JAPONSKA v času cvetenja češenj

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 13
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: TA SAJKO d.o.o.

Cena vključuje:

CENA: 3.490 EUR pri najmanj 20 potnikih 

             3.590 EUR pri najmanj 15 potnikih

             3.790 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE:

  • letalski prevoz na navedenih relacijah
  • vse letališke pristojbine v višini cca. 390 EUR
  • namestitev v hotelih *** z zajtrkom
  • 2 x večerja
  • se navedene avtobusne in železniške prevoze po Japonski
  • vse oglede po programu z vključenimi vstopninami
  • lokalnega vodnika in odličnega slovenskega vodnika
  • celotno organizacijo

Vključene vse vstopnine po programu.

OPOMBA: V času objave programa še niso bili potrjeni vsi poleti, zato je možna sprememba odhodnega letališča ter zamik potovanja za dan ali dva. Vsebina potovanja se ne bo spremenila. Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista.

Program Potovanja:

1. dan: Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in polet s prestopanjem proti Japonski.


2. dan: Popoldanski pristanek v OSAKI. Vožnja v mesto, prvi panoramski ogled in nastanitev v hotelu. Nočitev.


3. dan: Zajtrk in vožnja mimo Kobeja proti OKAYAMI, ogled gradu in enega od treh najlepših vrtov na Japonskem – Korakuen. Nato v eno najlepših japonskih mestec KURAŠIKI. Nastanitev v hotelu. Večerni sprehod po centru in nočitev.


4. dan: Po zajtrku ogled mesta: osrednji trg s trgovinicami, restavracijami in muzeji. Obisk tradicionalne japonske hiše in spoznavanje japonskega načina življenja. Naprej v HIROŠIMO na zahodni obali Honšuja. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.


5. dan: Zajtrk. Ogled Parka miru s spominskim mirovnim muzejem (del dediščine Unesca). Popoldanska vožnja do svetišča Itsukushima na otoku MIYAJIMA v bližini Hirošime, ki je center otoškega verovanja. Ta »plavajoča vrata« spadajo med najpogosteje fotografirane točke na Japonskem. Po ogledih pot z ekspresnim vlakom (shinkansen) v Kjoto, nekdanjo prestolnico Japonske. Nočitev.


6. dan: Zajtrk. Ogled KJOTA, »prestolnice miru in tišine«, ki je tudi del svetovne dediščine Unesca in srce tradicionalne japonske kulture. Tu so nastala velika literarna dela, kot je zgodba princa Gendžija. Obisk templjev Kinkakuji (Zlati tempelj) in Ryoanji z značilno oblikovanim peščenim vrtom in arhitekturno dovršenim in okrašenim gradom Nijo. Popoldanski sprehod po Gionu, četrti gejš. Zvečer možnost obiska predstave s povzetki tradicionalnih japonskih plesov in umetnosti; hkrati ogled tradicionalne noše gejš. Nočitev.


7. dan: Po zajtrku obisk veličastnega templja Kiyomizu ob vznožju gore Otowa. Sledi odhod proti KANAZAWI. Ogled vrta Kenrokuen, sprehod po stari četrti Higashi Chayagai, nekdanjem domovanju gejš, morda tudi po samurajski četrti Nagamachi, ki z ozkimi ulicami in samurajskimi palačami pričara vzdušje nekdanjih časov. Nočitev.


8. dan: Zajtrk. Potovanje preko hribovitega japonskega podeželja in obisk krajev z značilnimi starimi kmečkimi hišami s strmimi slamnatimi strehami (večinoma pod zaščito Unesca). V mestecu ŠIRAKAVAGO sprehod med lesenimi hiškami z domačimi lokali in obisk tradicionalne hiše. Nato vožnja do TAKAYAME in nočitev.


9. dan: Po zajtrku sprehod do živahne tržnice. V Takayami so znani umetelno izdelani splavi, ki jih uporabljajo med znamenitim festivalom. Ogled stare mestne četrti Sanmači. Nadaljevanje proti japonskim Alpam, prečkanje v MATSUMOTO in ogled najstarejšega srednjeveškega japonskega gradu. Zaključek dneva ob jezeru Suwa, nastanitev v tradicionalnem japonskem hotelu, ryokanu, brez klasičnih postelj … Tradicionalna japonska večerja. Nočitev.


10. dan: Zajtrk. Pot proti najbolj prepoznavnemu japonskemu simbolu, gori FUJI. Če bo vreme naklonjeno, bomo morda sliko gore Fuji tudi sami ujeli v svoj fotoaparat. Prihod v TOKIO in ogled muzeja Edo, ki prikazuje japonsko kulturo, zgodovino, običaje. Nočitev.


11. dan: Zgodaj zjutraj po želji obisk ribje tržnice (s taksijem). Edinstveno doživetje, saj je japonska kulinarika močno povezana z morjem. Zunanji ogled palače, kjer živi cesarjeva družina. Ogled enega najstarejših templjev Asakusa Kannon z znamenitim vhodom Kaminarimon. Ta dan ogled mesta z metroji in lokalnimi avtobusi po mestu, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Nočitev.


12. dan: Po zajtrku nekaj prostega časa za nakupe, sprehod skozi Ginzo, eno najbolj elitnih četrti.  Na koncu še vzpon na stolp Tokio Tower, za zadnji pogled na mesto. Večerni transfer do letališča in polet preko vmesnega letališča proti Evropi.


13. dan: Pristanek na letališču v Ljubljani. Po želji transfer proti Mariboru.

Doplačila:
  • za sobo 1/1 = 270 EUR,
  • za transfer iz Maribora do letališča Ljubljana in nazaj = 30 EUR.
Popusti: