ŠKOTSKA IN IRSKA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 13
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko Turizem d.o.o.

Cena vključuje:

 • 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC,
 • 5 x večerjo (4 x v hotelu + 1 x na ladji),
 • 1 x nočitev na trajektu na relaciji Zeebrugge–Hull v kabinah 1/2 TWC,
 • 1 x nočitev z zajtrkom na trajektu Irska–Francija (Rosslare–Cherbourg) v kabinah 1/2 TWC,
 • trajekt s Škotske na Severno Irsko,
 • 4 x krajši trajekt pri izletu na otoka Mull in Iona (1 x samo za potnike, 3 x vključno z avtobusom),
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • slovensko vodenje in organizacijo.

Program Potovanja:

1. dan: Odhod iz Maribora ob 18. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, prestop meje na Karavankah in nadaljevanje vožnje preko Avstrije proti Nemčiji. Nočna vožnja.     

2. dan: Potovanje na relaciji München–Pirmasens. Dopoldanski prihod v LUKSEMBURG in sprostitveni postanek s sprehodom v jedro glavnega mesta. Nadaljevanje vožnje preko Bruslja proti pristanišču ZEEBRUGGE. Proti večeru vkrcanje na udobno ladjo – trajekt, nastanitev v kabinah in nočna plovba proti Angliji.    

3. dan: Zjutraj pristanek v mestu HULL. Vožnja do mesta YORK in ogled znamenite katedrale. Sledi potovanje iz Anglije proti Škotski. V popoldanskem času prihod v GLASGOW, največje škotsko mesto. Sledi ogled: katedrala, mestna hiša, George’s Square, muzejska četrt in univerza. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.   

4. dan: Zajtrk. Sledi ogled EDINBURGA, enega najlepših mest v Evropi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, ogled katedrale, obisk hiše Johna Knoxa ... Nočitev v hotelu.  

5. dan: Po zajtrku vožnja do Pertha in v bližini ogled palače SCONE, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Vožnja do ribiškega mesteca Stonehaven v bližini katerega sledi obisk ruševin gradu DUNNOTTAR, ki je bil tudi pomemben v škotski zgodovini (v njem so Škoti čuvali svojo krono in žezlo). Nato prihod v granitno mesto ABERDEEN. Panoramski ogled, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev v hotelu.   

6. dan: Zajtrk. Vožnja ob reki Dee mimo Balmorala in Braemarja. Obisk DESTILARNE VISKIJA. Opoldanski prihod na BLAIR, grad vojvode Athollskega in ogled. Potovanje naprej mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Še ogled prizorišč bitke pri CULLODENU. Vožnja mimo Invernessa in postanek ob jezeru LOCH NESS, slavnega bivališča pošasti Nessie. Večerja in nočitev v hotelu na območju mesta FORT WILLIAM ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis.    

7. dan: Po zajtrku vožnja s trajektom (dve krajši vožnji) in z avtobusom na otok Mull in nato na otok IONA – zibelko škotskega krščanstva, za obisk cerkve in ostanek samostana. Povratek s trajektom proti Obanu. Nočitev v hotelu nekje proti Glasgowu.   

8. dan: Zajtrk. Vožnja do pristanišča TROON. Plovba s trajektom na SEVERNO IRSKO do pristanišča LARNE. Najprej vožnja v BELFAST. Po krajšem ogledu nadaljevanje proti jugu. Prestop meje na IRSKO in zvečer prihod v DUBLIN. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.   

9. dan: Zajtrk. Dopoldanska panorama irskega glavnega mesta. Obisk cerkve SV. PATRICKA, nato vstop v TRINITY COLLEGE, najstarejšo univerzo na Irskem, kjer imajo shranjeno tudi znamenito “Book of Kells”. Sledi ogled pivovarne GUINNESS in pokušina njihovega črnega piva. Popoldne nekaj prostega časa v mestnem jedru. Nočitev v hotelu. Po želji obisk irskega večera v lokalu.  

10. dan: Zajtrk. Vožnja do kraja CLONMACNOISE in obisk enega zgodnjekrščanskih irskih samostanov. Preko mesta Athlone nadaljevanje do zahodne irske obale; ogled znamenitih klifov – CLIFFS OF MOHER. Vožnja mimo Ennisa do LIMERICKA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.   

11. dan: Zajtrk. Ogled tipične vasice ADARE, ki slovi kot najlepša na Irskem. Nato ogled znamenitega samostana ROCK OF CASHEL. Popoldanski prihod v pristanišče ROSSLARE na jugovzhodu Irske. Vkrcanje na trajekt in nastanitev v kabine. Večerja na ladji in plovba proti Franciji.   

12. dan: Zajtrk na ladji in dopoldanski pristanek v pristanišču CHERBOURG v Normandiji v Franciji. Vožnja z avtobusom na relaciji Caein–Pariz–Reims. Pozna večerna nastanitev v hotelu na poti. Nočitev.    

13. dan: Zajtrk in nadaljevanje proti domu na relaciji Strassbourg–München–Salzburg. Vmes sprostitveni postanki. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.  

 

CENA: 1.550 EUR pri najmanj 40 potnikih 

              1.690 EUR pri najmanj 30 potnikih

              1.790 EUR pri najmanj 20 potnikih

Doplačila:
 • za irski program z večerjo = cca. 50 EUR,
 • za sobo 1/1 v vseh hotelih = 250 EUR.
Popusti:
 • 25% popusta za otroka do 12. let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima,
 • 5% popusta za otroka do 12. let v sobi z enim odraslim,
 • 5% popusta za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču,
 • Troposteljne sobe in kabine na ladji proti potrditvi!