IRAN

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 10
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: TA SAJKO d.o.o.

Cena vključuje:

  • letalski polet  Zagreb-Teheran-Ljubljana (preko enega evropskih letališč),
  • notranji polet Teheran–Kerman,
  • vse letališke pristojbine,
  • prenočevanje v hotelih ***/****,
  • polpenzione po programu,
  • vse avtobusne prevoze,
  • oglede in vstopnine,
  • lokalne vodnike,
  • odličnega slovenskega vodnika in organizacijo.
  • Vključene vse vstopnine po programu.

CENA:

1.675 EUR pri najmanj 35 potnikih

1.735 EUR pri najmanj 25 potnikih

1.855 EUR pri najmanj 15 potnikih

OPOMBA: V času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato je možna sprememba odhodnega letališča, zamik datuma za dan ali dva oz. manjša prerazporeditev programa, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa.

Ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista.

Program Potovanja:

1. dan:

Zbirališče potnikov na letališču Zagreb (po želji organiziran transfer iz  Maribora, Celja in Ljubljane)  in popoldanski polet preko enega od evropskih letališč  v TEHERAN. Nočni polet.

2. dan:

Jutranji pristanek, čas za osvežitev in spoznavanje prestolnice. Obisk nekaterih muzejskih zbirk: Muzej draguljev (če bo odprt), arheološki muzej, muzej preprog in keramike. Ogled poletne rezidence zadnjega perzijskega šaha Reze Pahlavija. Večerni let v KERMAN. Večerja in nočitev.

3. dan:

Po zajtrku vožnja v starodavno mesto BAM (pod zaščito Unesca). Sledi ogled mesteca MAHAN s čudovitimi vrtovi, palačo in mavzolejem znanega sufijskega derviša. Mavzolej slovi po kupoli in keramičnih ploščicah. Vrnitev v Kerman, večerja in nočitev.

4. dan:

Zajtrk. Avtobusna vožnja preko zanimive in raznolike pokrajine v YAZD, mesto na robu puščave s pomembno strateško lego in bogato trgovsko zgodovino na Svilni poti. Je tudi pomembno središče zaratustrstva; v Templju večnega ognja plamen neprekinjeno gori že od leta 470. Arhitekturna mojstrovina je tudi petkova mošeja z dvema čudovitima minaretoma. Večerja in nočitev.

5. dan:

Po zajtrku obisk PASARGADA z znamenito grobnico kralja Kira Velikega. Nato obisk PERZEPOLISA, nekdanje mogočne in bleščeče prestolnice Dareja I: dvorana stoterih stebrov, stopnišča, reliefi, grobnice, palače ... Ogled grobnice perzijskih vladarjev v NAGŠ-I-ROSTAMU, in reliefov sasanidskih kraljev v NAGŠ-I-RADŽABU. Večerni prihod v Širaz. Večerja in nočitev.

6. dan:

Po zajtrku ogled ŠIRAZA, iranske kulturne prestolnice oz. »Mesta vrtnic in slavčkov«. Sprehod po ulicah in opazovanje vsakdanjega življenja in trgovanja, ogled koranskih vrat, obisk pokritega bazarja Vakil. Še do Alijevega mavzoleja in mavzoleja znamenitih perzijskih pesnikov Hafeza in Sadija. Popoldanski odhod z avtobusom v Isfahan. Večerja in nočitev.

7. dan:

Zajtrk. Celodnevni ogled mesta ISFAHAN, bisera islamske arhitekture: Imamov trg, Imamova in Luftollahova mošeja, sedemnadstropna palača Ali Qapu, trije znameniti mostovi preko reke Zayandeh. Obisk bazarja, enega pomembnejših v arabskem svetu. Ročni izdelki, srebrnina, preproge ... Večerja in nočitev.

8. dan:

Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v Isfahanu: mošeja Jameh, palača Chenel Sotun, obisk armenske četrti s katedralo Vank. Popoldan prosto za samostojne oglede, barantanje za spominke ... Večerja in nočitev.

9. dan:

Po zajtrku vrnitev proti Teheranu. Postanek v slikoviti vasici ABYANEH na iranskem podeželju ter v KASHANU z mnogimi tradicionalnimi stavbami, vrtovi in sijajno arhitekturo. Prihod v Teheran in poslovilna večerja. Nočitev.

10. dan:

Po zajtrku transfer na letališče in polet preko enega od evropskih letališč v Ljubljano. Po želji organiziran transfer do Celja in Maribora

Doplačila:
  • soba 1/1 = 280 EUR,
  • za iranski vizum = 50 EUR
  • priporočene napitnine = 50 EUR (na poti),
  • transfer iz Maribora, Celja oz. Ljubljane do letališča Zagreb in z letališča Ljubljana do Celja oz. Maribora in  = 15 EUR/osebo/smer
Popusti: