in vzhodni del rimskega cesarstva. Krajši postanek. Nadaljevanje vožnje mimo številnih bunkerjev, ki so ostanek polpretekle zgodovine, do letoviškega mesta Saranda. Avtobusni ogled in postanek za kosilo. V popoldanskem času vožnja do Butrinta, ki leži na idiličnem polotoku v bližini grške meje. Postanek za ogled antičnih spomenikov. Vrnitev v Drač v večernih urah. Večerja. Nočitev.

9. DAN: DRAC–PODGORICA–DUBROVNIK–NEUM– ZADAR–ZAGREB–SLOVENIJA

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja s krajšimi postanki do Slovenije. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Doplačila:
  • enoposteljna soba 140 EUR.
  • Ogledi, ki niso vključeni v program (na kraju samem).
  • Dodatno zdravstveno zavarovanje.
  • Posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti:


Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.