BRATISLAVA IN NAJLEPŠI SLOVAŠKI GRADOVI

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 3
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko Turizem d.o.o.

Cena vključuje:

  • 2 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelu***,
  • vse oglede po programu,
  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • vse cestnine in parkirnine (vključno s stroški Go-Boxa v Avstriji in na Slovaškem),
  • slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za gradove Trenčin, Bojnice in Cerveny Kamen, za degustacijo vin v Pezinoku. 

CENA: 240 EUR pri najmanj 40 potnikih

          260 EUR pri najmanj 30 potnikih

Program Potovanja:

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 4.00 zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora. Prestop meje in vožnja po Avstriji mimo Gradca, Wr. Neustadta in Eisenstadta na Slovaško. Dopoldanski prihod v slovaško prestolnico BRATISLAVO ob Donavi. Vzpon na grajski grič do mogočnega Bratislavskega gradu in parlamenta od koder se ob lepem vremenu vidi vse do Malih Karpatov. Nato peš skozi staro mestno jedro: cerkev sv. Martina, kjer so nekoč kronali kralje, del obzidja z obrambnimi stolpi, slikovit glavni trg s staro mestno hišo, rotovž … Nekaj prostega v mestnem jedru. Pozno popoldne vožnja mimo Trnave do NITRE. Krajši ogled centra mesta, ki je bilo že v 9. stoletju središče pokristjanjevanja Slovanov. Zanimivo jedro je stisnjeno v meander istoimenske reke pod grajskim kompleksom, še posebej slikovita je osrednja mestna ulica. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v mesto TRENČIN. Ogled največjega grajskega kompleksa na Slovaškem z znamenitim Omarjevim vodnjakom in muzejem, v katerem hranijo tudi rimski zapis iz 2. st., ki priča o vlogi Trenčina kot najsevernejše rimske utrdbe v Evropi. Naslednji postanek bo romantični grad BOJNICE. Danes najbolj obiskan slovaški grad je bil v 19. st. preurejen po vzoru francoskih dvorcev v dolini Loare. Ogled grajskih soban s slikami florentinskih mojstrov, rezbarij v zlati dvorani, grajske kapele in votline s sarkofagom grofa Palffyja. V popoldanskem času še potovanje do obronkov slovaškega rudogorja in do odmaknjene BANSKE ŠTIAVNICE, ki je pod zaščito Unesca. Mesto dolguje svoj obstoj in razcvet bogatim nahajališčem zlata in srebra. Ogled mesta z značilno arhitekturo in trg sv. Trojice. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja mimo Trnave proti mestecu Časta in do bližnjega gradu CERVENY KAMEN, ki je dobil ime po rdečkasti kamnini. Ogled grajskih soban in podzemne galerije. Nadaljevanje do mesteca MODRA in obisk ene izmed znanih prodajaln z izdelki iz keramike. Nakup znane majolike in drugih izdelkov iz tradicionalne okrasne keramike. Na tem vinorodnem območju pod vznožjem malih Karpatov za konec še obisk mesteca PEZINOK z ohranjenim srednjeveškim obzidjem. Pokušnja lokalnih vin v eni izmed kleti. Popoldanska vrnitev mimo Bratislave proti Avstriji in po avtocesti proti Gradcu. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Doplačila:
  • za sobo 1/1 = 35 EUR.
Popusti:
  • za otroka do 12 let 25% na dodatnem ležišču (v sobi z dvema odraslima osebama).