PROVANSA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 5
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko Turizem d.o.o.

Cena vključuje:

  • 3 x polpenzion v hotelih** v sobah 1/2 TWC,
  • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine,
  • vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: gledališče v Orangeu, papeška palača v Avignonu, Pont du Gard. 
 

 

CENA: 399 EUR pri najmanj 40 potnikih 

               435 EUR pri najmanj 30 potnikih

Program Potovanja:

1. dan: Odhod iz Maribora ob 20. uri. Pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane. Prestop v Italijo in vožnja na relaciji Verona–Genova.    

2. dan: Jutranji prihod na Azurno obalo in nadaljevanje poti proti Provansi. Vožnja v notranjost Provanse in ogled FONTAINE-DE-VAUCLUSE, kjer je 16 let živel pesnik Petrarca. Še vožnja do znamenitega samostana SENANQUE za zunanji ogled. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.   

3. dan: Po zajtrku vožnja do AVIGNONA, sprehod mimo srednjeveškega mostu St. Benezet in ogled slovite papeške palače, ki sodi med največje fevdalne gradove v Franciji. Vožnja v mesto ORANGE in ogled rimskega gledališča, nato pa še kolosalnega rimskega akvedukta v kraju PONT DU GARD. Pred vrnitvijo v hotel še postanek v TARASCONU.  Večerja in nočitev.     

4. dan: Zajtrk in vožnja do srednjeveškega mesteca AIGUES MORTES sredi močvirja in solin, ki opominja na pohode križarjev. Vožnja skozi naravni park CAMARQUE, v delto reke Rone. Popoldne še postanek v ciganskem svetem mestu ST. MARIES DE LA MER, nato vožnja v ARLES in sprehod po starem mestnem jedru: ostanki rimskih term, amfiteater, gledališče, katedrala. Pred nastanitvijo v hotelu še zadnji ogled: DAUDETOV MLIN. Večerja in nočitev.    

5. dan: Po zajtrku potovanje v mesto AIX-EN-PROVENCE, ki slovi po fontanah in drevoredu. Nadaljevanje poti po provansalski avtocesti do Azurne obale in panoramska vožnja nad kneževino MONACO. Vrnitev v Slovenijo mimo Genove, Brescie, Verone in Benetk.

Doplačila:
  • za sobo 1/1 = 65 EUR.
Popusti:
  • za otroka do 12 let 25% na dodatnem ležišču (z dvema odraslima osebama)